Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

4. 1. 2012 22:10
Odcházíš pro...

...nadbytečnost? ;-D

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

5. 1. 2012 7:58
Re: Odcházíš pro...

Výpověď dávám já, ne zaměstnavatel mě. Kdybych měl jít pryč pro nadbytečnost, proč bych odcházel sám a zbavil se té výhody 2 platů jako odchodného? Chce to trochu přemýšlet. Vyhrál jsem výběrko jinam na lepší post za lepší peníz. Toť vše.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 1. 2012 16:28
Jak to, že jste se stal (bez předchozí odpovídající praxe)

hned šéfem referátu? To je zřejmě také jistá schizofrenie.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

5. 1. 2012 7:55
Re: Jak to, že jste se stal (bez předchozí odpovídající praxe)

Bez předchozí praxe? Před učením jsem několik let dělal geodézii, měřil jsem, atd... A vedoucího referátu jsem začal dělat po 2 letech...

0 0
možnosti
JD

pedr64

4. 1. 2012 13:17
a to ste ještě zapomněl zmínit

že se samozřejmě cestou nejmenšího odporu studují různé pavědy na pseudoškolách jen pro získání toho titulu, nikoliv odbornosti.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 1. 2012 12:58
to je otázka pohledu

Hádám že možná je to poměrně objektivní hledisko - zaměstnanec je předem informován - podle tabulek, že když je na tom a tom místě,s takovým vzděláním a takovu dobou praxe, dostane tolik a tolik peněz. Souhlasí s tím, proto tu práci dělá. Jak je tomu prosím v případě soukromé firmy ? Píšete "budou zaplaceni tak, jak si skutečně zaslouží, tj. dle odvedené práce" - což je poněkud iluziorní dojem.Zaměstnanec ani v soukromé firmě není placen "dle odvedené práce",bere smluvní plat, který si dohodl při nástupu. A vzhledem k tomu že dnes se i na kvalifikovaná místa stojí fronty, tak si zase při nástupu nemůže moc pískat s požadavky. Co dál - podnikateli vyplácené platy snižují jeho osobní zisk, takže se asi nepřetrhne aby automaticky podle něčeho (kvality práce a třeba i jen inflace) zvyšoval platy .Takže musí zaměstnanec "doufat", že je pro majitele firmy natolik "vyjímečný", že když si sám řekne o zvýšení platu, bude mu vyhověno (proč, když za dveřmi stojí dalších 10 co o tu práci stojí)...

0 0
možnosti
OS

Starochoff

4. 1. 2012 13:01
Re: to je otázka pohledu

Na druhou stranu když vám, jako zaměstnavateli, jeden obchodní zástupce vydělá 150.000,- měsíčně a druhý si nevydělá ani na sebe, tak ho prostě propustíte a dáte šanci jinému.

Ve státní správě si ho necháte, protože "nechcete rozbroje."

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...