Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jako v Číně

Když už za nás politické vedení strany a lidu rozhodlo, že se připojíme jako další kanton k naší vzdálené matce, napadlo mne, že bych měl prozkoumat, co vše se u nás změní. Našel jsem i několik změn, na které se těším.

Jednou z prvních změn, kterou bych rád zmínil je vymahatelnost moci a respekt k moci výkonné. Čínské údy moci a strany mají (když je to shora chtěno) sílu přímo údernou. Jedním z příkladů je radikální postup úředníků a policistů například v případě vyhlášení zákazu jízdy nelegálních, či nepřihlášených motocycklů, skůtrů a dalších "smradlavých" osobních dopravních prostředků, včetně těch kombinovaných - osobně/nákladních. Dané údy je po zabavení prostě hodí z mostu, a je vyřešeno.

Čínský úředník se neptá ani nezkoumá smysl nového nařízení. Čínský úředník koná, stejně jako to dělali soudruzi před rokem 1989 a mnozí státní zaměstnanci, tak činí v ČR dodnes.

Mám sekat trávu? Je pod sněhem? To mně nemůže zastavit!

To je obrázek z loňského roku, konkrétně pak z článku z 15.října 2015. Viděl jsem osobně podobných obrázků několik, jen jsem nebyl tak pohotovým fotografem.

V té době již byl Krteček umístěn k Terakotové armádě, jako další z divů světa a ukázka toho, že Čína má právo ovládat svět, vždyť stejně za nitky jeho vlád, a hlavně zainteresovaných konzumentů, tahá již nějaké to desetiletí.

Zároveň je Čína dobrým příkladem toho, že v tuzemsku tak dlouho hájené kouření obyvatel, je dobrým příkladem a máme ještě co dohánět. V Číně kouří 68% mužů, což je světové prvenství. Bohužel Čínských žen kouří jen 3,2% a proto je vidět, že se i velká sestra může učit od té malé, České.

Nesmíme totiž zapomínat, že kouření napomáhá dlouhodobé relaxaci a čím dříve začneme, tím rychleji stádia trvalé relaxace, můžeme dosáhnout.

Čína nám zároveň může být dobrým příkladem v tom, jak zacházet s prostorem, který není ještě zastavěný. Prostě ho zastaví. On samotná dokázala „vybudovat“ několik tisíc měst duchů, z nich to největší je připraveno pro více než milion lidí a to včetně infrastruktury, kultury, funkčních rozvodů, vybavených domů a všeho co si srdce obyvatele žádá. Jediné co v ORDOSu (tak se město jmenuje) schází, jsou obyvatelé. Je to drobnost, kterou se však čínské vedení strany nehodlá zabývat.

Přeci jen, kdyby nebyla města duchů, jak by mohly probíhat soutěže na oživení jeho budov?

Evropská ani tuzemská města vůbec nezůstávají pozadu. V Plzni si město, díky své správě, nazvané poeticky OBYTNÁ ZÓNA SYLVÁN, spravuje stále rostoucí počet černých skvrn, u kterých je nutné zabránit jednomu - přístupu lidí. Tito parazité by totiž mohli zkazit plán, na vytvoření centra města a následně celého města duchů, kam se budou moci čínští turisté jezdit bavit to tuzemského pivo-parku.

To, že je Plzeň městem kultury piva, Tuzemáku a dalšího alkoholu je totiž každému (nejen cyklistovi jasné). Stačí se podívat na podrážky bot, či permanentně propíchané duše jízdních kol, a zjistíte, že jsou plné střepů z lahví, které jsou na Plzeňských chodnících všudypřítomné, stejně jako posypový písek čekající na další zimu.

Plzeň se výše uvedeným cíleným "správcovstvím statku města" snaží ještě o vstup do jedné privilegované skupiny a to do skupiny měst a míst, kde průmysl (když už ne stoupající hladina moře), vymaže ze světa kulturní památky, protože betonu není nikdy dost, stejně jako smogu a rozum zůstává stát nad tím, jak mohli radní upustit od krásně naplánovaného postavení dalších 4 parkovacích domů v centru a nechat prázdnou jen Rychtářku. Vždyť to je přeci do očí bijící šlendryján.

A tak přeji krásný den i Vám a nezapomeňte si zopakovat, že dobrý den se vyslovuje "ŇI HAO". Kdo ví, jak rychle to budete potřebovat, přeci jen skloněný hřbet máme již připravený.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | úterý 12.4.2016 7:00 | karma článku: 13,17 | přečteno: 198x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Autoritářské manýry, skandální, říká o chování Ficovy vlády po atentátu expert

21. května 2024  12:30

Podcast Po atentátu na premiéra Roberta Fica členové slovenské vládní koalice v bezprostřední reakci...

Střední školu v druhém kole hledá 29 tisíc dětí. Jenže termíny přijímaček se kryjí

21. května 2024  12:29

Až do pátku 24. května mohou neúspěšní deváťáci podávat přihlášku do druhého kola přijímacích...

Poslanci mají znovu jednat o odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  12:22

Přímý přenos Na poslední řádné schůzi před evropskými volbami se scházejí poslanci. Nejtřaskavějším bodem z...

Čerstvá řidička se srazila s malým cyklistou bez přilby. Transportoval ho vrtulník

21. května 2024  11:56

V nemocnici skončil se středně těžkým zraněním malý cyklista, s nímž se na Tachovsku srazilo osobní...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik