Otázky a odpovědi. Vše je jen úhel pohledu

V rámci své práce zvyšuji efektivitu procesů a to ne standardně jednoho za druhým bez ohledu na celek, ale vycházím z celku a modifikacemi, tvořím právě celek efektivnějším. Proto se často setkávám s tím, jak různě vidí, různí

lidé věci a procesy kolem sebe.

Jedním z příkladů, který krásně ukázala paní Jana Volfová z Bloku proti islámu v rámci debaty dne 4.5.2016 na ČT24, je popsán níže. Naprosto přesně totiž odhalila lež, kterou se kolem sebe ohání ti, co poukazují na špatné platové podmínky českých prodavaček.

Nejdříve slova paní Volfové.

"21 miliard je plat české prodavačky za 60 let"

A je to!

Co?

No přeci pravda očima politika, stejnýma očima a stejnými lidskými ústy, kterými Angela Merkelová, odstartovala největší imigrantskou vlnu, v novodobé historii Evropy, před tím, než zmizela a pak se objevila s titulem NEJLEPŠÍ POLITIK EVROPY.

Když totiž přednesená čísla rozpadneme, dostaneme se ke skutečnosti, že průměrný plat české prodavačky je 21.166.666,-Kč měsíčně. Bohužel nevím, zda-li paní Volfová hovoří o hrubé, či čisté mzdě, ale ono je to svým způsobem jedno. 

Až do tohoto výroku jsem si hranici chudoby, o které se hovoří, představoval jinak, a zřejmě jsem nebyl sám, jak vyplývá z článku, publikovaném na serveru Českého rozhlasu.

Já si totiž do včerejšího dne myslel, že 21 miliard není žádná z prodavaček schopna za svůj život vydělat. Kdyby to bylo jinak, musela by totiž žít 145.833,33 let a to nedokázal ani Metuzalém.

V každém případě však politický úhel pohledu není jediným, který se vzdálil realitě natolik, že není ani vzdušným zámkem. Zajímavý zážitek jsem zažil i v rychlém občerstvení "nového věku" - Bageterii Boulevard v Plzni, v OC Olympia.

Jídlo mi v této síti chutná, většinou je čerstvé a brambory nestrádají na přestárnutí v olejové lázni (i když i to se stává a to hned 2x v OC METROPOLE ZLIČÍN). Ovšem tentokrát mne z Čerstvé nabídky zaujal salát s lososem. Obé mám rád, jen jsem opatrný při vdávání prostředků a snažím se si vybrat i dle toho, aby kvalita a množství odpovídaly investované částce.

Protože však u stolků nikdo neseděl, a velikost servírovací misky jsem nikde neviděl, dovolil jsem se zeptat příjemné slečny z obsluhy s profesionálním vystupováním.

Protože však ani ona gramáž neznala, zeptala se svého nadřízeného a to byla jízda.

Obořil se na ní, mluvě přes ní, ke mně.

"Do toho nikomu nic není! Za zákona to nemusíme uvádět a tak to uvádět nebudeme. Co je komu do toho!"

Celé toto vystoupení proběhlo přímo u pultu, před mýma očima a proto jsem poděkoval, otočil se a šel jinam, slyše za sebou ještě hromování na její hloupost, že vyštvala zákazníka ....

Přiznám se, že mi to nedalo a podíval se při příchodu domů na stránky provozovatele. K mému údivu tato informace nebyla ani tam a proto jsem stejnou otázku položil i na serveru této firmy, v online dotazníku. Odpověď sice ještě nemám, ale přijde-li, umístím ji do textu, abych se s Vámi podělil.

Třetí úhel pohledu je ze sportu, který jak se zdá, nemůže žít bez alkoholu a cigaret. Vrátím se k zážitku z golfu, o kterém jsem psal. Musím ocenit přístup předsednictva svazu rozhodčích České Golfové Federace, které nehodilo naší žádost o prošetření za hlavu, ale skutečně se jí věnovalo a to až natolik, že mne vyzvalo k osobnímu setkání a vysvětlení.

Při něm vyšlo najevo, že byl zpochybněn na jedné jamce výsledek a to spoluhráčem, který měl funkci zapisovatele. Z celého vysvětlení totiž vyšlo najevo, že zapisovatel nejenže nezapisoval hlášené výsledky po každé jamce s tím, že "on to píše na konci", ale právě pro něho byla diskvalifikace jedinou možností jak daný turnaj vyhrát a se zpochybněním přišel až při zjištění, že by se tak - po spočítání výsledků, nestalo.

Pochybení samotného rozhodčího a to v mnoha bodech bylo potvrzeno. 

Na výsledek celého šetření bude však třeba ještě počkat.

A v závěru mi dovolte se vrátit k politice, konkrétně pana ministra dopravy. Tento odborník na stavby se zabývá vším možným, jen ne stavbami, z nichž jistě jen v minulosti čerpal svůj příjem. U nich totiž předpokládá, že prohlášení o ministerském BU BU BU, bude dostačovat. Ovšem ono tomu tak není.

Když totiž jedete o víkendu mezi Plzní a Prahou, a zjistíte, že ze 75 km, je 36 uzavřeno, resp. zúženo, bez jediné známky činnosti a totéž pokračuje i v pondělí, načež v úterý se objeví na nejdelším úseku (23 km) první stroje brousící vozovku v místech, kde byla jedna z nejkvalitnějších, přijde Vám pravděpodobně na mysl, stejně jako mně otázka

KOLIK VLASTNĚ ZVLÁDNOU PRAOVNÍCI UDĚLAT ZA JEDINÝ DEN, RESP SMĚNU?

a hned poté druhá

KONTROLUJE NĚKDO NESMYSLNĚ VELKÉ UZAVÍRKY, ČI JE TO KAŽDÉMU JEDNO?  

A RÁD PLATÍ A PLATÍ A PLATÍ A PLATÍ  a platí a platí a ....

Jak vidíte, jedna otázka a tolik odpovědí, ne vždy je však přínosné věřit tomu, co Vám někdo jiný povídá.

P.S. do okamžiku vydání článku, tedy po dobu jednoho týdne, nezaslala společnost Bageterie Boulevard žádnou odpověď na dotaz, týkající se velikosti porcí. Předpokládám proto, že s vyjádřením svého zaměstnance souhlasí a to je mi líto, protože budu asi raději chodit tam, kde vím, co mne čeká.

P.P.S. a kdyby jste se chtěl firmy na něco zeptat, můžete to zkusit přes online formulář, jen odpovědi, se možná nedočkáte, stejně jako jsem se jí ani po týdnu nedočkal já sám. ttp://www.bb.cz/cs/vas-nazor 

P.P.P.S. aktuální doplnění ze strany společnosti Bageterie Boulevard. Můj dotaz bohužel nebyl registrován v systému a proto nebyl zodpovězen. Během dnešního dne byla odpověď příslíbena.

P.P.P.P.S. Rád bych poděkoval managerovi BB za odpověď a vyjádření, které dle předchozí avizace rád zveřejňuji a věřím, že nejenom mně, ale i Vám bude opět v BB chutnat

  • Standardně nemáme vyobrazenu gramáž salátů ani většiny jiných výrobků – obsluha Vám určitě mohl a měla ukázat velikost misky. Gramáž salátu je 244g vč. misky (bez víčka). Gramáže konkrétních surovin neposkytujeme. To jistě chápete. Nechtěli bychom, aby přesné složení námi vyvinutého produktu znala a kopírovala konkurence.
  • Chování obsluhy (vedoucího směny) je samozřejmě hrubě nevhodné. Za to se omlouváme. Kdybychom věděli den a přibližný čas návštěvy, velmi by nám to pomohlo v nápravě, kterou zajistíme v každém případě.
  • Posledním bodem jsou rozdíly mezi  pobočkami. všechny restaurace mají stejné rozměry a porce produktů. Rozdíly by se tedy neměly vyskytovat. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | středa 11.5.2016 7:00 | karma článku: 12,68 | přečteno: 282x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0