Děkujeme za pochopení.

J31i58t77k56a 51Š84t85a23n96c63l12o48v91á
Ráda jsem si Vás přečetla i nasytila se
Š81á19r60k63a 21M22a39t85y63á41š48o59v14á
řídká polévka- u nás se ráno na Štědrej den, vařila couračka (bílá zelná) a brambory ve slupce... kdo měl hlad,tak si ohřál,nalil a oloupal a přikusoval tu vařenou bramboru...vánočka byla k snídani a pak kolem páté hodiny, aby děti neměly hlad... no a kolem osmé večer, zasedáme ke štědrovečernímu stolu...je brsál,smažený kapr,kapr v rosolu, rybí polévka, po večeři káva nebo čaj a cukroví..a pak, pak zazvoní.....
P36e63t72r 68K81o77r34e23c98k32y
No , letos bude premiéra, zustaneme přes svátky jen s pejsanem,ale snad to nějak zvládneme. Řízek a salát bez problému a pokud někde vyloudím porci kapra tak to bude fajn,když né stačí i to. Místo nadílky se půjdeme večer projít a budeme se asi brouzdat v dešti, sněhu asi nebude

F51i93l85i66p 71V98r17a67c26o38v95s47k45ý
Krásně napsáno ač jste asi neslyšel o výboru JRS Ireny Fuchsové :) Karma.


R97i83c58h66a27r80d 62P24o46l14á26š24e55k
Jsem z Prahy a otcova famílie pochází z jižní Moravy a nepamatuju, že by u nás kdy na vánoce bylo cokoliv z ryby. Takže za mě salát a řízek.
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3423x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz