Evropa rozvolňuje, nám přitahují šrouby!

Lex Covid. Pandemický zákon, zákon pro jedinou chorobu, která je na ústupu. Proč právě teď, proč právě v tomto znění, a proč tak urputně prosazovaný?

Neočkovaní nesmějí do knihovny, do divadla, na koncert, nesmějí do hospody ani na lyže. Servírky a kadeřnice musí kontrolovat zdravotní stav svých zákazníků a ve firmách se všichni musí testovat.

 

A má být hůř, protože vláda, z nepochopitelných důvodů, křečovitě prosazuje Pandemický zákon. Zákon, který nebývalou měrou rozšiřuje jak moc státních úředníků, tak i řady těch, kdo tu moc získají. Jednoduše a bez možnosti odvolání nám budou moci tu z ministerstva zdravotnictví, jindy jen tak z okresní hygieny, zavřít krám, zakázat provoz restaurací či nepovolit třeba hudební či městské slavnosti. Tak, jako na konci loňského roku zakázali adventní trhy. Jen tak, bez logiky, bez důkazů, prostě jen pro jakési podezření. A to přesně umožňuje i novela pandemického zákona.

 

Až mi tedy přijde esemeska, že musím být zavřený doma a nesmím se s nikým stýkat, tak to nebude žert, ani scifi. Bude to realita České republiky. Realita nesvobodná, protože nejenže tou sms někdo na nějaké "hygieně" rozhodne o omezení mého svobodného pohybu, ale dokonce zákon říká, že sms se má za doručenou tím, že ji hygiena odeslala! Tak to opravdu nechci.

 

Někteří poslanci nám jako dobrou zprávu píší, že se postarali o zlidštění a zmírnění zákona. Že přece zkrátili dobu platnosti, zmenšili pokuty o 80%, a že premiér slíbil, že nebude Pandemický zákon využívat. To je pokrytectví, nic jiného. Pokuty, po snížení 600.000 Kč, dirigování hygienou prostřednictvím sms, i zákon se zkrácenou platností je pořád platný zákon, pořád jsou to likvidační pokuty a stále zůstává "hygienikům" moc zavřít nás doma. A v demokratickém, právním státu nemáme žít s důvěrou v blahovůli premiéra či vlády, že nám nic špatného neudělají - my musíme mít právní jistotu!

 

LEX COVID, zákon vznikající jen kvůli jedné nemoci, má plíživým způsobem omezit naši svobodu. Je to zákon, který dává úředníkům a politikům moc, kterou dosud neměli. To je špatně, to je třeba odmítnout!

 

A nabízí se otázka: Proč tento zjevně špatný zákon, který posiluje moc státu a omezuje svobodu občanů je tak urputně prosazován? Cui bono?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomil Bábek | středa 2.2.2022 13:30 | karma článku: 37,55 | přečteno: 1003x