Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Politikaření s Bohem“

Tento termín mě napadl, jako nejtrefnější pojmenování jednání některých lidí, když jsem debatovala o tématu „pánbíčkaření“  s Katarinou Maruškinovou. Rovnou bych znovu chtěla upozornit, než zase někdo přijde s tvrzením, že Katarina je muslimka, že opravdu muslimka není, a pochybuji, že by kdy k islámu chtěla konvertovat.

S Katarinou v některých věcech spolu nesouhlasíme, v dalších se „pošťuchujeme“ a provokujeme, v jiných ale své názory sdílíme. Jedna z těch věcí je, že obě nemáme rády náboženské aktivisty. Nemáme rády bigotní katolíky, ortodoxní židy, ani přehánějící a fundamentalistický muslimy.

Můj názor je, že všichni tito přehnaní náboženští aktivisté, jsou v podstatě velicí zbabělci. U většiny těchto lidí slyšíte, dokonce třeba i v jedné větě, o lásce k Bohu a zároveň i o strachu z Něj. Jak může člověk milovat něco, čeho se bojí? Jak může být láska spolu se strachem? Láska nezná strach, pokud je láska, tak strach uteče. Když se člověk bojí, a ještě k tomu tvrdí, že miluje, tak to je přesně to politikaření. Láska se strachem nemůže být Skutečnou Láskou. Lidé už  dokonce vedou politiku a vyjednávájí i s Bohem. Politika snad už bude opravdu úplně všude. Nejenom ve vztazích mezi skupinami a jednotlivci, ve vztazích v rodině, mezi milenci, i mezi dětmi a rodiči, ale dokonce lidé vedou politiku s Bohem. „Já budu hodný, budu přesně dělat to, co nařizuješ, ale prosím tě, za to mě po smrti dovol vstoupit do ráje“. 

Bůh je láska, Bůh je světlo. Jak se světlo může bát tmy? Jak se může lampa bát tmy? Spíš tma se bojí lampy, ale určitě ne naopak. Kde je světlo, tam není temno. Když někam vstoupí paprsek světla, tak tma uteče. Víte, toto politikaření je spíše spřažení s ďáblem. S ďáblem člověk uzavírá smlouvy a úmluvy. Proč ale máme uzavírat smlouvy s Bohem?  Co je to za Boha? Já teda osobně takového Boha neznám. Díky Bohu…

Tito lidé se  často uchylují k Bohu pouze ze strachu. Ze strachu ze sebe samých. Ale ne z lásky k Bohu. A jak by mohli? Když se bojí sami sebe, nemilují sami sebe, tak ani nemůžou milovat nikoho dalšího. Natož Boha. Radši zůstávají dřepět doma na zadnici,  a nevychází na světlo světa, nežijí plnohodnotný a bohatý život, aby náhodou nenaletěli na „svody ďábla“.  Oni radši celý život prožijí ve vězení, které si dělají sami,  jenže žádný Bůh po nich nic takového nechce. Ono se nedá říct, že prožívají, spíše promarní, ve strachu a ve výsledku v zášti vůči okolnímu světu, svůj život. To je podle nich Bůh. Strach, omezení, nařizování, poslouchání, zášť. Já mám naštěstí jiného Boha. Můj Bůh je láska, volnost, dobrá vůle, naslouchání a soucit.

Víte, já si myslím, že bohém má k Bohu daleko blíž, než ustrašené postavičky, které si sice myslí, že svůj život odevzdaly  Bohu, že činí jeho vůli, i když je jim to sebe víc proti srsti, podvědomě s ním neustále bojují, vyjednávají, domlouvají, bojí, omlouvají před ním sami sebe. Oni si myslí, že všechny tyto negativní pocity jsou Bůh!!! Mě to teda spíš připomíná peklo. Celý život prosí Boha, aby je po smrti přijal do ráje, a zároveň si ze svého života dělají peklo.  

Další věc je, že často tito lidé víc než Boha řeší Peklo a Ráj. Někdy mi přijde, že se spíše modlí k ráji než k Bohu. Bůh je pro ně jenom „spojka“ k ráji. Když mu budou pochlebovat, tak se domnívají, že jim ráj otevře. Víte, já osobně ráj ani peklo vůbec neřeším. Pokud se dostanu do ráje – láskyplně ho příjmu. Pokud peklo? Tak zrovna tak – s láskou příjmu peklo. Já nepotřebuji nějakou odměnu za lásku k Bohu. Jelikož Ho naprosto upřímně miluji a beze strachu, nebojím se ničeho, co mi On nachystá. Víte, nejhorší a nejnegativnější emoci, kterou člověk může mít, je strach. Proto vím, že pokud, mám z něčeho strach, tak je něco špatně a ihned to potřebuje změnu. Člověk není na Zemi kvůli strachu. Bůh dal člověku všechno, aby byl šťastný, svobodný, odvážný, a mohl neustále cítit důvěru k Životu. Veškerá omezení, která lidé mají, si dělají úplně sami. A bohužel, oni si často myslí, když si dělají z života vězení, že to je právě ta jejich svoboda.

