Co to bylo za toho chlápka vedle Václava Klause?

Prosím Vás, co to bylo za toho postaršího chlápka v bílém hábitu, co stál celý víkend vedle prezidenta Klause?  Už jsem ho někde viděla, ale nemůžu si vzpomenout na jméno.

Prezident Zeměkoule,…ehm….totiž chtěla jsem napsat prezident České republiky  Václav Klaus  dělá pro vyřešení ekonomické a politické krize naprosto, ale naprosto všechno.  Možná se i modlí. Nebo to alespoň předstírá.

On sám zřejmě aktuální přítomnost jako krizovou neprožívá. Sluní se v záři celebrit, které by mu jinak ani nedaly podržet kabát a přitom trousí svá neotřelá moudra, za která by ho možná tu a tam někdy i vyhodili z hospody.

Jestli je opravdu narcis, jak se o něm říká, musí být z takového života permanentně v rauši. Všude kolem se rozlévá ekonomická nestabilita , vrší se  temné prognózy, zatímco politické špičky se chovají jako hrabivé promiskuitní stádo s občasnými sebevražednými sklony. A nad tím vším se jako maják stability  tyčí naše jediná jistota - Václav Klaus.

Až se zítra ráno probudíte čeká vás svět plný nejistot. Který zpackaný zákon Vám zase zkomplikuje život? Jaký názorový veletoč předvede Jirka Paroubek? Od koho se nechá zkompromitovat Mirek Topolánek? Členem jaké strany budou zítra ráno pánové Tlustý, Rath nebo Kalousek? Nepřesune Ústavní soud letošní Vánoce na červenec?  Tyto a stovky dalších otázek si musíme denně klást, ještě než opustíme ráno toaletu. 

Pořád, ale máme jistotu, že je naše Země modrá a přiměřeně teplá planeta, a že na Hradě sedí usměvavý starý pán, který má vždycky pravdu.  Kdyby nebyly naše zákony děravé jako švýcarský sýr a naše ekonomika v rukách upgradovaných veksláků, byl by Pan profesor jen politická třešinka na dortu. A to on určitě nerad.

Potom se můžeme těžko divit, že se jeho politické aktivity podobají hašení požáru benzínem.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Rambousková | úterý 29.9.2009 7:47 | karma článku: 17,58 | přečteno: 1682x