Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Květuška

18. 3. 2008 12:13
To je Česká spořitelna

hodná,že nám posílá varovné maily i když nemusí a v podstatě se  jí to vůbec netýká(soudě podle některých příspěvků v diskuzi).Ale stačilo by jich  10 denně opravdu jich nemusí  být  30.;-(

0 0
možnosti
F

franta01

17. 3. 2008 22:47
fakta

Utocnici si vybrali nejvetsi banku na trhu. utoci na vsechny servery, vcetne Seznamu, ktere nemaji tak propracovanou anti-spam ochranu jako nektere servery mimo CR. Schvalne nebudu navadet utocniky ktere to jsou. Ozyvaji se tedy klienti i neklienti České spořitelny. Jestli se nekdo domniva, ze je za tim utok diky databazi unikle z CS, tak si myslim, ze na 99% je to blbost. Nastesti uzivatele, bez ohledu na vek a pohlavi, e-bankingovych sluzeb bank jsou dost chytri, aby na podobne hovadiny nereagovali. Mam na mysli spam nikoliv blog autorky. Pokud nekdo sveri sve udaje na odkazy ve spamu tak je mi ho lito. Je to to same jako dat cizimu cloveku u dveri Vaseho domu platebni kartu a k tomu PIN, protoze se Vam predstavi jako zastupce nejake banky.

0 0
možnosti
TS

boudicca

17. 3. 2008 21:04
Proč vlastně autorce tak nadáváte?

Nemusíte s ní souhlasit, každý máme vlastní názor, ale nemusíte jí kvůli tomu urážet. Objektivně vzato jsou některé rady ČS skutečně k ničemu. Když už člověk kliknul na odkaz a zadal své údaje, jsou mu aktuální antivirové programy na dvě věci. Stejně jako to, že nemá stahovat neznámé soubory z internetu. Je vidět, že v ČS to psal někdo, kdo si plete hodinky a holinky.

Taky s autorkou nesouhlasím, ale to přece není důvod nadávat. Každý má právo vyjádřit svůj názor a jeho vyjádření by nemělo být důvodem k osobním útokům

0 0
možnosti
VK

zrzecka

18. 3. 2008 23:03
Re: Proč vlastně autorce tak nadáváte?

Není pravda. Kvalitní a nejen antivirové programy spíš pomůžou aby to tam člověk nezadal. Na svém standardně zabezpečeném počítači(rok výroby pravěk, takže zabezpečení jen do té míry aby to pracovalo) jsem si zkusila jen zkusmo kliknout na stránky. Kromě tý nádherný adresy mi stránka přejela do sníženého kontrastu a objevilo se mi hlášení že se zřejmě jedná o podvodnou stránku a jestli jsem si jistá že na ní chci zůstat. Njn, krom operačního systému nepoužívám žádný produkt z Microsoft corporation;-)

Jinak kromě antivirové má dnes smysl spíš antispywar. Protože stačí poslat náký pěkný obrázek, a už se můžu doma bavit tím co si ťukáte do klávesnice. Takový programy totiž bez vašeho vědomí odesílají mnoho dat z vašeho počítače, historii prohlížeče, hesla, přihlašovací jména...no libůstka;-O

0 0
možnosti
RK

Radim Rumun

17. 3. 2008 14:21
Opravdu je CS "zabezpecena" stale pouhym heslem???

Mel jsem i-banking uz u ruznych ustavu, ale nikdy nestacilo nemenici se heslo ani na prihlaseni se k uctu, natoz k provadeni operaci!

Samozrejme jsem se neobracel na CS ani treba CSOB, protoze jsem videl "zabezpeceni" seznamem kodu na papirku na sefove stole, ale aspon to byly ruzna cisla...

Ze nekomu k manipulaci s BANKOVNIM uctem staci zabezpeceni heslem, z toho mi proste zustava rozum stat...

0 0
možnosti
M

mak24

17. 3. 2008 17:15
Re: Opravdu je CS "zabezpecena" stale pouhym heslem???

máte u ČS účet? pokud ne, tak nemůžete mluvit o jejich zabezpečení jen heslem. Pokud ano tak víte že po přístupu s heslem nemůžete udělat skoro nic (nemůžete peníze převést na vámi ovládaný účet). Takže v čem máte problém? blbě jste se vyspal? Bavíme se o současnosti, ne situaci v pravěku

0 0
možnosti
PL

ALLDAER

17. 3. 2008 13:58
A jinak v poho autorko?

Na sluníčko chodíte, vitamínky papáte? 8-oProsím, nejdříve mylsete a pak pište. Děkuji.

0 0
možnosti

Honza Šťastný

17. 3. 2008 13:13
Internetbanking...

Clanek je slint, kazdy ma pravo si slinty psat a kazdy ma pravo si slinty hodnotit jinymi slinty...:-):-) 

Ted vazne, proc clanek utoci jen na jednu banku, kdyz podobne problemy maji vsechny banky, uroven zabezpeceni je s vyjimkou e-banky uplne stejna...Proc autorka napada banku, ktera na problem upozornuje a snazi se svoje klienty varovat? Proc neutoci na banky, ktere radeji mlci? Co nuti mit penize u banky, kterou pomlouva? ;-D

0 0
možnosti
OMS

old man sorge

17. 3. 2008 13:39
Re: Internetbanking...

