Knihy, které letos chcete najít pod stromečkem

Pod stromeček patří kniha! Pokud souhlasíte, mrkněte na můj výběr pěti knih různých žánrů, které se budou líbit vám nebo třeba někomu ve vašem okolí. 

Před pádem

Napínavý román mapující osudy jedenácti účastníků tragického letu soukromého letadla. Způsobila pád stroje nehoda, špatné počasí, nebo lidský faktor? Na palubě totiž byla řada velice mocných lidí… Před pádem je v zahraničí nesmírně úspěšný román, dostal se špičky žebříčků bestsellerů a když si ho přečtete, pochopíte proč. Nemá totiž hluché místo a drží čtenáře v pohotovosti až do konce. Autor, který mimo jiné vytvořil úspěšné seriály Fargo a Sběratelé kostí, v knize zpětně vykresluje životy účastníků letu až do okamžiku pádu.

 

Maestra

Tohle je tip hlavně pro ženy, ale sám jsem ji přečetl a ačkoliv zdaleka nejsem cílová skupina, moc mě tahle kniha bavila. Maestra je chytře napsaný thriller se špetkou erotiky, jejíž hlavní hrdinku budete buďto milovat, nebo nenávidět. Je totiž dost svérázná – pro peníze je ochotná udělat cokoliv, když se ale zaplete s padouchy z nejvyšších společenských kruhů, i její schopnosti podstoupí těžkou zkoušku. Děj se přesouvá z Londýna ke Středozemnímu moři a do Paříže. Je to takové guilty pleasure – literární bonbónek, který budete chtít číst dál a dál, ačkoliv víte, že to není zrovna kvalitní literatura.

 

Mechanická princezna

Cassandra Clareová píše bezvadně, její knihy Nástroje smrti byly zpracovány jako film i jako seriál Shadowhunters. Její série Pekelné stroje je ovšem taky vynikající a třetí díl Mechanická princezna vyšel akorát, aby mladé čtenáře a čtenářky potěšil o Vánočních svátcích. Opět se ocitáme ve viktoriánském Londýně, kde se mlhy tetelí tajemnými kouzly. Středobodem ovšem zůstává vztah mezi trojicí hlavních hrdinů – drzým vtipálkem Willem, citlivým krasavcem Jemem a zmatenou a nerozhodnou Tessou.

 

Život po tobě

Kdo by neznal bestseller Než jsem tě poznala? Letos v létě se do kin dostala i filmová adaptace, takže před tím nezapomenutelným příběhem prakticky nebylo útěku. Britská spisovatelka Jojo Moyesová se rozhodla vyslyšet úpěnlivé prosby fanoušků a napsala volné pokračování. O zápletce nemůžu nic prozradit, abyste nepřišli o překvapení, ale můžu říct, že i tentokrát jde o čtivý příběh plný úsměvných situací i slz.

 

Povídky Hercula Poirota

Fanoušci detektivek, zbystřete! Knižní klub vydal úžasné vydání krátkých příběhů a povídek Agathy Christie s Herculem Poirotem v hlavní roli. Na 900 stránkách najdete přes 50 povídek, z toho některé v češtině vycházejí úplně poprvé. Kniha je navíc krásně ilustrovaná. Tohle je povinnost pro všechny milovníky Agathy Christie!

 

A jaké knížky si od Ježíška přejete letos vy? :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Blažek | středa 30.11.2016 10:48 | karma článku: 14,00 | přečteno: 777x