Nevolejte 1188

Je mi líto, ale za sebe vám to doporučit rozhodně nemůžu.

Začátkem ledna se mi stala nemilá příhoda. Zoufale  jsem si potřebovala zavolat, ale číslo na ústřednu, které jsem měla,  nefungovalo.  Měla jsem k dispozici jen mobil bez internetu. Nemohla jsem nikam odejít a neměla jsem se koho zeptat. V nouzi nejvyšší jsem vytočila 1188. Už dřív jsem cosi zaslechla o předražených službách. Jenže já byla v háji.  1188 bylo jediné informační číslo, na které jsem si vzpomněla a v tu chvíli bych za telefonní spojení nabídla i vlastní babičku.

Na ústředně mi  ženský hlas vlídně poradil a zeptal se, jestli chci rovnou i spojit. No jasně, že jsem chtěla!  Za pár vteřin jsem se dovolala. Byla jsem šťastná, že pro tentokrát číslo funguje a  začala jsem s úlevou řešit svůj problém.  

Ale čím déle jsem s osobou na druhém konci linky mluvila, tím míň jsem si byla jistá, jestli jsem se zbláznila  já nebo ona. Po pár minutách dialogu jako z ústavu choromyslných mě absurdnost situace přiměla zeptat se doslova: „Do jakého města to vlastně volám, prosím vás?“ 

Byl to Cheb. Pěkné město, což o to, jenže já jsem potřebovala Plzeň.  Ochotná paní v Chebu mi nadiktovala potřebná čísla, na kterých jsem konečně uspěla a mohla s úlevou položit telefon. V tu chvíli jsem na něm objevila SMS tohoto znění:

OMLOUVAM SE, OMYLEM JSEM VAS PREPOJILA NA KOLEJ DO CHEBU, SPRAVNY KONTAKT NA ZU V PLZNI TEL.: 377423455
Dekujeme za vyuziti sluzby 1188

Informace pro Vas: Vysokoskolska kolej +420354529209
Dekujeme za vyuziti sluzby 1188

 

Jako žert dobré. Ale nejsem malicherná a chyba se může stát všude.  Pointa vtipu mě ale ještě čekala. A to ve výpisu z účtu za telefon:

08.01.2009     

09:11:03     Volání - Informační a asistenční linky     1188     247                                                               83,90Kč

Cena je bratru i sestře bez daně. 

Nevím, jestli je to hodně nebo málo za to, že se sebe člověk udělá osla a nakonec si poradí sám.  Ovšem za  zmatenou informaci a nepoužitelnou asistenci je to snad přece jen trochu moc.

Vypadá to, že dva magoři, kteří tak úspěšně vystupují v reklamě na tuto službu, mají ve firmě Telefónica zřejmě větší vliv, než se může na první pohled zdát.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Rambousková | středa 4.2.2009 19:35 | karma článku: 29,63 | přečteno: 2567x