Zrušte předčasné volby. Necháme si Jana Fischera.

Politikaření v současné vládě se rozhodl omezit premiér Jan Fischer dokumentem, podle kterého by ředitelé a další vedoucí pracovníci státních firem a organizací měli být odvoláni na základně zcela jasných objektivních kritérií. Vytvoření jasných pravidel, která jsou ve fungujících státech samozřejmostí, u nás vyvolalo vlnu nadšení.

Chtěl jsem zde psát oslavný článek na úřednickou vládu, která konečně přináší pořádek do politiky a vytváří jasné mantinely, které nejdou jen tak obcházet. I nelibost politiků z tohoto návrhu by byla pochopitelná, jelikož posty ve státních firmách a organizací, v působnosti ministerstev či vlády, jsou svárem tvrdých zákulisních bojů. A právě tento důvod může být za celým nápadem „úřednického“ premiéra. Současný dokument, kterým se nemusí budoucí vláda vůbec vést, nahrává k myšlence,  zda-li toto dočasné omezení není pouze prostředek politiků, kteří tahají za nitky Fischerova kabinetu, aby po říjnových volbách nebyly tyto posty opět měněny vítěznou stranou. Asi by nevypadlo dobře, kdyby teď odvolaný neschopný šéf byl v říjnu opět zvolen na stejnou pozici, pro své nesporné kvality. 

Možná také panu premiérovi křivdím. Opravdu třeba chce ozdravit českou politiku. Proto zrušme předčasné volby, samozřejmě až po vzetí tohoto dokumentu v platnost, jež by mohlo být prvním krokem vpřed.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radim Vysloužil | pondělí 13.7.2009 20:05 | karma článku: 21,27 | přečteno: 1918x