Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Změna? Zapomeňte!

Na Silvestra 2015 vyšel na serveru NOVINKY.CZ další ze zajímavých článků ze série - SHRNUTÍ. Jmenuje se "JAKÉ ZMĚNY ČEKAJÍ OBYVATELE ČESKA V ROCE 2016". Větší část se věnuje tomu, co bylo a tak mne napadlo se podívat se k sobě.

konkrétně pak do historie svého blogu. Z ní mohl bych se pokusit, stejně jako to dělají redaktoři novinek, vyčíst co bude a co ne.

Na rozdíl od redaktorů výše uvedeného článku jsem to vzal z gruntu a to od září roku 2014, kdy jsem svůj blog započal a nestačil jsem se divit.

Blog se snažím používat jako jeden z nástrojů k dosažení svého cíle, kterým je VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADU, a proto často poukazuji na nepravosti, či lži a indikuji možnosti jejich nápravy. Chci svým blogem lidem otevírat oči a tím iniciovat změnu v přístupu. 

Bohužel, jak ukazuje historie článků, změn se nejen tuzemská politika, ale i mezinárodní business bojí jak čert kříže. Pojďme se podívat na jasné příklady

Skutečnosti, které uvádím, jsou průřezem toho, co se je možné změnit, ale chybí k tomu politická vůle. Protože tuto nemůžeme očekávat, jak ukázala mezinárodní klimatická konference v Paříži před koncem letošního roku, je nutné změnu vyvolat od nás samotných.

Já jsem již začal a společnost, kterou jsem založil a vedu je jedinou komerční společností v ČR a jednou z 5 ve světě, která se realizací tohoto cíle aktivně zabývá a zaměřuje se na průmyslovou sféru, objemově generující největší objemy odpadu a to na globální úrovni. Pro naší práci jsme museli od nuly definovat veškeré procesy, stejně jako název nového průmyslového odvětví, toto nazýváme INDUSTRIAL UPCYCLING. A i když nemá tento nově zrozený průmyslový obor své vlastní heslo na encyklopedii WIKIPEDIA dostal část prostoru v sekci upcyklace a zadáte-li do uvozovek toto heslo na vyhledávači google zjjistíte, že velká část odkazů míří právě k nám.

Všechny ostatní společnosti patří mezi neziskovky, žijící z dotací, či se zabývající tématem na teoretické úrovni a to včetně organizace seminářů, konferencí, soutěží apod.

Ve svém letošním novoročním projevu, jsem se rozhodl (poté co jsem vloni ukázal jak zabránit vzniku odpadu), ukázat výsledky naší práce, alespoň jejich část. Věřím, proto, že Vás bude tento blog inspirovat a těším se, že budeme SVĚT BEZ ODPADU A PLÝVÁNÍ stavět společně.

P.S. Je nutné však poznamenat, že inspirace blogem se v jednom případě projevila i na politické scéně. Ministerstvo dopravy a ministr Dan Ťok, aplikoval do praxe návrh, který jsem přednesl v první polovině loňského roku jako vtip, a to aby dálniční síť byla rozšířena pouhým přeznačkováním.

Neuplynul ani rok a v roce 2016 se budeme moci těšit z téměř 500 km placených dálnic. ROI v tomto případě je jeden týden, což je skutečnost, kterou budou  ostatních státech, dohánět velice obtížně.

 

Autor: Michael Rada | úterý 12.1.2016 7:00 | karma článku: 11,00 | přečteno: 327x
  • Další články autora

Michael Rada

Čistá mobilita po osmé o prázninách

Jak pravidelní čtenáři vědí, věnuji se tématům čisté mobility již od loňského roku a v roce tomto, jsem se rozhodl jí věnovat každý pondělní blog s cílem seznámit čtenáře s různými pohledy na toto téma. V minulém blogu jsem

22.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Networking neboli síťování

Dnešní děti a často už i jejich rodiče jsou dětmi věku síťového. Co skrývá se v knize, nehledají v obsahu, ale na googlu a nejlepší jsou Pokemoni. Důležitá je však dobrá síť. Úplně se však zapomělo, že pavouci už dávno ví ..

21.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Maiku - Haiku

Sobota patří slovu vázanému, i když se nás jeden ze dvou televizních programů minulosti, snažil přesvědčit, že tomu tak není a poezii, patří chvilka nedělní. Jsem začten do vlastních slov starých 20 let a přemýšlím, proč.

20.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 15x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Císařství plzeňské

V rámci předvolebního boje se Plzeňští radní rozhodli zvolit na Českou republiku poměrně neobvyklý nástroj a to "osamostatnění", Vytvoření Plzeňského státu však nepovažují za dostatečné a proto po koaliční dohodě vyhrála forma

19.8.2016 v 7:00 | Karma: 10,16 | Přečteno: 91x | Diskuse| Plzeň

Michael Rada

Měl jsem v rukách tisíce žen a všechny chtěly jen jedno

Nejsem slavný Don Juan, ani Casanova, nejsem ani Jarda Jágr, či Brad Pitt, jsem Michael Rada. Za pár měsíců dostanu pod vánoční stromeček pětačtyřicátiny, a přesto si troufám říci, že jsem měl v rukách více žen, než všichni

18.8.2016 v 7:00 | Karma: 15,14 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik