Hulvátství x slušnost. Ale nějak obráceně.

Prezidentem České republiky bude Miloš Zeman. Reakce na sociální síti na sebe nenechala dlouho čekat. A byla to nenávistivá vlna plná hulvátství,vulgarit a hrubých urážek.

Musím říci, že nad otázkou tolerance jsem se zabýval v minulém blogu. Bohužel právě tato reakce plno mladých lidí na facebooku potvrdila moje podezření o určité netoleranci k jinému názoru v této zemi a paradoxně ukázala, jak zvláště ti mladí lidé, co volali po změně, návratu úcty a slušnosti, nejsou na přímou demokracii, která sebou nese nutnost takové tolerance k jiné volbě něž on sámi, připraveni.

Musím podotknout, že se považuji za mladého i tolerantního člověka, bydlím v Praze a mám VŠ. Bohužel jsem - přiznám se - bál, kdybych například na fcb nějak projevil skutečnost, že budu volit MZ. Ta obrovská vlna mladých lidí, kteří šli s proudem ( bohužel ), nechtěla nic slyšet, viděť a fanaticky šla za svým favoritem.
Dnes se ukázalo, že má obava byla odůvodněná. Tolik nenávisti, urážek, vulgarit a hulvátství, ano toho hulvátství, které bylo hlavním protiargumentem proti MZ, jsem už dlouho neviděl.

Ale já to nechci mladým lidem nijak vyčítat. Z plno lidí, které podporovali KS jsem měl pocit, že své přesvědčení myslí upřímně, a věří správnosti volby KS a nyní nikomu snad nenádávají. To jen, abych negeneralizoval.

Doufám, že až vychladnou horké hlavy, tak se vše uklidní a každý dokáže projevit trochu své tolerance, kterou v sobě určitě nosí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Radl | sobota 26.1.2013 19:04 | karma článku: 36,40 | přečteno: 2938x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76