Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neviditelní blogeři, viditelná čísla

Na Silvestra vydal autor se jménem iDNES článek s následujícím názvem "Miliardy přečtených článků za rok. Čtenáře iDNES zajímali daně a dění v Paříži". Je to super, jako bych četl výroční zprávu AGROFERTU, i v ní se zapomíná ...

Na ty co ze své práce zisky nemají, ale dělají ji s láskou.

V případě iDNES jsou touto skupinou blogeři, tedy lidé, kteří na oné miliardě mají nemalý přínos, a věřím, že hluboké statistiky, které poskytly čísla pro napsání článku, jistě obsahují i pohled právě na ně.

Jsem jedním z autorů, a zdaleka ne tím nejčtenějším, či tím, který má největší karmu, jsem jen blogerem, který si na konci roku 2014 dal předsevzetí, že v roce následujícím (2015) bude v jeho blogu na iDNES minimálně jeden příspěvek denně. Dnes (píši toto na Silvestra 2015) mohu s hrdostí říci - SPLNĚNO.

A přestože nepíši články z kuchyně vlastníka (tedy o daních) a nejsem ani Mirka Spáčilová, myslím, že se ani já se nemám za co stydět, podívejte se sami.

K tomu všemu bylo více než 20 článků vybráno redakcí iDNES pro umístění na hlavní stránku iDNES, což je pro mne nejen velká čest, ale i minimálně zdvojnásobení počtu přečtení. Jen v prosinci 2015 to bylo 4x a kromě jiného to v grafu vytvořilo kolem Vánoc i krásné písmeno M, které patří i k mému jménu.

iDNES již nějaký ten pátek není svobodným mediem, patří jednomu muži, který se stal mimo jiné i ministrem financí jiného státu než ve kterém se narodil. Tam se podobná funkce pravděpodobně neslučovala se skutečností, že je zároveň nejbohatším občanem země.

Při psaní blogů se však, stejně jako ostatní blogeři, nemusím touto skutečností zabývat. Případná cenzura by přišla až po publikaci. Proč by však měla. Své články píši v souladu s tím, co cítím a nikomu nenadávám, nejsem vulgární a nemám potřebu vylívat si žluč, ale chci hledat řešení.

Na rozdíl od spisovatelů, fejetonistů, či sloupkařů minulosti, máme my blogeři jednu velkou výhodu, vidíme okamžitě zpětnou reakci čtenářů a to jak v počtu přečtení, tak i případných komentářích. A stejně jako čtenáře i nás dokáže překvapit vysoká návštěvnost tam, kde jsme ji nečekali, či diskuze k tématu, které jakoby se k diskuzi ani nehodilo.

Co asi čtenáři řeknou na NOVORUČNÍ PROJEV REZIDENTA REPUBLIKY a budou vůbec věnovat čas ZAHOŘKLOSTI STÁTNÍKOVĚ?

Mnozí blogeří, stejně jako já, píší o věcech, které se týkají jejich životů, práce, pocitů, zkušeností, či toho na co narazí v tisku, či na internetu. Tento a to včetně iDNES je často plný bizarních zpráv, jejichž bizarnost se projeví až poté, co je dáte do souvislosti se zprávami jinými, či právě zmíněnou zkušeností.

Což takhle POLITICKÉ HLASOVÁNÍ V KUCHYŇCE BEZTRESTNOSTI v souvislosti s deklarovanou snahou o transparentnost. Či co NÁKUP NOVÉHO VOZOVÉHO PARKU PRO MINSTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ v souvislosti s výsledky klimatického summitu v Paříži a deklarovanou snahou o udržitelnost a podporu čisté mobility.

To jsou témata, která zajímají mne a jejichž souvislost na mne vyplouvá z pod-hladiny slov a článků, kterými se nejenom mne, snaží nás zavalit ti, co by rádi, abychom podobným tématům nevěnovali pozornost..

Mám takové malé přání, které bych si rád splnil za odměnu. Chtěl bych vidět své blogy loňského roku v knižní podobě a to té papírové. Než mi však nabídnete spolupráci, jen maličkost. Jedná se o 365 příspěvků, takže to nebude, až tak tenké neřku-li lehké čtení.

Přeji Vám krásný rok 2016 a redakci iDNES i schopnost přiznat malý díl úspěchu i těm, co se na něm podíleli, ale jejichž jména schází na výplatní pásce redakce.

Autor: Michael Rada | pondělí 11.1.2016 7:00 | karma článku: 6,95 | přečteno: 133x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 106x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

U cesty našli mrtvého muže, leželo vedle něj kolo. Příčinu smrti určí pitva

3. června 2024  14:03

Tělo muže bez známek života našli v neděli lidé u cesty mezi Dolní Cerekví a osadou Hutě na...

Policisté kvůli útoku na ukrajinské dobrovolníky v Praze zadrželi čtyři cizince

3. června 2024  13:50

Policie zadržela na letišti čtyři cizince kvůli sobotnímu incidentu v Praze. Podle svědků rusky...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

3. června 2024,  aktualizováno  13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!
Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!

Už vaše miminko odrostlo dupačkám a začíná objevovat svět? Rostou mu první zoubky a vy přemýšlíte, jaký pokračující dudlík mu pořídit? Máme pro vás...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik