Netransparentí Transparency

Transparency International jak nevládní organizace zaměřena na boj s korupcí v našem státě předvedla už absolutní vrchol diletanství. Že lživé a účelově dehonestující kampaně vedou některá média si začínám pomalu zvykat, ale od sdružení s názvem Transparency International bych to nečekal. Tato organizace se rozhodla udělat test transparentnosti jednotlivých kampaní prezidentských kandidátů. TI hodnotí transparentnost kampaní kandidátů  na základě 13 předem stanovených kritérií. Procentuální  hodnocení vyjadřuje míru uspokojivého naplnění souboru kritérií, přičemž za zdroj informací slouží webové prezentace kandidátů, jejich oficiální profily na sociálních sítích, relevantní prohlášení v celostátních médiích a odpovědi na písemnou žádost o informace, kterou adresoval tým TI v listopadu každému z 11 kandidátů.

 

 

Výsledky jsou opravdu dechberoucí: 1. Fischer 93% Transparentnost

                                                          2. Schwarnzenberg 83%

                                                  

                                                          9. Franz   28%

                                                        10. Bobošíková   21%

                                                        11. Okamura  12%

 

A já se ptám.

Je náhoda že nezávislí, nikým nepodporovaný kandidáti skončili na posledních příčkách? A naopak pan   Fischer, o jehož kampani se dá říci leccos, jen ne že je transparentní, obsadili první místo? 

Opravdu je kampaň pana Fischera, který vede nelegální kampaň ve státní firmě, nechá si posílát desítky milionů na účet od jednotlivých miliardářů, dostává 95% slevy v mediích a banky mu odpouštějí poplatky za příchozí platby tou nejtransarentnější a nejdůvěryhodnější?

Opravdu je Okamurova kampaň, která neobsahuje žádné billboardy, žádné letáky, žádnou tištěnou kampaň a sponzorské dary jsou na jeho transarentním účtu  v řádech tisícikorun tou nejméně transparentní?

Nemůže to, čistě náhodou a při velké fantazii, jen být další netransparetní reklama pana "čistého" Fischera?

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Radl | pátek 7.12.2012 18:36 | karma článku: 30,65 | přečteno: 1701x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76