 

 

„Chci spálit ráj a uhasit pekelné ohně, aby už nikdo nikdy nepomyslel na odměnu a trest, ale miloval navždy Boha jen ryzí láskou.“

Rabi'a al-Adawíja z Basry (717-801 n. l.)

Autor: Béatrice Radosa | čtvrtek 3.2.2011 0:16 | karma článku: 11,56 | přečteno: 1521x
  • Další články autora

Béatrice Radosa

Můj komentář k pořadu "Máte slovo" ohledně kvót na urpchlíky

Ráda bych včerejší vysílání okomentovala v několika bodech, protože mnoho věcí díky vypjaté atmosféře tam nezaznělo, a nebo prostě v tom brajglu zaniklo.

12.6.2015 v 14:27 | Karma: 43,62 | Přečteno: 4289x | Diskuse| Politika

Béatrice Radosa

Vyjádření ke vzniku spolku Blok proti islámu

Ze všeho nejdříve chci poděkovat všem, kteří dorazili. Mnoho z vás přijelo až z druhého konce republiky, a opravdu si cením této příležitosti, že jsem mohla mnoho tváří vidět "naživo".

7.6.2015 v 20:59 | Karma: 41,17 | Přečteno: 3527x | Diskuse| Politika

Béatrice Radosa

Islám proti ženám

Dlouho jsem se snažila nesměšovat dohromady antiislám s mojí prací, i když popravdě řečeno, bylo to dost těžké. A hlavně opravdu jsem tím ochuzovala dost zásadní témata.

13.5.2015 v 0:22 | Karma: 39,39 | Přečteno: 3414x | Diskuse| Ostatní

Béatrice Radosa

Islamizace národů

To, co teď probíhá před našima očima, není nic jiného, než novodobé stěhování národů. Dnes po modernu to nazýváme "uprchlická krize".

10.5.2015 v 1:40 | Karma: 47,38 | Přečteno: 9514x | Diskuse| Společnost

Béatrice Radosa

Slumy v Evropě

Je mi až záhadou, že naši zcestovalí (jak o sobě tvrdí) sluníčkáři, co neustále jsou někde v cizokrajné, nejlépe muslimské zemi, a přitom nevídí věci více než zjevné. A tak trochu chci dát do perspektivy a souvisloti věci z mých cest po světě. Znám Paříž, část mé rodiny tam žije. Také znám řadu zemí z Blízkého východu, severní Afriky a Indii. Když jsem naposledy byla v Paříži (ještě před uprchlickou krizí), byla jsem až zděšená, kolik lidí i v centru Paříže, žije na své matraci na ulici, a jak moc je organizovaných gangů, které se snaží vytahovat peníze z lidí. Paradoxní je, že policie neustále jen měla práci s tím, aby "rozprášila" skupinky Afričanů, které se snažily jen tak (a vlastně i poctivou prací) vydělat si peníze tím, že prodávaly suvenýry kolem Eiffelovy věže (protože problém u nás v Evropě je, že na každou blbinu musíš mít povolení, aby neunikaly daně), přitom v jejich zemích by jim na tohle nikdo nic neřekl. Lepší něco prodávat bez povolení ( to většinou ani nevědí co je), než krást. Na druhé straně, policie dělala, že nevidí všechny Indo-pákistánské organizované gangy, které rychle pochopopily, že za "charitu" jim nikdo nic dělat nebude, a tak tam v zimě bez pořádného oblečení i obuvy obcházeli turisty a snažili se dostávat z lidí peníze na nespecifikovanou charitu, kde bylo jasné, že beztak ty obdržené peníze půjdou nějakému jejich "šéfovi", a snad takhle alespoň mají kde přespávat. Dost podobnou zkušenost mám i z Osla.

3.5.2015 v 1:10 | Karma: 38,09 | Přečteno: 2506x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

CNN Prima NEWS vysílá už čtyři roky, k výročí připravuje nové pořady

3. května 2024

Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS přinese divákům ke čtvrtému výročí zahájení vysílání nové...

Politologové: TOP 09 jen ztrácí, nemá lidi. Tulejův odchod je logický

3. května 2024  16:50

Premium Poté, co se Pavel Tuleja vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace, nemá podle...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.