Příběh prozření...Insolvence

Každý z nás může udělat chybu a jak se říká,může šlápnout vedle. Ano, šlápl jsem vedle právě já! Bylo nebylo když v jedné vesničce pod Řípem zemřel otec rodiny a přišel čas majetkového vyrovnání.

Vše bylo celkem v pořádku až na několik malých finančních položek. Moje maminka nalezla v tištěné upoutávce, že jistý člověk s firmou TIROZET vychází vstříc lidem, kteří potřebují pomoci a budou zase šťastní a v pohodě. Protože maminka je ročník, který nevládne kouzlem internetu,tak si tuto firmu nijak nepřekontrolovala. 

Přišlo první setkání se zástupcem firmy panem Přemyslem a i když to nikdo nečekal,tak to byl první krok do pekelných bran. Vše bylo vedeno s úsměvem a zalité sluncem, došlo k mnoha podpisům a každý list textu byl pro pana Přemysla jen formalita a hlavně rychle, aby náhodou maminka neztrácela čas. Do rukou jako férové jednání vložil zmíněný zachránce zhruba třicet tisíc a zbytek jistě už bude řešit jen na dálku, protože čas je drahý a není nutné ho ztrácet. 

Přemysl však vyoral opravdu hlubokou ornici! Několikrát se ještě objevil, aby ujistil mamku, že vše je v naprostém pořádku a musela narychlo na kapotě auta ještě honem podepsat několik lejster aby za ní mohl jednat a není vůbec důležité, že neměla brýle, vždyť důvěra dělá také v obchodním vztahu hodně. A nastal klid před bouří, pekelné kotle se totiž začínají pro mamku velmi hodně zahřívat!

Kde se vzala zpráva o tom, že mamky dům během jednoho roku patří Přemyslovi oráčovi a jeho firmě TIROZET? Uběhlo několik dalších  měsíců a exekuční listiny a vyrozumění se nemohou vejít do naší schránky.Pokud oznámíte soudům, že nemáte žádnou částku na právnické služby,tak vám někdo po e-mailu poradí, že můžete požádat o služby zdarma, ale už vám nikdo nepoví, že jde jen o základy a nikdy vás nikdo nebude zastupovat,pokud to nebude dělat z lásky.

Čas letí náhle jako splašený, vás dům náhle skočí do klína cizímu pánovi, který se jmenuje Milan, chvilku je také váš dům napsaný na jeho dceru a pak se zase vrátí k Milanovi a vy vůbec nechápete co se děje, když veškeré smlouvy mají hlavičku TIROZET. Časem však dojdete k prozření a zjistíte, že jste obětí opravdu velkého podvodu,kde vás podrží pod vodou i soudy a že odvolání bude ještě horší peklo. 

Ano, máte pravdu, můžete požádat o zrušení všech poplatků za odvolání, ale musíte počítat s tím, že vám nemusí být vyhověno a naopak vám do schránky naskočí ještě pohledávky od soudu za odvolání. Měsíce běží a už tušíte, že se budete stěhovat! Milánek a Přemyslíček jsou kamarádi a tak si mezi sebou přehazují váš majetek a stát a soudy jen přihlížejí a klukům umetají cestičku. Maka zjistí postupně co vše podvodem podepsala a že dostala na ruku čtyřista tisíc a přitom tato žena takovou porci peněz nikdy pohromadě neviděla!

A peklo vás vaří ještě více a opravdu to začíná pálit a bolet. O Přemyslovi vznikne reportáž v televizním publicistickém pořadu a on se jen usmívá, nakonec od ďábla ani nečekáte nic jiného. Kamarád Milan vám posílá výhružné esemesky a tak se prostě stěhujete. Mamka pláče, protože opouští místo, které s taťkou vybudovala a vychovala děti. Ale pochybným kamarádům je to jedno. Žádné srdce a spravedlnost je slepá! Každý ze dvou kamarádů má mnoho exekucí,ale jejich firmy vládnou a do hrnců shazují další a další poctivé duše, které věří v dobré srdce.

Občas vejdete do svého bývalého domu, kde se mezi tím střídají realitní kanceláře a vám buší srdce a křičíte bolestí, kdy už přestane být spravedlnost slepá?! Přichází na scénu stát, který vám nabídne insolvenci. Je to jako blesková pomoc z čistého nebe. Opět uvěříte a srdce se vám zklidní. Ale je to jen chvilkové poblouznění než k vám dorazí prozření. Projdete všemi částmi ,aby bylo možné dojít k pomoci a opět něco zaplatíte i když už teď nakupujete jen ve slevě. 

Insolvence vyšla a už konečně máte pocit, že stres zvonících exekutorů u vchodu máte mimo svůj zorný prostor. Ano, exekutoři již nikde nejsou,ale je to ještě horší. Nikoho totiž nezajímá, že nemáte skoro co jíst, že chodíte poctivě do zaměstnání a že i když budete mít dvacet tisíc, tak vaše peněženka bude mít sotva devět tisíc. Rozhodně budete li samotná, tak pronájem neutáhnete a budete živořit na okraji společnosti někde v zahradním domku bez elektřiny a topení. Ale můžete se pyšnit svou poctivostí a důvěrou ve stát, který dá přes dlouhé prsty Přemyslovi a jeho kamarádovi Milanovi. 

Po celých pět let a pokud jste důchodce nad šedesátpět let tak po celé tři roky si nejspíš vůbec nic nekoupíte a budete vděčni za slevové akce, zatímco Přemysl a Milan si budou žít na vysoké noze a budou se chechtat nad svou dokonalou prací a když přijdou domů, tak s nimi jejich rodina bude probírat, kam letos společně poletí na dovolenou a to vše za vaše finance! Ovšem i vy si budete s rodinou po večerech hodně povídat! 

Nemáte totiž elektřinu a tak večery při svíčkách a boj se zimou jsou každodenním tématem. Stát po nás všech chce poctivost, ale sprostým podvodníkům podává pomocnou ruku, aby poctivost byla zničena. Boží mlýny si asi pro Přemka a Milánka určitě najdou svůj zářez,ale kdy to bude? Přemýšlíte, zda si i vy budete zase moci užít svůj obyčejný důstojný život? A co když začnete dělat všechno na černo, bez odvádění daní a budete každý den jen lhát, budete se mít stejně skvěle jako ti dva kamarádi? A také vám stát pomůže a budete obírat ty ostatní zoufalce? 

Nebo snad někdo právě teď napíše a nebo zavolá a řekne, že díky vašemu příběhu, který si přečetl, tak vám finančně pomůže a společně to zvládnete. A bude to opravdu člověk se srdcem a nebo další Přemeček a Milánek?....

 

Autor: Thomas Aligher | čtvrtek 16.4.2020 8:00 | karma článku: 0 | přečteno: 81x
  • Další články autora

Thomas Aligher

Máte v rodině talent?

6.4.2024 v 14:47 | Karma: 0

Thomas Aligher

Královna bílého srdce...

28.2.2023 v 15:28 | Karma: 0

Thomas Aligher

Káčo, ještě prosím lítej!

5.11.2021 v 17:37 | Karma: 3,63

Thomas Aligher

EL-DÉ-EN

18.1.2020 v 15:53 | Karma: 2,80