Až budou volby, budu se ptát (1. díl)

Mám několik otázek, na které se chci našich politiků před volbami zeptat. A přestože jsem pouze jeden z několika miliónů voličů této země, tudíž je velmi pravděpodobné, že můj hlas velkou váhu mít nebude, zcela jistě jej nedostane nikdo z těch, kteří na mé otázky odpoví špatně.

tyden.cz

První otázka: Jak budete řešit obrovskou a stále se zvyšující kriminalitu v této zemi?

Předvolební politické řeči neberu. Takové to: zajistíme bezpečnost na ulicích, posílíme policejní hlídky v nočních hodinách, zavedeme programy na začlenění sociálně vyloučených, přidáme peníze na toto, či na tamto…

Politik, či politická strana, která bude obhajovat podobné postoje, nestojí za cestu do volební místnosti. Protože toto jsou jen takové nicneříkající politické kecy a to už tady bylo mnohokrát. Nepomohlo to, naopak je to čím dál horší. Záměrně jsem zvolil formulaci otázky tak, aby byla paušalizována na celou společnost, přestože v posledních týdnech je v médiích zdůrazňována převážně trestná činnost Romů. Ano, je bohužel pravdou, že brutalita a nelidskost činů některých Romů hraničí s lidskou představivostí a nezlepší se to, pokud se tato zvířata budou cítit beztrestně, či si dokonce budou trest užívat jako spoustu docela příjemného odpočinku na státní útraty.

Pokud politik před volbami řekne, že zvýší počet policistů v ulicích, u mě skončil.

Já nestojím o policajta na každém rohu, já bych si přál slušnou občanskou společnost, ve které má každý potencionální zločinec strach na nějakou trestnou činnost byť jen pomyslet. Strach, protože by mohl přijít trest, za který mu to prostě nestojí. Opakuji, TREST, nikoliv prázdniny.

Přál bych si, aby násilník, který boxerem udeří nevidomého muže do tváře, musel dva roky pracovat v kamenolomu, 12 hodin denně, 6 dní v týdnu, bydlet v cele 2 x 2 metry ve dvou a nad pryčnou by musel mít povinně na velké ceduli napsáno, proč tam je.

Přál bych si, aby oba dva útočníci, kteří přepadli 80-ti letou důchodkyni, brutálně ji zbili tak, že skončila na devět týdnů v nemocnici a to vše pro kabelku se třema stovkama, skončili jako ošetřovatelé nemohoucích nepohyblivých lidí (samozřejmě pod přísným dozorem). A pokud se jim to nebude líbit, do kamenolomu.

Přál bych si, aby všichni Romové, kteří v Novém Boru napadli hosty v baru mačetami, byli souzeni za rasově motivovaný pokus o vraždu, stejně jako žháři z Vítkova. A pak do kamenolomu.

Přál bych si, aby bylo všech osmnáct útočníků z Rumburku souzeno minimálně za spoluvinu, ne jen ti dva, kteří drželi v rukou obušky. V tomto případě by možná k převýchově stačil krumpáč a lopata.

Přál bych si, aby moje dcera mohla chodit do školy bez doprovodu, stejně, jako jsem chodil já, beze strachu, že ji přepadnou tři nezletilí Romové, aby ji sebrali mobil, peníze a svačinu. A pokud už se něco podobného stane, přál bych si, aby tito jedinci byli na velmi dlouho od slušné společnosti izolováni. Minimálně do doby, než bude možné zodpovědně hovořit o alespoň částečném převychování.

Přál bych si, aby se našel člověk, který dokáže najít způsob, jak naučit dorůstající mladé lidi slušnosti, jak jim vštěpit smysl pro zodpovědnost a morálku, místo agresivity a lhostejnosti.

Přál bych si, aby se našla politická osobnost, či strana, která by byla schopna v této zemi nastolit pořádek a spravedlnost. Žádná to dosud nedokázala. Žádnou takovou už nikdy volit nebudu. A také zatím nechci ani přemýšlet o DSSS.

Otázkou bohužel zůstává, bude-li vůbec z čeho vybírat…

 

P.S. Jako podklad při výstavbě silnic je používán na hrubo strojově drcený  štěrk. Je dost možné, že by stroje na drcení kamene přinejmenším pár let nebylo potřeba. Ale zcela jistě by to naší společnosti velmi prospělo.

Autor: Radomír Hrabovský | sobota 5.11.2011 7:35 | karma článku: 29,24 | přečteno: 1146x