Muslim nebo muslim?

Tak zase média zaplavily články o  netoleranci Muslimů vůči Křesťanům.  Ať je to jak chce, jestli chtěli vyjednávat či ne, je to každopádně příšerné.  Muslim by si řekl, jestli tito lidé vůbec se muslimy mohou nazývat. Nebo, že by ti útočníci měli takové výpadky paměti, že zapomněli, jak se podle Islámu chovat? Že by si snad i dokonce mohli myslet, že dělají v očích Boha něco dobrého? Nevím, co se takovým lidem honí v hlavě a možná je i lepší nevědět. Co je důležité, že zemřeli nevinní lidé. Při modlitbě. Ženy a děti. Křesťané věří ve stejného Boha jako Židé a Muslimové. Jestli si mysleli, že Bohu udělá radost, když člověk, který ho uctívá zabije jiného člověka, který ho uctívá také? Oni asi celkově zapomněli na mnoho věcí. I že nemají právo nikoho zabít, kdo je přímo neohrožuje, nebere jim domovy, neusiluje jim o život, či mu násilně nebere víru. Křesťané jim očividně nic takového nedělali.

Nevím, proč takoví lidé jsou muslimové. Asi proto, aby do kolonky vyznání měli co napsat. Jenže nechápou, že být muslim, znamená, snažit se být co nejlepším a nejmírumilovnějším člověkem. Ne vrahem. Ono  bohužel se mnoho takovýchto lidí nachází i ve vládách a na nejvyšších státních postech. Asi zapomněli, že pokud jim Bůh vloží do rukou péči o jejich stát a národ, že to neznamená, že se nechají uplácet západními mocnostmi závratnými částkami, aby udrželi jejich režim, a dřepět v luxusu ve svých palácích, zatímco běžný člověk, tak tak, že přežívá. Asi se jim vytratilo z hlavy, že Bůh kouká na vše čím je uštědřil, a že se budou zodpovídat za každou korunu, kam jí nasměrovali, a jestli se s ní podělil s potřebnými. Dokonce jsem slyšela jednoho učence, který říkal, že vlastně, čím míň peněz člověk má, tím méně také má zodpovědnosti. Protože muslim němá mít bohatství proto, aby umřel s miliony na  účtu, ale proto, že je zkoušen, zda se o své bohatství, které mu Bůh dal, umí podělit.

 Nejspíše se jim úplně vykouřilo z hlavy, že muslimové nemají vytvářet skupiny a bojovat proti sobě, nýbrž držet pospolu, v klidu a míru. Že nemají se navzájem tyranizovat a zabíjet. Muži nejspíše zapomněli, že Bůh jim nedal ženy proto, aby s nimi zacházeli hrubě a jako s nějakou věcí. Nýbrž aby o ně pečovali, ctili a milovali. Protože žena je ochránkyně mužova srdce.

 Tito pseudomuslimové  si neuvědomují, že svými  činy zasahují do života všem ostatním muslimům na světě. Že tím ještě více prohlubují nepochopení k nim. A pořád opakovat do kola, „Víte, to ale není islám“, se stává akorát prázdnou frází.

 

 "…a zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími přáteli věřících, jsou ti, kdož říkají: „Jsme křesťané!“ A je to proto, že jsou mezi nimi kněží a mniši a že nejsou pýchou naplněni. A když slyší to, co bylo poslu sesláno, spatříš jejich oči se plnit slzami z poznání pravdy a říkat: „Pane náš, uvěřili jsme, zapiš nás mezi ty, kdož to dosvědčují! Proč bychom neměli věřit v Boha a v to, co nám přišlo z pravdy, když toužíme, aby nás Pán náš uvedl do ráje spolu s lidmi bezúhonnými?“

P.S.  Pokud se chce někdo na něco zeptat, nebo vznést nějaké námitky, tak prosím pošlete mi zprávu na můj e-mail. Děkuji.

Autor: Béatrice Radosa | čtvrtek 4.11.2010 15:43 | karma článku: 10,26 | přečteno: 1787x