Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Migrace do Evropy je důsledek nedostatku vody a díky tomu potravin

Migrační krize není nic jiného než krize nedostatku vody v zemích, které jsou drancovány vlastními režimy a různými korporacemi. Voda chybí v zemědělství i v průmyslu, pak přichází bída, hlad a války. Nás se to týká také!

Co znamená nedostatek vody?

Nedostatek vody, znamená nedostatek potravin. Nedostatek potravin přivádí lidi do zoufalé situace a k hledání řešení přežití. Tím je migrace. To vede ke katastrofám a válkám regionálním, státním a následně kontinentálním. Země ztratily kontrolu nad zdroji z vody, nemají peníze na obnovu infrastruktury. Nedostatečný je rozvoj infrastruktury, neexistuje vodohospodářská koncepce, neinvestuje se do ochrany zdrojů pitné vody a čištění vody odpadní. Vše souvisí s vodou, zemědělstvím a potravinami.

Migrační vlna je důsledek a je pouhou předzvěstí toho, co přijde.  

V Evropě utratíme za potraviny cca dvacet procent veškerého příjmu. Evropská populace má obrovský problém, jak zhubnout. Zemědělci tvoří nadvýrobu. Potraviny pálíme, zaoráváme nebo vyléváme na pole. A toto vše dotujeme a tím v podstatě dochází k rozkrádání veřejných rozpočtů.      

V chudých zemích zaplatí lidé za potraviny z veškerého svého příjmu 80-90 procent. V důsledku sucha dochází k zdražení potravin a lidé si je nemohou dovolit nebo nemají vůbec nic na život. Veřejné rozpočty jsou zde již rozkradeny.

Co přichází, když není dost jídla nebo lidé nemají na drahé jídlo peníze?

Stát, resp. státní systém začne rozdělovat potravinovou pomoc a dotace. Tento systém velmi rychle přejde pod vliv oligarchů, kteří rozjedou obchod s bídou. S podporou zahraničních firem, které chtějí ovládnout místní monopoly nebo u nich chtějí zůstat, začnou oligarchové sebe presentovat jako politické strany. Nabídnou lidem řešení chudoby. Jejich skutečným cílem je vydělat na úkor státní poklady a zbídačených lidí. Rychlý vstup těchto „politiků“ k  moci vede k dalšímu drancování veřejných financí, tentokrát již „legálně“.

Důsledkem je ještě větší chudoba. V zemi, kde není, co rozkrást kradou nejvíce ti nahoře. Ozbrojené složky drží lidi ve strachu a bezmoci.

Jak přežít?

V této situaci prostá snaha o přežití dává do pohybu desítky miliónů lidí a stejné skupiny, které drancují státní kasy, si udělají další kšeft i z migrace a snahy lidí zachrání život nebo ho mít slušný. Totéž fungovalo v době 2. světové války, při možnosti úniku bohatých židů před plynovými komorami a jejich emigrací z okupovaných území, které zneužívali mafiáni napojení na nacisty.     

Německo, které má 80,8 mil. obyvatel, přijme cca 700-800 tis. utečenců. Jde o cca 1% z celé německé populace a je to nejvíce z celé Evropy, ale přijetí těchto migrantů neřeší důsledky nedostatku vody, korupci, neexistenci funkčního společenského systému v zemích bývalé Persie nebo Egypta, Sýrie či Libye. Navíc kritická situace s vodou je i v Indii, Pákistánu a Číně, která snad jako jediná z těchto zemí má zdroje, pro realizaci řešení.

Ze strany utečenců je migrace jediný logický krok. Někdo z rodiny emigruje a vytvoří předmostí v zemích západní Evropy. Následně za ním přijde celá rodina.  

Podle propočtů vodárenských odborníků je akutním nedostatkem vody již dnes ohroženo 1,2 miliardy lidí, dle zdrojů z OSN jde o více než 2 miliardy lidí. S přibývající populací bude na světě do roku 2030 o 40 procent méně vody, než bude potřeba ... 