Asi to že je ČS nejhorší bankou co se péče o zákazníka týče u nás?

Třeba je z venkova a jiná banka tam není?

ČS na nic neupozorňuje. ČS na to se**!

Jaké že jiné banky u nás mají problém s phisingem?

0 0
možnosti
AB

pingodik

17. 3. 2008 12:01
Rybaření?

1. Autorka je totálně mimo! Co s tím má společné Česká spořitelna?

2. Nevím proč se tomu říká PHISING - rabaření! Pokud vím, tak rybář chytá ryby. Na takové stupidní maily se může chytnout leda tak nějaký osel.

0 0
možnosti
OMS

old man sorge

17. 3. 2008 12:07
Re: Rybaření?

Koukám, že jste úplně mimo vy. Co stím má ČS společnýho? Hodně! Je to její business a jestli se nebudou snažit, tak jim ty rybičky uplavou.

Asi ještě máte účet u ČS, když se jich tak zastáváte.

0 0
možnosti
H

halohalo

17. 3. 2008 11:56
Hekři skenují klientská čísla

a pokoušejí se vstoupit na účet. Po třetím nepodařeném vstupu vám účet zablokují. Musíte volat na PLACENOU klientskou linku, aby vám účet odblokovali. Odblokování trvá asi 3-5minut a to si zaplatíte za hovor podle vašeho tarifu. Operátorky se vás snaží přesvědčit, že jste si to zablokovali sami zadáním nesprávných údajů.:-©

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

17. 3. 2008 11:15
Zajimavé je i to, že...

maily obtěžují i klienty, kteří vůbec účet u České spořitelny nemají, ale v posledních třech týdnech provedli pouze platbu na účet subjektu, který ho u ČS má. Tady tím by se měla ČS určitě zabývat, protože hackeři zřejmě mají přístup k internetové bankovní kumunikaci.

0 0
možnosti
M

mak24

17. 3. 2008 12:05
Re: Zajimavé je i to, že...

já bych žaloval pekárny, protože emaily dostávají klienti kteří v posledních 30 dnech jedli chleba. Asi unikají informace od pekařů! :-)

a teď vážně - můžete mi říct kdo má v ČR účet a za poslední měsíc neposlal nebo nedostal peníze od subjektu s účtem u ČS?

Navíc jakou má spojitost to, že já pošlu účet firmě, která má účet u ČS a na můj email se dostane falešná zpráva? Neměla by za únik pak být zodpovědná ta firma, resp. jiná banka ale ne ČS, když jejím klientem nejsem a tudíž ona můj email NEMÁ? nebo jste věštec a z čísla účtu mi napíšete emailovou adresu majitele?

0 0
možnosti
VK

zrzecka

16. 3. 2008 22:33
radši nepište

Vždycky když čtu diskuze na idnesu, říkám si proč jsou lidi na sebe tak sprostý a netolerantní. Občas je to tím, že je pisálek nizší inteligence ale občas je to asi jen přílišná přímost....

Taky teď budu přímá. Paní autorko radši už nic nepište...Takový rozumy, to by člověk pohledal. Česká Spořitelna dostatečně klienty varuje, nevím jak víc by je podle Vás měla chránit. Klienti ČS jsou svéprávné osoby a tudíž jsou za své chování odpovědni. Pokud vám přijde mail kde máte adresáta sice ČS ale když se kouknete na adresu je to shldkjflsj@seznam.cz, když kliknete na odkaz v adresovým řádku máte všechno možný jen ne servis24.cz....k tomu jsou zprávy psané bez diakritiky A jestli na tohle je schopnej někdo reagovat, tak by snad ani neměl bejt svéprávnej - s prominutím.

Na Savu máte taky napsáno při zasažení očí vypláchněte vodou a zavolejte lékaře a UŽ TAM NENÍ, POKUD TO NEUDĚLÁTE, PŘIJDETE O OKO....a takovej případů je spousta....to že někdo nepřemejšlí je jeho blbost, za to čs nemůže

0 0
možnosti
OMS

old man sorge

17. 3. 2008 7:18
Re: radši nepište

Autorka měla napsat, ČS se o vaše peníze špatně stará - doporučuji zrušit účet! Jinak u ČS jsou mnozí klienti, kteří nezvládají základy pro práci s PC a jim byl servis 24 doslova vnucen firmou (zdražení poplatků u přepážek) pro ty je phishing určen a o tyto lidi se měla ČS lépe postarat.

Jinak zrzečko neurážejte, stáváte se tím pisálkem nižší inteligence, kterého dle vaší logiky může každý libovolně urážet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1898x
Jsem člověk, ženská, máma, manželka, milenka, zaměstnanec, zákazník, čtenář, student, divák, snílek, klent, dcera... někdy jsem i pěkná bestie. Ale to bohužel příliš málo kdy. Děkuji, že jste dočetli až sem.