Ministr dopravy má své lidi pod dohledem

Když byl pan Ministr Ťok stažen z firmy SKANSKA, aby se stal ministrem dopravy, mnozí měli radost, že přijde na pozici člověk, který se vyzná v budování dopravní infrastruktury a neznalost "věcí dopravních" ani tak netížila.

A pan ministr si dal záležet a nasliboval hory doly.

Nyní, nějaký ten pátek od doby nástupu na ministerstvo je možné hodnotit, kolik z toho, co slíbil, a co se očekávalo, se splnilo. Já však rozbor stavu na nového provozovatele Mýta a některých dalších projektů nechám stranou a budu se věnovat jen jedné cestě z Prahy do Plzně.

Na té trase jezdím poměrně často a jen sporadicky, na tomto ca 75 km úseku, není někde uzavírka, či nečeká na řidiče karavana vozů, do které by se mohl zapojit, aby po cestě do hlavního města ČR, či do Evropského města kultury 2015, nezabloudil.

Má cesta byla za slunečného dne, kolem druhé hodiny odpolední a já se rozhodl spočítat, kolik na ca 10 km uzavírek, pracuje pracovníků. Všechna místa zdobily informační cedule, že práci vykonává společnost SWIETELSKI a již při první návštěvě webové prezentace této firmy je jasně vidět, co je jejím cílem.

 

A jako důkazního materiálu jsem využil přítomnosti palubní kamery a jednotlivé uzavírky natočil a to v celé jejich délce.

Přesto, že byl všední, tedy pracovní den, a přesto, že počasí bylo slunečné, na celých více než 10 km pracovali 3 lidé, další 4 seděli na mantinelu u krajnice. Některé uzavřené úseky byly zcela bez obsluhy a na jiných byla na několika kilometrech jediná osoba.

Zde je dokumentace ve směru jízdy

Vím, že první úsek je uzavřený již několikátý měsíc, a proto mi neladí slova a činy přicházející shůry ministerského křesla:

"Budeme pracovat i v noci!

Zkrátíme opravy na nutné minimum!

Budeme dělat kvalitně!

Budeme kontrolovat dodavatele!"

Zní to jako úderné slogany Rudého Práva, jedněch z mála novin mého dětství. Podobná hesla byla pak na transparentech k výročí VŘSR, Osvobození, či dalších. Stejně jako dnes, i tenkrát byla bezobsažná a čím větší písmena, tím méně znamenala.

Je škoda, že v době návštěvy Čínského prezidenta, se nikdo nezajímal, jaké slogany obsahovali vlajky dovezených vítačů. Myslím, že by to stálo za analýzu. Ono se totiž mohlo dobře stát, že pod plakátem s nápisem v čínštině, pod kterým si podávají oba prezidenti usmívajíce se, ruce stojí psáno.

Čechy už jsme si koupily, Evropu nemusíme. Sláva vůdci světa.

 

Autor: Michael Rada | úterý 5.4.2016 7:00 | karma článku: 25,63 | přečteno: 1520x
  • Další články autora

Michael Rada

Seriál skončil

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0

Michael Rada

KDE JE BLOG?

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86

Michael Rada

Zombie blog

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0