Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Brutální zmlácení mladíka v Břeclavi je jen jednou kapkou z mnoha.

Řekněme, že Břeclav dobře znám. Nedělní brutální útok na patnáctiletého mladíka zde není vůbec ojedinělou záležitostí. V mnohém to připomíná situaci ve Šluknovském výběžku, je to spíše taková poslední kapka v poháru trpělivosti…

Stejně jako tam, i v Břeclavi, se násilí ze strany cikánské mládeže stupňuje přímo úměrně celospolečenské neschopnosti bránit se. Na Šluknovsku vše vyvrcholilo demonstracemi a přímou, několikaměsíční účastí desítek policejních těžkooděnců. A vyřešilo se tím něco? Ne. Cikáni zalezli do děr a těžkooděnci byli přesunuti na Karvinsko, samozřejmě aby řešili stejný problém, přičemž kriminalita na Šluknovsku od té doby opět pomalu roste.

17. dubna ve čtyři odpoledne jsem poprvé zahlédl policisty v kombinézách a baretech také v Břeclavi.

Tohle je řešení? Nemluvě o tom, že čtyři odpoledne ještě zdaleka není bestií čas. Co tedy tito policisté v ulicích dělají? Mají problém řešit nebo jen uklidnit lidi vracející se tou dobou z práce, že je vše „jakože“ pod kontrolou?

Problémem je, že jsou v naší zemi místa, kam se už v dněšní době slušný člověk neodváží vstoupit. Jedno zda je to v Rumburku, Novém Boru, Havířově, Karviné, Břeclavi, či kdekoliv jinde.

Problémem je, že násílníci a agresoři v této zemi nemají strach. Problémem je, že i případné tresty za jejich činy jsou tak směšně nízké, že je to neodradí, dokonce je trest pro mnohé spíše přijatelným, dočasným řešením sociálních problémů. Takové čtyři roky nepodmíněně pro mnohé znamená čtyři roky slušného ubytování a stravy na státní útraty. Mnozí z těchto individuí v zápětí po návratu do společnosti trestnou činnost páchají dál.

Jediné pozitivum současného stavu vidím v tom, že v base se nemohou množit.

Na ochranu práv cikánské menšiny, z níž pochází velmi významné procento těchto násilníků, navzdory tomu, že je dnes zakázáno etnickou příslušnost pachatelů zveřejňovat, vystupuje několik desítek, možná set humanisticko-lidskoprávních organizací, obvykle slušně placených ze státních peněz, tedy z našich daní.

Na ochranu nás, obyčejných, poctivých, pracujících lidí v této společnosti není nic. Podotýkám, že mnohdy sice ne vlastní vinou, ale ani policie.

A tak se ptám, opravdu je nutné, abychom my, obyčejní lidé vyšli demonstrovat a dali zcela jasně na vědomí, že už toho bylo dost? Je opravdu nutné, abychom začali řešit problémy přímo na ulici? Je nutné, abychom dávali příležitost extrémistům v okovaných botách, aby se míchali mezi demonstranty a nějakou tou dlažební kostkou, či zapálenou flaškou přesně mířenou mezi policisty, rozpoutali zbytečný konflikt? Podobně jako ve Varnsdorfu?

Nebo je to právě to, oč tu běží? Rozpoutat násilí a pak všechno shodit na většinovou populaci, rasismus, xenofobii a nesnášenlivost?

Nemůžu si pomoct, dokud budou tresty pro pachatele závažné, násilné, trestné činnosti směšně nízké a spíše odpočinkové, nemá smysl vůbec přemýšlet o nějaké nápravě. Můžeme se schovávat za překroucený smysl pojmu lidských práv, dokud si neuvědomíme, že zdaleka ne každý, kdo chodí po dvou nohou je lidská bytost, ale mnozí spíše bestie, nic se k lepšímu nezmění. Dokud budeme poslouchat trubce, kteří tvrdí, že i zločinci mají svá práva, budeme chodit po ulicích jako ovce na porážku. A je jen otázkou kdo a kdy bude další.

Jaká práva má mladý kluk s jednou ledvinou na Břeclavské JIPce? Myslí si snad někdo, že mu bude líp, když nějaký imbecilní politik veřejně prohlásí, že odsuzuje tento politovánihodný incident?

Nebo si myslíte, že mu nějak pomůže, že pachatele chytí a třeba i odsoudí, dejme tomu na osm let fešáckého kriminálu s teplou stravou, televizí, posilovnou, knihovnou a pravidelnými procházkami na čerstvém vzduchu?

PRO BOHA!!! VŽDYŤ JE TO MNOHDY VÍC, NEŽ MAJÍ TYHLE BESTIE NA SVOBODĚ!!!

Uvědomí si to už konečně někdo? Uvědomí si už konečně někdo, že každý takový odsouzený násilník nás všechny stojí měsíčně přibližně 27-tis. korun? Proč to mám platit já? Proč to máme platit my, jejich další potencionální oběti?

Proč máme platit politiky, kteří se zmohou na ubohé, bezmocné odsouzení tohoto incidentu?

Proč vůbec posloucháme politiky, kteří se nezmohou na nic jiného, než příslib více policistů a kamer v ulicích? Vždyť tihle jedinci vylezou z basy a jedou si dál svoje, nějaké kamery je naprosto nezajímají a policisty, pokud nebudou chodit po skupinách stejně jako tyhle bestie, budou dál vyhazovat z oken!

