Stěhování národů v migraci myslí

Před 19 lety vznikl text, který ve své aktuálnosti nezadá si s denním tiskem dneška. Jen krve v něm je méně a mrtvých, sloužících jako dřevo na hranici ke spálení těch, co žijí. Jen vraždy v přímém přenosu nepředvídal jsem.

Stále jen peníze a vše se točí kolem nich. Pouhé kousky kovu, nebo papíru, a přesto jsou lidé schopni pro ně zbořit celá města, či dokonce zkusit vyhladit celé národy. Je v nich moc, a někteří z obyvatel této planety myslí si že by měla se přejmenovat na Rusko, či Ameriku, kdo ví co ještě. Mocenské boje nemocných ideálů a idealistů mimo skutečný svět, jaké jen to je jednoduché zpívat si na louce, v jejímž okolí není človíčka, a lehnout si tam nahý, nahá, jen tak jak zrozeni jsme byli a vystavovat svoji kůži paprskům a dešti jara.

Počemů vy něgavaritě parusky, mi druzja, rychlo, rychlo. Co si o sobě myslí, dávno již nejsou pány nad našimi osudy a jejich měna je daleko vzadu za naší, a jejich pýchu dokážeme sejmout jediným gestem ve kterém odhalíme pravdu. Už žádné piedestaly, sochy shodili jsme do propastí času, a zbyl jen prach a trpké vzpomínky, které vybavují se nám v mysli při zaslechnutí jejich řeči. Necítíme mír, ani nechceme válku, snad mohl bych to nazvat chtíčem po klidu, který nám schází. Lao C´ ten věděl proč mluviti jen krátce, a bráti si na sebe roucho jen v dny sváteční a přátelství hor a jejich chlad, Chan Šan, či Nadčlověk, kdo ví Ježíš snad byl i Krišnou, a bohem východu.

Východní, západní dělíme se na národnosti a mentality našich myslí přizpůsobujeme si tak jak chceme, a co bude jen dál žádné dál, snad nikdy nevymizí otázky bez otazníků. Snad nikdy nebude na vše odpověď, to by byl konec cesty. To by byl konec lidstva, Sežralo by samo sebe ve své dokonalosti, tolik příkladů, tolik knih, a všechno chce býti dokonalým, a vše chceme míti dokonalým, jen abychom tak skryli naši nedokonalost, která je tak do očí bijící, až to není příjemné, ani nám, ani našemu okolí.

Chceme býti nej, a je už nám často jedno jestli za touto předponou bude kladný, či záporný přívlastek. Důležitý je jen ten výraz NEJ. Knihy rekordů od těch které jsou hodné obdivu po ty nechutné, při pohledu na něž běhá nám po zádech mráz. Proč jen nemohou býti spisovatelé izolováni v rezervacích. Snad důvodem je že můza přichází po zážitcích života každodenního, jen býti tam, jen býti zde jen BÝTI.
 

Spát a bdít a bdít a mít otevřené oči neznamená vnímat své okolí a pozor jen na ostré světlo které by Vás vychovávalo k lepšímu. Co je to, zase jen nesmysly.

Jak jen mohou býti rozdílné lidské hovory několika stejně, nebo přibližně stejně starých lidí. A jejich myšlenkové procesy které nemohu zcela sledovat, jen snad výplody které se dostanou na mysl. Spojitost s jinými, či nenávist, či skryté city, které rozhoří se jistě po uzavření dveří doma. Jen zaklapnou, objetí a stisky a šaty strhávané a zanechávané ve stopách kroků. Studenti vyšších škol starají se o dobré restaurace, které nazývají hospodami a je nutné vědět kolik stojí pivo. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | sobota 25.6.2016 7:00 | karma článku: 11,65 | přečteno: 331x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik