Pravá volba

Bude po volbách lépe? Ne, bude hůř. Bojím se letošních voleb víc než covidu. Máme politiky, kterým chceme dát svůj hlas, ale i daně?

Před čtyřmi lety jsem zde hledala Inzerátem pravicového voliče volitelnou pravicově konzervativní stranu a nezbývá mi, než podat reklamaci zakoupeného produktu a hledat nový. Inzerát bohužel stále platí, a to ještě naléhavěji.

ODS se zbavila svého lehce euroskeptického konzervativního křídla a možnost korigovat stávající vládu směrem doprava vyměnila za nudné mentorování z pohodlí opozičních lavic. Předpokládáme-li, že i politika resp. ideje jsou zbožím, nyní ODS prodává neprodejný ležák 3 v 1, ale ty dva dárky v podobě TOPky (s Pekarovou-Adamovou) a Lidovců (nejen paní Syrská-Sirotková), kteří se nekřesťansky spojí s každým ďáblem, jsou příliš velkým danajským darem.

V roce 1989 jsme chtěli svobodné volby a máme je. Těžká je možnost volby, když chybí volba možností. Nechci volit "Národní frontu" liberálně demokratického progresivismu, tedy spíše neomarxismu. Profesor Fiala je politolog, nikoli politik. Ale politika asi vynáší víc, než výuka na univerzitě. Pravicově konzervativní politik by nikdy na své kandidátce neprodával liberální levičáky a veřejně nedeklaroval, že po volbách "raději vládu s Bartošem než s Babišem"[1]. Není účelem tohoto blogu komentovat hnutí ANO, protože není ani pravicové ani levicové, není konzervativní ani liberální, má své plusy (ne Euru a nelegálním migrantům) i zápory (dotace, které deformují trh a stejně si je zaplatíme z našich daní), ale nevnucuje nám své oponenty jako partnery, nekomentuji ani tradiční levicové strany, které mě z pohledu voliče nezajímají. Ale je na pováženou, když se strana, která se tváří jako pravicová, chce spojit s ultralevicí, která má nota bene úplně opačný program.

Piráti, neomarxističtí, probruselští nohsledi s budovatelským zápalem komunistů padesátých let minulého století připomínají aktivistické svazáky, které jsem v mládí zažila, a nepotřebuju je v digitální verzi 3.0. Nemám chuť na multikulti guláš z Orwella a Marxe. Děkuji nechci, už jsem zvracela. Co by nás čekalo gulag s wifinou nebo duhový Svaz Socialistických Států EUropy? Naši rodiče a prarodiče zažili znárodnění, já nejsem zvědavá na "demokratizaci vlastnictví".

Piráti prodávají STAN. Co mají společného, kromě podvolení se bruselským direktivám a jedinému světonázoru "neoliberálové všech zemí spojte se"? Abychom pak nebyli v bruseli všichni.

Problém je, že za nacismu i komunismu většina společnosti věděla, kde je zlo. Dnešní mladší generace, vlastně polovina populace, žádnou totalitu nezažila a je méně odolná vůči mainstreamové propagandě. Opravdu si myslí, že Německo a Francie určí v Belgii Česku tu nejlepší politiku, že vstřícná imigrační politika, zejména k některým etnickým a náboženským skupinám, je slučitelná s liberální politikou feminismu, LGBT a naším právním řádem, např. rovnost pohlaví, apod.?

Musí být každý, kdo zvažuje, že metropole "Říše zla" začíná mít svůj klon 2250 km západně, agentem Moskvy? Kdo řešil v 70. letech minulého století Němce a nacismus? Proč tedy 30 let po odchodu posledních okupantů řešíme sověty a komunismus, místo nově se rozpínající říše v čele s nevolenou aristokracií jménem "Komise"? Neměli bychom se začít rozhodovat bez ohledů na Berlín, Brusel, Chalífáty, Moskvu, Peking, Washington (jen výběr v abecedním pořadí).

Jsem sama, komu se zdá, že autentická konzervativní pravice je ostrakizovaná, naprosto ignorovaná veřejnoprávními i soukromými médii, ale i výzkumnými agenturami? Odpovídala jsem letos jako náhodná respondentka dvěma renomovaným agenturám. Ani jedna z nich nedávala na výběr volebních preferencí Trikoloru. U jedné agentury byla pouze kolonka "ostatní" bez další specifikace, u druhé agentury byla možnost "jiné, jaké, vypište". Normální svět není v módě.

Kdo bude ta PRAVÁ VOLBA? Mimochodem, dávám k dispozici název s marketingovým potenciálem, protože liberálně demokratická korektnost je mentální gulag, sorry. Volba probruselské pětky by byla opoziční smlouvou na pátou.

 

[1] https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snemovny/clanek/fiala-radeji-vladu-s-bartosem-nez-s-babisem-40356684

Autor: Radka Johnová | středa 19.5.2021 10:15 | karma článku: 26,80 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Radka Johnová

Megahrozby

8.10.2023 v 18:48 | Karma: 8,28

Radka Johnová

Jak ztratit svobodu

26.1.2023 v 12:42 | Karma: 25,89

Radka Johnová

Quo vadis vysoké školství

9.1.2023 v 0:01 | Karma: 26,02