ČSSD nepodpoří vstup Chorvatska do EU!

A tak jsme dospěli do další směšně kocourkovské situace, kdy se můžeme zviditelnit. Bohužel opět v negativním smyslu a opět v tom mají prsty socani. Opět hrozí gigantická ostuda.

Popořadě:

Prezident Václav Klaus podmínil svůj podpis Lisabonské smlouvy tím, že bude při nejbližší příležitosti k uvedené smlouvě připojena vyjímka do kapitoly lidkých práv, která České republice zajistí nezpochybnitelnost Benešových dekretů. Lisabonskou smlouvu nelze měnit jen tak, každá změna vyžaduje relativně složitý ratifikační proces, tj. jakýkoliv dodatek musí být schválen všemi členy EU. Bylo tedy dohodnuto, že uvedená vyjímka pro ČR bude zahrnuta do schvalovacího procesu přístupu nejbližší další země do EU. Došlo na Chorvatsko.

Včera se dva největší "stratégové" naší sociální demokracie, pánové Zaorálek a Sobotka oficiálně vyjádřili, že ČSSD nepodpoří schvalovací proces přístupu Chorvatska k EU a to proto, že uvedená vyjímka, dodatek, vztahující se k ČR, neprošel řádným legislativním procesem a nebyl tudíž řádně schválen dle zákonů této republiky.

Nutno dodat, že fakticky mají možná pravdu a je těžké spekulovat, kdo za to může. Od solidního politika, který hájí naše národní zájmy, bych ale očekával, že zmíněný fakt předloží všem zúčastněným s tím, že je nutno uvedený nedostatek co nejdříve napravit. Naši sociální demokraté naopak vše podali dost vyděračskou formou. Schválení přístupu Chorvatska neprojde přes oranžový senát. A pokud změnu nepodpoří senát, je potřeba v parlamentu získat ústavní většinu.

Konečně se jim dostal do rukou nástroj, kterým mohou, sice rozhádanou, ale dosud neotřesitelnou, současnou vládu vydírat a diktovat si podmínky. Je otázka, co za to budou chtít.

A pokud jim nebude vyhověno, nechci ani pomyslet na tu gigantickou ostudu, pokud by Česká republika jako jediná zablokovala vstup Chorvatska do EU. A už vůbec si neumím představit, co by se mohlo stát, pokud by Klausova vyjímka nebyla do změny Lisabonské smlouvy zahrnuta.

Jsou opravdu socialisté ochotni vyměnit své mocenské zájmy za případné restituční nároky sudetských Němců?

A tak nám zde hrozí, po svržení Topolánkovy vlády, v průběhu relativně krátkého působení ČR v EU už druhá ostuda, kterou mají na svědomí sociální demokraté. Jsem eurorealista, s unií nesouhlasím.

To ale ještě neznamená souhlasit s tím, že si budeme sebemrskačsky při každé příležitosti podkopávat kotníky a zbytky autority, kterou ještě máme.

Ale to je jim zřejmě jedno, hlavně, že se z toho dá něco vytřískat…

I kdyby měli pánové Zaorálek a Sobotka tisíckrát pravdu, jestliže se chovají takhle, nejsou seriózní politici, neobhajují české národní zájmy a tudíž, je mi z nich na blití…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Hrabovský | úterý 28.6.2011 12:06 | karma článku: 32,52 | přečteno: 1990x