Šmejdi v politice

Šmejdi jsou agresivní, lžou, manipulují a ohlupují lidi. Šmejdi lidem prodávají šmejdy. Šmejdi jsou obchodníci s podvodnou iluzí.

-----------------------------------

Označení  „šmejdi“ se v posledních měsících vžilo pro nepoctivé, arogantní až agresivní prodejce na předváděcích akcích. Šmejdi ohlupují seniory, manipulují jimi a nutí je kupovat nekvalitní, nepotřebné a předražené zboží.

Se „šmejdy“ se nyní roztrhl pytel i v politice. Je krátce před volbami, a tak ohlupují a slibují. Zemanovci, ČSSD, komunisti, Babiš, Okamura, Bobošíková, tihle všichni nabízejí a vyvolávají.

Rozdávat ze státního, kupovat si voliče za sliby a vidiny, to je jejich. Tu zdarma doprava vlakem, tu přidat na platech státním zaměstnancům, pak zase zvýšit důchody, a zdravotnictví zdarma,…  Zadarmo, slevit, přidat „chudým“, a všichni vás okrádají – to je jejich slovník. A pak ještě, zkasírovat „bohaté“. To se jistě mnoha těm, kterým se příliš nedaří, dobře poslouchá. Slibující a rozdávající už neříkají, kolik to vše bude stát a kde na to vezmou. Nejjednodušší je hledat nepřítele, slibovat a rozdávat.

Jaký je rozdíl mezi „šmejdy“ a politickými „šmejdy“? Velký! Zatímco „šmejdi“ na prodejních akcích ožebračí jednice, kterých mohou být stovky, možná i tisíce, poličtí „šmejdi“ ožebračí stát a za jejich účelové a  nezodpovědné chování budou trpět miliony občanů. I ti, kteří jim sednou na lep.

Radomil Bábek    www.radomilbabek.cz

Autor: Radomil Bábek | pondělí 7.10.2013 11:00 | karma článku: 19,60 | přečteno: 740x