Diskuse
Kam zmizel Michelin?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z45d15e27n42ě50k 22Z90a25v51a39d31i41l
Věřím, že Asociace hotelů a restaurací se postará sama o uhrazení poplatku, protože je to především v zájmu této organizace, případně se může přidat i Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Rozhodně to ale není problém rozpočtu ČR.
A36l32e38š 14K15o65f89r19á92n19e62k
Tak na tohle opravdu ani korunu z veřejných prostředků. Pokud je to pro naše šéfkuchařské hvězdy tak strasně důležité a má to takový potenciál (o čemž osobně dost pochybuji), jistě se na to bez problémů mezi sebou rádi složí.

D11a57v81i50d 19R18i65e69s70z
Ne.
A to jsem taky gastroturista a gurman.
M43i60l33a26n 34R78h57e64i47n
Jen pro zajimavost, kdyz byl jeste pruvodce "zdarma", kolik ceskych restauraci v nem bylo?
R26o47m35a11n 88C85z88a68p53e32k
ted jsem koukal na stranky Michelinu, ceske hospody tam jsou, ale ty vytvory ... treba Mraz & Sohn z Vidne, prvni ani nevim co je ale to treti, naskubany kytky s rohlikem
R71o64m11a53n 36C51z25a84p68e70k
kdysi tu byl clanek jak jakysi youtuber nekde v Asii stravil dovolenou a pak prohlasil ze to chce zadarmo jinak bude mizerne hodnoceni
tohle mi pripada jeste horsi: zaplatte a mozna dostanete recenzi
--
nechapu proc ucitelka samozivitelka co o prazdninach bere misto dovolene brigadu by mela platit nejake hogo-fogo hodnoceni restauracim, kam se v zivote nemuze ani priblizit

P81e16t84r 68V59i97t75v98a22r
Ten poplatek by měli platit pouze uchazeči o zapsání do seznamu. Ostatním to žádný benefit přinést nemůže - ani z oboru, ani z jiných oborů

F78i35l17i34p 71V75r71a37c10o68v94s61k49ý
Poté co stát dva roky ovlivňoval k horšímu naše podmínky k podnikání, mě přijde legrační kvůli 10 milionům argumentovat podporou pro tenhle sektor. Navíc poměr cena/výkon v reklamě na ČR je skvělej...
J64i43ř97í 16Č41u16m95p73e18l93í87k
10 mega statni rozpocet nepozna. Tady jde ciste o princip, kdy to je " dej mi taky, v rozpoctu se to ztrati"
Kdyz to vezmete v principu, pro Michelin je to vynikajici reklama. Jinde zaplati o dost vice
V92i65l20é61m 66B50a90r20á88k
Takže chudí by měli platit bohatým, aby se mohli jít nadlábnout do hospody s hvězdičkami chaluhami pečenými autogenem?
Určitě ne.
V Brně platilo město 110M ročně za pořádání mistrovství motorek. Když Dorna chtěla 150M, tak to naštěstí zkolabovalo. A co se stalo? Celkem nic. Jen paraziti, co z toho dojili (nikdo se nikdy nedopočítal ani počtu platících diváků) musí hledat jiné hostitele.
M18i41c50h51a70l 53P65u68p12c47s69i41k
Nejlépe to vyjádřil Roman Vaněk: "...kdybychom se jmenovali Německo, Anglie, Španělsko, Itálie, Portugalsko, Francie, Dubai, nebo Japonsko....měli bychom michelinských Bibů a hvězd mnohem více." Takže asi tak - proč bychom měli platit Francouzům za to, že v nás pořád vidí východní Evropu?
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3423x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz