Změna? Zapomeňte!

Na Silvestra 2015 vyšel na serveru NOVINKY.CZ další ze zajímavých článků ze série - SHRNUTÍ. Jmenuje se "JAKÉ ZMĚNY ČEKAJÍ OBYVATELE ČESKA V ROCE 2016". Větší část se věnuje tomu, co bylo a tak mne napadlo se podívat se k sobě.

konkrétně pak do historie svého blogu. Z ní mohl bych se pokusit, stejně jako to dělají redaktoři novinek, vyčíst co bude a co ne.

Na rozdíl od redaktorů výše uvedeného článku jsem to vzal z gruntu a to od září roku 2014, kdy jsem svůj blog započal a nestačil jsem se divit.

Blog se snažím používat jako jeden z nástrojů k dosažení svého cíle, kterým je VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADU, a proto často poukazuji na nepravosti, či lži a indikuji možnosti jejich nápravy. Chci svým blogem lidem otevírat oči a tím iniciovat změnu v přístupu. 

Bohužel, jak ukazuje historie článků, změn se nejen tuzemská politika, ale i mezinárodní business bojí jak čert kříže. Pojďme se podívat na jasné příklady

Skutečnosti, které uvádím, jsou průřezem toho, co se je možné změnit, ale chybí k tomu politická vůle. Protože tuto nemůžeme očekávat, jak ukázala mezinárodní klimatická konference v Paříži před koncem letošního roku, je nutné změnu vyvolat od nás samotných.

Já jsem již začal a společnost, kterou jsem založil a vedu je jedinou komerční společností v ČR a jednou z 5 ve světě, která se realizací tohoto cíle aktivně zabývá a zaměřuje se na průmyslovou sféru, objemově generující největší objemy odpadu a to na globální úrovni. Pro naší práci jsme museli od nuly definovat veškeré procesy, stejně jako název nového průmyslového odvětví, toto nazýváme INDUSTRIAL UPCYCLING. A i když nemá tento nově zrozený průmyslový obor své vlastní heslo na encyklopedii WIKIPEDIA dostal část prostoru v sekci upcyklace a zadáte-li do uvozovek toto heslo na vyhledávači google zjjistíte, že velká část odkazů míří právě k nám.

Všechny ostatní společnosti patří mezi neziskovky, žijící z dotací, či se zabývající tématem na teoretické úrovni a to včetně organizace seminářů, konferencí, soutěží apod.

Ve svém letošním novoročním projevu, jsem se rozhodl (poté co jsem vloni ukázal jak zabránit vzniku odpadu), ukázat výsledky naší práce, alespoň jejich část. Věřím, proto, že Vás bude tento blog inspirovat a těším se, že budeme SVĚT BEZ ODPADU A PLÝVÁNÍ stavět společně.

P.S. Je nutné však poznamenat, že inspirace blogem se v jednom případě projevila i na politické scéně. Ministerstvo dopravy a ministr Dan Ťok, aplikoval do praxe návrh, který jsem přednesl v první polovině loňského roku jako vtip, a to aby dálniční síť byla rozšířena pouhým přeznačkováním.

Neuplynul ani rok a v roce 2016 se budeme moci těšit z téměř 500 km placených dálnic. ROI v tomto případě je jeden týden, což je skutečnost, kterou budou  ostatních státech, dohánět velice obtížně.

 

Autor: Michael Rada | úterý 12.1.2016 7:00 | karma článku: 11,00 | přečteno: 327x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0