Co je řešení?

Řešením tohoto stavu není potopit čluny převážející migranty do Evropy, ani přijmout statisíce uprchlíků, před „válkou“. Protože podstata problému ve zbídačených zemích trvá. Je proto jisté, že poté, co přijdou první statisíce uprchlíků, přijdou další milióny a poté desítky miliónů lidí, kteří bez vody bojují o holý život, budou chtít žít a mají právo žít.Otázka migrace je otázkou vody a to nejen v České republice a v Evropě, ale na celém světě.

Řešením migrace je pomoci nastavit systém v daných státech. Začít investovat tam do obnovy vodárenské infrastruktury, ne tady do utečeneckých táborů a lágrů.

Nás se to netýká?

Dokud toto politici nepochopí, pak je otázka migrace pro nás další zásadní důvod, proč mít vodu a vše s ní související v rukou měst a obcí, případně státu a ne v rukou koncernů. Jinak můžeme za několik let skončit podobně.

Otázka je: Kam budeme utíkat my?

Proč? Ne/ Budeme pít nezávadnou vodu za rozumnou cenu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Novotný | úterý 22.9.2015 12:05 | karma článku: 15,52 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Radek Novotný

TOP HELP Czech TUNEL WATER udělen

Po seznámení se s jednáním představenstva Vaku Zlín za rok 2015, jsem se rozhodl, stejně jako společnost Bisnode, udělit představenstvu Vaku Zlín CERTIFIKÁT a hodnocení jeho práce AAA. Konkrétně v TOP HELP Czech TUNEL WATER.

5.5.2016 v 11:54 | Karma: 18,83 | Přečteno: 326x | Diskuse| Ekonomika

Radek Novotný

Myslíte si, že vás již nic nemůže šokovat?

Tak to se mýlíte. Tady o tom máte důkaz. Česká justice vás šokovat jistě může a to i v případě, kdy jde o spor, který se týká více než 200 tis.obyvatel a 100 měst a obcí.

25.4.2016 v 13:10 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1334x | Diskuse| Ekonomika

Radek Novotný

Co dělat, abychom platili za vodu méně?

Dostal jsem otázku: Co dělat, abychom platili za vodu méně? Aby to, co za vodu platíme, bylo investováno zpět do obnovy trubek? Tak jsem shrnul to, co 15 let dělám já. Pokud chcete, můžete se přidat nebo mi můžete pomoct.

24.4.2016 v 16:17 | Karma: 31,41 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Ekonomika

Radek Novotný

Jeden příklad za všechny: Praha nově zdražila lidem vodu! Máme se na co těšit?

Řešení soudních sporů ve vodárenských kauzách bránící tunelování vodáren ukáže, zda žijeme v demokratické společnosti. Ukáže, zda v ČR fungují samosprávy, justice, policie a zákony nebo je dnes již jen lobbistický absurdistán.

21.4.2016 v 10:51 | Karma: 25,35 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Ekonomika

Radek Novotný

Voda v rukou cizinců. ČR se stala kolonií a lidé otroky.

V porovnání cen vodného a stočného je Praha nejdražší ze zemí Visegrádské čtyřky. V Praze stojí kubík 85 korun. Ve Varšavě 76 korun. V Bratislavě 60 korun a v Budapešti 56 korun.Češi platí více, ale peníze končí v zahraničí.

14.4.2016 v 16:54 | Karma: 30,38 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  21:52

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného, který čelí kritice za své výroky, to nebyl...

Gruzínský parlament schválil zákon o zahraničním vlivu, poslanci se poprali

14. května 2024  14:06,  aktualizováno  21:30

Gruzínský parlament schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, prosazený vládní...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Jeli sklízet melouny, autobus s nimi po srážce s kamionem vyletěl ze silnice

14. května 2024  20:02

Nejméně osm mrtvých a na 40 zraněných si na Floridě vyžádala nehoda autobusu, který převážel...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik