Miloš Zeman - opora armády?

Má prezident kvalifikaci na to, aby velel armádě? Je odborníkem na zahraniční vztahy?

-----------------------------------------------------

Poslechl jsem si část rozhovoru prezidenta Miloše Zemana v ČR (Hovory z Lán?) a, jako obvykle, zaznamenal jsem zajímavé rozpory v úvahách a prohlášeních Miloše Zemana.

Připomínám, že Miloš Zeman se v rozhovoru s Janem Pokorným vyjádřil o možnosti, že by ministrem obrany byl navržen Martin Stropnický. Miloš Zeman rozvíjel své úvahy nad tím, že si Martina Stropnického nedokáže představit jako ministra obrany, protože je to herec, ředitel divadla a diplomat. A že by to bylo tak absurdní, kdyby byl MS navržen na ministra obrany, že o tom on, MZ klidně bude mluvit do éteru, protože prý se to vůbec nemůže stát.

Miloš Zeman také prohlásil, že především jmenování ministrů obrany a zahraničí musí on, prezident, velmi pečlivě zvažovat. Oba svému resortu musí dobře rozumět, oba tito ministři musí být odborníky, kteří se dlouhodobě resortu věnují. To proto, že mají být partnery prezidentovi, jehož důležitou odpovědností je věnovat se zahraničním vztahům a který je zároveň vrchním velitelem armády.

Tak. Zdá se, že MZ cudně pomlčel o tom, jak on sám může být činný v zahraničních vztazích, a jak může být vrchním velitelem armády, když ani jednomu oboru nerozumí a nikdy se na ně nepřipravoval. Ale, co může Miloš, nemůže Martin, že? Anebo obráceně? Nemůže vlastně být ministrem obrany kdokoliv, když vrchním velitelem armády může být Miloš Zeman?

Autor: Radomil Bábek | úterý 10.12.2013 11:00 | karma článku: 19,02 | přečteno: 540x