Okamuru to semele

Tomio Okamura podá stížnost k Ústavnímu soudu. Dalo se to očekávat, je to zcela legitmní možnost, kterou mu ukládá zákon. Ale udělal dobře?

Touhle dobou už pan Okamura připravuje stížnost k Ústavnímu soudu a to dle jeho zdůvodnění pro lživé tvrzení soudce nejvyššího správního soudu a předsedu volebního senátu pana Šimíčka o tom, že celé jeho archy byly smyšlené, protože byly sepsané jednou rukou.

A já si nemyslím, že pan Okamura zvolil tu nejlepší cestu k domáhání práva. Nevím jestli to byl nápad paní Samkové, kterou si ( pro mě nepochopitelně ) vybral jako právního zástupce v této věci, nebo jiného člena jeho týmu.

Z mého laického pohledu je možné se odvolávat k Ústavnímu soudu jen ve věcech protiústavních. Proč se neopřel doslova o návod ke stížnosti, kterou mu jako na zlatém podnose předložil vrchní soudce NSS pan Baxa,  a to napadnou některé paragrafy zákona o přímé volbě jako protiústavní, nevím: "Byli jsem od začátku přesvědčeni o tom, že zákon není v souladu s ústavním pořádkem" řekl Baxa.

Já zcela lidsky chápu důvod, proč se pan Okamura brání o zcela jasných pochybeních ať už MV, nebo přímo zákona o přímé volbě prezidenta. Považuji ho za slušného člověka, který teď spadnul do hlubin české "žumpopolitiky". Media na něj začala vytahovat různé více či méně lživá obvinění a on jako začátečník v našem politickém rybníčku nedokázal hned plavat a začal se bránit proti nařčení argumenty, které sice mají hlavu a patu, ale to řadu lidí nezajímá, je pro ně jednodušší zvolit nebližší argument typu: "Je to Japonec, populista a chce si nakrást"...

Je jasné, že Ústavní soud jeho kauzu zamítne a celá tato epizodka dříve či později vyšumí do prázdna a pan Okamura se zdiskreditovaný a omlacený o břehy toho rybníka vrátí do svých vod a jednu trpkou zkušenost bohatší. Z mého pohledu škoda.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Radl | pondělí 17.12.2012 14:55 | karma článku: 16,30 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76