Z talíře do mísy

Názvem svého příspěvku si dovoluji parafrázovat titulek internetového magazínu E-15 z minulého týdne. Článek se tam jmenuje Z mísy na talíř. NASA hledá nové způsoby recyklace. Kromě něj měl jsem však  inspiraci ještě jednu.

Při přečtení prvního z článků jsem se vrátil několik let zpět. V té době jsem vykonával manažerskou pozici v logistické divizi druhé největší korporace Japonska a čeští kolegové bohatě využívali a věřím, že nadále využívají jazykové bariéry a dělali si ze svých japonských nadřízených legraci na plnou hubu.

Jedním z příkladů může být meeting, nazvaný "PRDEL", oddělení se pak jmenovalo PRD a podobně.

O to větší radost pak měli (a vydrželo jim to řadu týdnů) když se dozvěděli, že japonský vědec vymyslel SHITBURGER, neboli burger, kde mleté maso nahrazují lidské výkaly.

Zprávy se chytla většina medií, zahraničních ale i českých a po každé, když přivezli japonští kolegové z domova nějaké potraviny na ochutnání (běžný zvyk) probíhala diskuze, zda-li se konečně dočkali, či nikoliv.

Nyní, více než 4 roky poté, se vědci na jiném kontinentu rozhodli tento výrobek který, jak je z videa výše vidět, tak dobře chutná, vyzkoušet na lidech, pro které útěk není východiskem. Jsem tedy zvědav, zda-li se z vesmíru na zem dostane nejen salát odolný proti vesmírnému záření, ale i nová delikatesa vyráběná lidmi pro lidi.

Jsem také napjatý, kdo si název SHITBURGER ochrání patentově dřív. Zda-li to bude Japonský vědec, NASA, či domažlická Grind-Punková kapela stejného jména.

I přesto, že je tento burger jistě téma lákavé, v perexu jsem slíbil ještě druhou část a inspiraci. Touto inspirací je reklamní PR, schované na serveru iHNED pod názvem ROZHOVOR: Jak investovat do půjiček s výnosem až 35%.

V tomto rozhovoru se dozvídáme jak jednoduché je zbohatnout. Stačí jen být lidumil a půjčovat těm, co nemají peníze. Nic víc. Jde vlastně jen o dělení se a divím se, že v článku nezazněly výrazy jako charita, dobrosrdečnost, sociální pomoc apod.

Ono totiž půjčování, znamená jinými slovy zadlužování a je jedno kdo komu půjčí, protistrana se stane vždy dlužníkem. Přiznám se, že k napsání článku na toto téma se chystám již hodně dlouho, ale až shoda obou témat ve stejný den, mi dala ten správný impuls.

Dluh, jak ukazují například i politici, je norma. Standardní součást moderního světa. DLuhu se není třeba bát říká pan Mirek a kupuje si zámeček, samozřejmě na dluh, aby za pár let zjistil, že je nucen ho prodat, aby tento dluh splatil.

Základním heslem doby je - ZADLUŽME KAŽDÉHO. 

A toto heslo se daří dodržovat a to do písmene. I když si člověk nevyskakuje a pokouší se žít jen z peněz, které si vydělal svou prací, chodí mu do e-mailu nabídky, kterým se přeci nedá odolat a nejenom to. Otevřete-li internet, noviny, časopisy, zapnete-li si rádio, či televizi, všude je mnoho dobrodinců, kteří nechtějí nic jiného než finančně pomoci právě Vám.

„Půjčujeme s nulovým úrokem“, volal na mne nedávno inzerát jednoho dobrodince z televizního programu. Půjčte si 2.000,-Kč a nevracejte ani o korunu navíc. Když jsem se podíval na stránky tohoto zachránce lidstva, zjistil jsem, že inzerát neklamal. Firma skutečně nabízela půjičku 2.000 s nulovým úrokem v případě splacení do 30 dní. Ovšem již 1999,-Kč, čí 2001,-Kč mělo úrok hezky osolený.

Abych se vrátil k onomu pocitu bezdlužnosti. Zapomeňte na něj. Když se nezadlužíte Vy sami, zadluží Vás Vaši politici. V červnu letošního roku dlužil každý Čech, prostřednictvím státního dluhu 158.000,-Kč a je jedno je-li to čerstvě narozený občánek, či člověk, který je již na zaslouženém důchodovém odpočinku.

K tomuto dluhu si však každý občan musí připočítat dluhy vlastní, osobní a najednou číslo startuje vzhůru k nebi. To máte Dům, Byt, Cihly, Písek, Ledničku, Žehličku, Auto, Motorku, Kolo, Školní tašku, Kalhoty, Mobil, Datové připojení, Hry, Aplikace, Jízdenku, Pokuty,......

Hromada se vrší a na této haldě hnoje se perou kohouti, kteří přeci chtějí jen dobro a nabízí Vám, abyste se stal, či stala součástí tohoto kolotoče míru. Dejte Korunu a dostanete zpátky Třicet pět, no není to krásné?

Myslím, že mnohé podobná zpráva přivede k tomu, aby si půjčili a mohli tak půjčovat dál a tím i vydělávat. Bez starostí a trápení. 

Na konci si dovolím zopakovat jeden neměnný fakt. Půjčíte-li si, Budete dlužit a je jedno jestli se jednalo o půjičku Andělskou, Japonskou, či Bezúročnou. Cesta se vždy najde, jak z Vás dostat více, než jste si půjčili.

Mnohdy stačí málo a přijdete o střechu nad hlavou a s ohledem na profitabilitu pro ty, kdož stojí v pozadí, se není třeba bát, že by například orgány v činném řízení úspěšně vymohli dodržování zákonů. Na místo ukončení zlořádu, který si nezadá s kálením na poctivé, případně na lidi v nouzi, dojde po letech k vysázení na stůl 140.000 stran žaloby, která je již dávno pasé, stejně jako peníze o které poškození přišli a životů o které životem ve strachu, byli připraveni.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | čtvrtek 27.8.2015 7:00 | karma článku: 5,54 | přečteno: 212x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0