TOP 09. Proč?

Nerozumím tomu. Půl roku uběhlo jak voda a situace a nálada ve společnosti je mi záhadou. Jak je možné, že se zapomnělo na marasmus předchozícho faktického vládnutí TOP 09? Jak je možné, že ti samí lidé, co při každé příležitosti poukazovali na nehoráznou politiku předchozí vlády, vlády, která přijala nejasociálnější reformy za posledních 24 let, vlády, která se vysmívala všem občanům do "ksichtu" prostřednictvím faktického vůdce Kalouska, který je ztělesněním arogantního sebestředného egocentrika, vlády, která bojovala proti korupci tak, že samotná korupce vzkvétala jako nikdy před tím, tak nyní budou vstupovat podruhé do stejné řeky..

Já taktéž, jen nerozumím tomu, jak to souvisí s Vámi..

Už to ukázal prezidentský souboj. PR Topky odvádí famozní práci, daří se jim neuvěřitelně kvalitně zmobilizovat velkou část potencionálních voličů.

Celá kampaň TOP 09 na mě působí jako psychologicky velice zdárně promyšlená.

Jejich volební hesla jsou slova, s kterými se každý občan rád ztotožnuje ( chceme demokracii, buďme odpovědní ), nebo opět využívají odkaz Václava Havla a jeho "pravdoláskařství" ( to mi mimochodem  přijde jako absolutně dechberoucí paradox ).

Hesla, která využívají na sociálních sítích, jsou taktéž nastavena tak, jako kdyby existovala jediná správná cesta těchto voleb. "Dnes a zítra se rozhodne o tom, jestli zůstaneme srdcem Evropy, nebo se s posměchcem, údivem a pohoršením staneme černou dírou uprostřed demokratického světa". Obrovská dávka melodramatičnosti a snaha zapůsobit na city, jinak se to nedá brát.

A jestli se na něco hodí  v poslední době rádo používané slovo "populismus", kterým se tak rádi zaštítují právě politici této strany při vymezování vůči jiným politickým subjektům, tak je to právě celá kampaň TOP 09.

Ale proč jim něco vyčítat? Nakonec je to všechno o voličích. Bohužel z mého pohledu se najde asi dosti oblbnutých voličů, kteří nevidí, možná ani nechtějí vidět skutečné činy TOP 09.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Radl | pátek 25.10.2013 10:44 | karma článku: 33,08 | přečteno: 1854x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76