Glosa: Vrátíme srdce na hrad?

Nastal dlouho očekávaný den prvního kola prezidentské volby. Většina z nás je pravděpodobně rozhodnuta koho bude volit. Přesto si dovolím požádat ať se každý nad svou volbou ještě jednou zamyslíte. Ne nechci vám říkat koho volit.

A ani Vám nechci říkat koho nevolit. Je to věcí každého z Vás. Volte koho chcete, ale volte prosím, jen tak se dozvíme, kdo má opravdu největší podporu.

Jen se prosím znovu zamyslete, jakého vlastně chcete prezidenta. Nejde ani tak o konkrétní jméno, ale o to co od něj očekáváte.

Jestli preferujete prezidenta tvořícího vlastní politiku nebo toho kdo spolupracuje s parlamentem. Jestli chcete prezidenta tíhnoucího na Východ či na Západ. Jestli chcete prezident co slibuje to co není v jeho silách, nebo toho kdo toho třeba slíbí méně, ale to co je realně schopen plnit. Zamyslete se nad tím jaké si kdo vybírá spolupracovníky, nad tím zda chcete politického matadora nebo spíš svěží politický vítr. Zda chcete prezidenta, který je fyzicky i psychicky schopen zvládnout svou roli nebo akceptujete zdravotní stav a vyšší věk. Uvažte i to jak se na něj budou dívat naši obchodní a političtí partneři, zda se s ním vůbec budou chtít bavit a jestli to on s nimi bez tlumočníka zvládne.Těch otázek je mnoho a každý si musí položit své a dát své odpovědi.

Hlavně se prosím zamyslete nad tím, jestli byste člověka co zvolíte pozvali k sobě domů na oběd, jestli byste toho člověka dali za vzor svým dětem jak jeho politikou tak jeho chováním a vystupováním.

 

Já osobně již nechci na hradě popelníček, ale chci tam vrátit srdce.

Proto volím Marka Hilšera, který vrátí srdcenahrad.

 

 

Děkuji za pozornost a přeji šťastnou volbu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Polický | pátek 12.1.2018 10:42 | karma článku: 18,23 | přečteno: 859x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74