NE!

Nestojím o policajta na každém rohu, ani o kameru na každém sloupu. Nemluvě o tom, že i tohle všechno nám politici slibují zase jen za naše daně. Tato společnost musí od základu změnit způsob myšlení. Za závažnou, násilnou trestnou činnost do kamenolomu. Desetikilové kladivo a rozbíjet tunové kameny na štěrk a ten pak na vlastních zádech vynést na náklaďák. Žádné fešácké vězení.

Každý násilník si na sebe a odškodnění obětí pěkně vydělá a pokud ne, žádná svoboda.

Je nezbytné, aby každá bestie, která se po letech dostane z kamenolomu, byla stoprocentně přesvědčena, že už se NIKDY nechce vrátit zpět. Pak nebude potřeba ani kamer, ani tolika policistů, protože bestie budou mít strach cokoliv spáchat. Jsem přesvědčen, že takový způsob výkonu trestu by měl velmi významný preventivní účinek a nakonec by se i vězení vyprázdnila. V diskuzích je také spousta názorů, že jediným možným řešením vlastní ochrany je zbrojní pas.

Jenomže to se týká nás, dospělých a spíše mužů. A to my obvykle terčem útoků bestií nejsme.

Bestie si vybírají oběti, u nichž mají mnohem vyšší pravděpodobnost, že je přemůžou. Mladší a menší, jako Patrik, či Petro nebo naopak staří lidé, mnoho důchodců by mohlo vyprávět. Tanvaldský senior s přesnou muškou asi ještě nějaký čas zůstane výjímkou.

Jenomže ani s tím nemohu souhlasit. Nestojím o to, aby měl každý zbraň a bylo to tady jako v Bronxu.

Samozřejmě, kamenolomy v této připodělané humanisticko-pravdoláskařské společnosti nikdo nedovolí, takže v kamenolomech budou dál makat běžní zaměstnanci za minimální mzdu, přičemž bestie budou v klidu sedět v base u televize.

Možná by ale stačilo urychleně přijmout podobná pravidla, jaká se chystají na Slovensku.

Přestupek – Snížit sociální dávky
Třetí přestupek – Žádné sociální dávky
Trestný čin – Žádné sociální dávky
Zneužití dávek – Žádné sociální dávky
Dávky na děti – první tři a dost

A ve vězení chleba, voda, margarín a jablko denně. Všechno ostatní jen za práci a až po odečtení nákladů na pobyt a náhrady škod.

Možná by to pro začátek stačilo.

ALE NĚCO SE UŽ KONEČNĚ UDĚLAT MUSÍ!!!

P.S. Pro ty, kteří by mě rádi obvinili z rasismu, vše výše psané klidně může platit pro všechny, nejen pro cikány. Pokud máte dost odvahy podívat se mi do očí, přijeďte. Rád vám zprostředkuji ubytování v Břeclavi na Riegrovce. A dávám vám dva dny…

 

(psáno pro eportal.cz)

Autor: Radomír Hrabovský | čtvrtek 19.4.2012 7:35 | karma článku: 47,88 | přečteno: 16745x
  • Další články autora

Radomír Hrabovský

Co tady bude déle, Evropská unie nebo pomazánkové máslo?

Je to pár dnů, kdy jsem, stejně jako asi všichni ostatní, zaregistroval další direktivní nařízení EU. Pomazánkové máslo nesmí být nazýváno pomazánkovým máslem.

7.11.2012 v 14:24 | Karma: 27,16 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Pár slov těm, kteří k volbám nechodí.

Také patříte k těm, kteří k volbám nechodí, protože si myslí, že to nemá smysl? Tak to se po přečtení těchto řádků možná budete divit.

5.11.2012 v 8:29 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1585x | Diskuse| Politika

Radomír Hrabovský

Státní maturity po šedesáté sedmé! Klap.

Maturita. Za dob mého mládí a to tak starý nejsem, byla synonymem zkoušky z dospělosti. Jakási poslední fáze všeobecné přípravy mladého člověka na skutečný život. Co myslíte, je to tak i dnes?

2.10.2012 v 12:28 | Karma: 12,05 | Přečteno: 561x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Švédsko kontra Hong Kong…

Před časem jsem byl jedním diskutujícím pod mým článkem požádán, když tolik vychvaluji liberální kapitalistickou svobodu Hong Kongu, abych byl objektivní a porovnal jej se vzorem fungujícího sociálního státu, se Švédskem.

20.9.2012 v 15:09 | Karma: 22,88 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Kulturní obohacení naší společnosti premiérem Petrem Nečasem.

Ptáte se, čím nás pan premiér obohatil? Ano samozřejmě, svým slovníkem, jimž se začíná přibližovat slovníku našeho milovaného ministra financí Miroslava Kalouska.

11.9.2012 v 14:29 | Karma: 24,25 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Auto vyjelo ze silnice a srazilo tři chodce. Žena zemřela, dvě děti jsou zraněné

2. května 2024  16:40

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

D35 u Litovle blokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  16:36

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikovala více než sedm hodin nehoda...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  16:34

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...