Champions League? Tak trochu Premier League!!!

   Osmifinále letošní Ligy mistrů nám jasně napovědělo, kdo v součastnosti vládne evropskému klubovému fotbalu. Do čtvrtfinale postoupila čtyři anglická mužstva, což je 100% úspěšnost. Arsenal sice měl  se svým lazaretem na mále, ale ostatni tři mužstva šla dál naprosto zaslouženě.

   Zvláště utkání  Liverpoolu a Manchesteru ukazala, jak se hraje moderní fotbal. Aktivní napadání soupeře na jeho polovině, útočné výpady prováděné v šesti lidech, žádné zbytečné přihrávky do strany, či rovnou zpět k obráncům, jak je často vidět u mužstev jako Inter nebo Real Madrid. Bílý balet je krásným příkladem toho, jak rychle jde fotbal dopředu.Ještě před několika lety se svým fotbalem: Postupný útok, slavil úspěch, v součastnosti lze podobná taktika uplatňovat pouze na mužstva se stejnou taktikou a spoléhat na lepší individuální schopnosti hráčů.

   Že se z Champions League stala trošku Premier League,  je na jednu stranu trošku škoda, ale víc mužstev které dokážou skloubit skvělé hráče a moderní styl hry, se dají spočítat na prstech jedné ruky. Jednoznačně mezi tato družstva patří Barcelona a taky trochu překvapivě Bayern, který i s "béčkem" Sporting sfoukl jako svíčku.

   Skvělý fotbal moderní střihu předváděl na podzim například Hoffenheim, který ukázal cestu našim týmům, jak se prezentovat, aby byla konkurenceschopná v Evropě. To už je ale jiný příběh...

   A kdo bude triumfovat v Lize mistrů letos? Je to jen můj osobní názor, ale hodně by mě překvapilo, kdyby se z celkového triumfu neradoval někdo z trojice: Manchester, Chelsea, Liverpool...

Autor: Adam Radl | čtvrtek 12.3.2009 12:46 | karma článku: 9,04 | přečteno: 1104x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76