Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Makka

5. 2. 2011 14:42
Koran

A bojte se Boha a vězte, že Bůh stojí na straně bohabojných.

2.194

A bojte se Boha a vězte, že u Něho budete shromážděni.

2.203

0 0
možnosti
AY

proctonejde

10. 2. 2011 13:15
Re: Koran

prominte a neni to snad prave Allah kdo vi nejlepe kdo je vic bohabojny?? Nebo vy si myslite, ze jste vice bohabojna nez treba autorka clanku? Jen tim, ze podle hadisu! Ne podle Koranu ale podle hadisu! satek nenosi pravidelne je timto podle vas mene bohabojna?? me se to ted nechce hledat ale existuje vers ktery rika ze Allah nema rad lidi kteri chodi po zemi s "nosem nahoru" a ty ze nema rad.....  

0 0
možnosti
M

Makka

5. 2. 2011 10:25
hadeeth

Pro verici je tento svet vezenim, a pro neverici je rajem.

0 0
možnosti
K

katkota

5. 2. 2011 20:17
Re: hadeeth

nechtela bych vyznavat nabozenstvi, ktere zastava tento nazor.

0 0
možnosti
P

PPetr

4. 2. 2011 20:08
Otevřete nový článek?

Dnes jsem na mobilu a neotevřu nový článek. Jsem v tom sám, nebo to nejde ani vám?

0 0
možnosti
AY

proctonejde

5. 2. 2011 0:54
Re: Otevřete nový článek?

take me to neslo, ale uplne u vsech clanku na blog.idnes.cz takze zrejme chyba na celem sreveru.... ale pred chvili jsem si jej uz precetla :-)

0 0
možnosti
AY

proctonejde

4. 2. 2011 18:49
Hezke

ale zrejme to"sliznete" s obou stran... islamofobove budou jako vzdy mlit tu svou a radikalni sestry take ;-D no ale snad jste si uz zvykla ;-) a jako vzdy karma :-)

0 0
možnosti
C

Camino

3. 2. 2011 19:17
Nova (stara?) fotografie...

Zvlastni, nejdriv to byla katkokota, ktera sundala ubrus z hlavy a ted i VY> Co na to manzel, co na to immam?

0 0
možnosti
BR

radobea

3. 2. 2011 20:21
Re: Nova (stara?) fotografie...

A Katarina snad někdy nosila  na hlavě "ubrus"? Že o tom nevím? A já jsem někdy tvrdila, že nosím hijab neustále? Můj manžel mě vidí denodenně bez hijabu. Ví, že ho někdy nosím, někdy ne, ono v Čr to ani v jistých situacích moc nejde ho nosit. A s žádným imámem svůj šátek nekonzultuji.To ale jen pro informaci;-)

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

3. 2. 2011 11:43
Paní Bobošíková

je spolu s panem Rathem asi nejodpornější zjev veřejného života vůbec. Pokud by se stala prezidentkou, tak se opravdu hanbou propadnu do Západního Německa.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

3. 2. 2011 10:34
Směšné,

tak Vy se s Kateřinou nepohodnete, pošťuchujete a provokujete?

Slečno, nezapomínejte, že také čteme diskuse a z nich naprosto jasně vyplývá, že si náramně rozumíte. Ať napíšete sebevětší nesmysl, Kateřina je z něj celá bez sebe nadšením. Vzpomínám, jak jste jednou reagovala na autora jako naprostý retard, ovšem Kateřina Vám nadšeně aplaudovala.

0 0
možnosti
BR

radobea

3. 2. 2011 11:28
Re: Směšné,

A ono je někde zakázaný mít přátelský vztah s někým??? Víte, s tím, že jako muslimka se nesmím bavit s Křesťany na mě nechoďtě, sám víte, že je to totální blbost... Tak kde je vlastně ten problém, na který se snažíte ukázat?

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

3. 2. 2011 9:47
Maruškinová&Radosa

Pat a Mat po islámsku...

0 0
možnosti
MP

Martin V2

3. 2. 2011 9:35
Dobrý!

Hned v prvním odstavci tak skvělý vtip, ale pak to nějak upadalo, škoda.:-/

0 0
možnosti
R

Rilian

3. 2. 2011 8:35
Proč máme uzavírat smlouvy s Bohem?

Protože to chce Bůh. Bible, Boží slovo, se skládá ze Starého a Nového zákona - přesněji ale ze Staré a Nové smlouvy. Bůh v Bibli na mnoha místech vyjadřuje svou vůli mít s lidmi důvěrný vztah skrze smluvní vztah. Už v Genesis vidíme první smlouvu. Bůh stvořil Adama a Evu a smluvně je svázal dohromady. Přivedl Evu k Adamovi, Adam ji přijal a oni se stali jedním tělem. Byli svázáni smlouvou. Po potopě Bůh řekl Noemu a jeho synům: „Hle, já ustavuji svou smlouvu s vámi a s vaším potomstvem i s každým živým tvorem, který je s vámi, s ptactvem, s dobytkem i s veškerou zemskou zvěří, která je s vámi, se všemi, kdo vyšli z archy, včetně zemské zvěře. Ustavuji s vámi svou smlouvu. Už nebude vyhlazeno všechno tvorstvo vodami potopy a nedojde již k potopě, která by zahladila zemi.“ Dále Bůh řekl: „Toto je znamení smlouvy, jež kladu mezi sebe a vás i každého živého tvora, který je s vámi, pro pokolení všech věků: Položil jsem na oblak svou duhu, aby byla znamením smlouvy mezi mnou a zemí.

0 0
možnosti
R

Rilian

3. 2. 2011 8:57
Re: Proč máme uzavírat smlouvy s Bohem?

Podobně Bůh uzavřel smlouvu s Abrahamem, a po východu s Egypta prostřednictvím Mojžíše s lidem Izraele. Tato smlouva byla vyjádřena a zapsána na kamenných deskách s Desaterem. Pak přichází Ježíš Kristus a svým bezhříšným životem završuje tuto smlouvu a vyhlašuje smlouvu Novou: k tomu říká apoštol Pavel: Zákon byl tedy naším dozorcem až do příchodu Kristova, až do ospravedlnění z víry. Když však přišla víra, nemáme již nad sebou dozorce. Vy všichni jste přece skrze víru syny Božími v Kristu Ježíši. Neboť vy všichni, kteří jste byli pokřtěni v Krista, také jste Krista oblékli. Není už rozdíl mezi židem a pohanem, otrokem a svobodným, mužem a ženou. Vy všichni jste jedno v Kristu Ježíši." (Gal 3k) Z uvedeného je snad dostatečně jasné, že to není věc našeho rozhodnutí, či přání být ve smluvním vztahu s Bohem - naopak, je to vyjádření víry v Boha. Pokud se někdo domnívá, že se obejde bez vyjádření smluvního vztahu, jenž je např. u židů vyjádřen obřízkou a u křesťanů vodním křtem, mýlí se.

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.