Zločinci s pistolí jsou zpátky na ulici…

14.8.2011 proběhla na TV Prima v pořadu Krimi Plus velmi zajímavá reportáž. Před časem tři mladí výrostci s pistolí v ruce přepadli benzínovou pumpu. Možná si řeknete, takových věcí se v dnešní době děje tolik, že už to pomalu člověk přestává vnímat.

Zaujala mě a úpřímně, velmi nepříjemně překvapila, jistá důležitá souvislost. Pachatelé, přestože jim byl čin prokázán, jsou z rozhodnutí soudce vyšetřováni na svobodě.

Proboha, to už se tenhle svět opravdu zbláznil?

Při přepadení byla použita pistole. Díra ve stropě je v reportáži vidět docela dobře. Všichni tři pachatelé, přestože relativně velmi mladí, už dávno nemají čistý trestní rejstřík. Přesto pan soudce rozhodl, že nebezpečnost činu není dostatečná, aby bylo nutné tyto zločince držet ve vazbě.

Vážený pane soudče, co by pro vás mělo být dostatečným důvodem vzetí do vazby? Bude stačit, když se do ústí pistole budete dívat vy osobně?

Protože pokud budou naši soudci rozhodovat takto stupidně a nekompetentně jako vy, velmi rychle se může stát, že podobná arogantní individua, vědoma si své nepostižitelnosti, budou přepadávat se zbraní, jedno jestli pistolí, nebo mačetami, obyčejné, poctivé lidi na ulici. A od takové společenské situace opravdu není daleko například k tomu, co se v nedávných dnech dělo v Anglii.

A to už vůbec nemluvím o tom, že dnes nic nebrání tomu, aby se pachatelé tohoto činu rozhodli „udělat“ další benzínku a za získané peníze prostě zdrhnout pryč… Tohle skutečně chcete?

Na uvedenou reportáž, jsem bohužel nenašel žádnou odezvu (možná jsem jen špatně hledal). Dovolil jsem si tedy celou věc svým článkem trochu připomenout. Nedělám si iluze, těžko doufat, že si tyto řádky přečte někdo kompetentní, kdo by byl schopen uvedenému soudci alespoň zavolat a vysvětlit, že takhle spravedlnost skutečně nevypadá. Přesto, bude jen dobře, aby lidi nezapomínali, co se v naší zemi vlastně děje.

Ideální by samozřejmě bylo, tohoto člověka z jeho funkce prostě odvolat pro naprostou nekompetentnost a neschopnost. Ale to je v naší společnosti bohužel asi beznadějná utopie.

Paní Spravedlnost stojí na bavorském kopci, dívá se přes hranice do Čech a tiše pláče…

 

Uvedenou reportáž si můžete prohlédnout zde: http://tv.sms.cz/televize/Prima/20110814/1390164909_Krimi_plus?porad_stav=archiv

A dovolil bych si přidat poděkování reportérům TV Prima za velmi solidní práci…

citát: http://sni-svuj-sen.blog.cz

Autor: Radomír Hrabovský | úterý 16.8.2011 20:05 | karma článku: 26,38 | přečteno: 1753x