Thrillery letošního léta

Léto je obvykle spjato s nenáročnou četbou typu harlekýnek, hororů nebo obrázkových časopisů s celebritami. Thrillery a detektivky obvykle od čtenáře vyžadují přemýšlení, proto se na horké letní dny nehodí. Letošní léto však nebylo létem v pravém slova smyslu a díky vydatným dešťům a bouřkám se nám urodilo několik velice kvalitních kousků. Pojďme se podívat na tři nejlepší…

Zmizelá – Gillian Flynnová se svým románem Gone Girl, který prozkoumavá temnou stránku manželství, loni dobyla celou Ameriku. Zaujala především zvratem, který kritici označují za „nejvíc šokující zvrat v historii knižních zápletek.“ Teď se pod názvem Zmizelá mohou nechat šokovat i čeští čtenáři a čtenářky.

Nick a Amy se chystají slavit pětileté výročí chladného manželství, když Amy za podivných okolností zmizí. Policie záhy zjišťuje, že Nick měl mnoho důvodů, proč svou ženu zabít… O knize už jsem psal tady.

 

Chyť mě – kniha přichází s fascinujícím námětem: hlavní hrdinka Charlene ví, že za 4 dny ji někdo zavraždí. Před dvěma lety 21. ledna totiž záhadně zemřela jedna její kamarádka. Loni 21. ledna stejným způsobem druhá. A Charlene, poslední žijící z trojice dětských kamarádek, je odhodlaná udělat všechno proto, aby přežila, anebo vraha alespoň usvědčila.

Příběh bezděčně vybízí k zamyšlení: co byste dělali vy, kdybyste věděli, že vrah si pro vás zanedlouho přijde? Trávili byste zbývající čas s rodinou a přáteli, nebo přešli do protiútoku? Hlavní hrdinka v tom má jasno: trénuje box, běhá, učí se střílet… A nevěří nikomu.

Chyť mě je chytlavá a dechberoucí detektivka od Lisy Gardnerové, při níž až do konce nevíte, kdo může být vrah.

 

Buzz – kniha vyjde teprve za pár dní, ale podle anotací a recenzí bude pokračování kultovního Game stejně dobré, ne-li lepší. Švédský spisovatel Anders de la Motte se opět vrací k sympatickému Henriku Pettersonovi, jehož v prvním díle málem zabil zájem o moderní technologické hračky. „HP“ na dlouhé dovolené v Arábii zjišťuje, že smrtící Hra ještě neskončila. A nebezpečí číhá už nejen v blízkosti smartphonu, ale také kdekoliv, kde je internet…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Blažek | čtvrtek 5.9.2013 13:23 | karma článku: 6,38 | přečteno: 329x