Pane šíditeli! Pane šíditeli! Bimbo nechce tancovat!

Neplačte děti, nedá se nic dělat. Hlavní hvězda mediálního cirkusu odmítá vystupovat. Snad se přejedl čokolády nebo se píchl nůžkami při balení dárečků, nevím, mluvčí Hájek o tom mlčí. Ale pan prezident nebude diskutovat a nebude! Ani za burák!

Kdybychom měli prstík na čudlíku hlasovacího zařízení, servíroval by nám pravděpodobně perly svého ducha kulometem. No neubude! Tlachalů máme naštěstí dosti. Připouštím ovšem, že málokterý je tak zažraný šoumen jako náš "nadstranický klimatolog". Ten je opravdu jenom jeden.

Diskuse a pluralita názorů jsou jedním z pilířů demokracie. Ne že bych byla na ty řeči zase moc zvědavá, ale diskusi prezidentských kandidátů bych si docela ráda poslechla. Není náhodou základní povinností politika sdělovat voličům svoje názory na veřejné věci a svoje stanoviska obhajovat?

Jakmile se v chování demokratického politika začnou objevovat feudální prvky je p o v i n n o s t í jeho spoluobčanů dělat si z něj srandu. Je to stejně důležité jako mávat a křičet hurá, když se naopak něco povede.

Pan Klaus rozhodně nedostane padáka za hrubé porušení pracovních povinností. Dá si ho nejspíš sám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Rambousková | neděle 23.12.2007 14:33 | karma článku: 14,13 | přečteno: 1050x