Jsem „postradatelný“ státní úředník a odborář

Děkuji ti nejdůvěryhodnější zpravodajský portále. Svou kompilací Privilegovaný svět odborářských darmožroutů jsi mě nadchl a vlil jsi mi novou energii do mého textového procesoru. Překonat tuto demonstraci naprosté „neplurality“  bude zřejmě  v hranicích platných zákonů nemožné. Gratuluji.

Jsem STÁTNÍ ÚŘEDNÍK. Molochovitá příšera, která vysává vaše těžce vydělané peníze. Jsem koule na noze státu, bez které by se všem žilo lépe. Jsem postradatelná. Vím to. Kdybyste platili alimenty, nejezdili ožralí a navzájem se neokrádali a nezabíjeli, nemám do čeho šťouchnout. Jsem poslední na služebním žebříčku a za můj plat by většina z vás ani nevstala z postele. Dělám svou práci ráda, dělám ji, jak nejlíp umím a jsem na ni HRDÁ.

Jsem ODBORÁŘ. Napůl mafiánská kreatura číhající, kde by mohla zabodnout svůj nenasytný sosák do cizích peněz. Odboráři, které osobně znám jsou slušní lidé, kteří se od ostatních liší jen zájmem o druhé. A na rozdíl od některých blogerů je mi ctí, že je znám. Jsou to lidé, kteří věnují svoji energii něčemu jinému, než je jen jejich osobní prospěch. Místo aby se plně soustředili na hrabání vlastního majetku, jak káže pravicový společenský úzus. Když jsem do odborů vstupovala, měla jsem smíšené pocity. Ale díky tobě nejdůvěryhodnější zpravodajský portále, jsem na to HRDÁ.

Nebyla jsem na včerejší demonstraci. Ale šla bych taky, kdybych mohla. Demonstrovala bych proti dementní koncepci protikorupční politiky. Proti existujícímu/neexistujícímu služebnímu zákonu, který nikoho nezajímá. Proti lhaní učitelům, kdy se jim jedním dechem vypočítává, jak si dle tabulek polepší a zároveň se jim sděluje, že tabulky se zruší. Proti natřásání pánů Kalouska a Nečase, kteří bez uzardění trousí slova o „projedení“ státních prostředků, při kterém celá léta nadšeně ministrovali.

 

Máte pravdu. Demonstrace nic neřeší. Demokracie funguje jinak. Už brzo budou volby. A na mě se při nich můžete spolehnout.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Rambousková | středa 22.9.2010 10:47 | karma článku: 25,20 | přečteno: 2255x