Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Globální katastrofa, Lokální profit

Zatímco naši politici vítají Čínské investory s otevřenou náručí, jsem opatrný. Osobní zkušenosti s čínskými partnery mne naučili, že úsměv a podání ruky, neznamená v říši středu nic, než úsměv a podání ruky. 

Ne že by tento "vývoj" byl vlastní jen investorům Čínským, u těch tuzemských a západních, včetně těch zámořských je to shodné, ale s ohledem na téma, kterému se chci dnes věnovat, hodlám zůstat u Číny a jejího vazala svobodného souseda TAIWAN.

Pravidelní čtenáři znají cíl mé činnosti, vytvořit svět bez odpadu, a proto je nepřekvapí ani dnešní téma, kterým je skutečně exklusivní obchod s komoditou, které si myslíme, že dnes máme dost, ale opak je pravdou. Myslím, že náhle se stále četněji objevující informace o tom, kolik vhodné komodity je skryto pod povrchem, jen potvrzují, že se blížíme, resp. že jsme pravděpodobně již překročili, bod zlomu, tedy místo, či okamžik po jehož překročení již není návratu.

Tou komoditou je VODA

Po vzduchu je totiž voda druhou nejdůležitější substancí nutnou k životu a to nejenom tomu lidskému.

A i přesto, že varování o již citelném nedostatku vody přibývá, je cílem mnohých dosáhnout co nejrychleji stavu ještě horšího, dalo by se říci STAVU NOUZE. Je to z důvodu, že tento stav vyžene cenu vody do nebeských výšin tak lákavých pro investory, a pro ty pro něž voda je jen prostředkem zisku.

Čína je, stejně jako tak bylo v minulosti vzorem i v tomto chování

Začala totiž vodu z tajících Tibetských ledovců stáčet a nabízet jako exklusivní komoditu trhu.

V Tibetu v roce 2014 podnikalo 26 čínských stáčíren vody a jedna z nich je pouhých 80 km od základního tábora Everestu. 

Voda z Tibetu je čím dále vzácnější a to i z toho důvodu, že za posledních 30 let se zmenšil hlavní tamní ledovec o 15% a v posledních letech se rychlost tání zvýšila o více než 40%.

Tuto exklusivitu dokáží čínští soudruzi dobře vytěžit a i proto si mohou dovolit nasadit na tuto vodu cenu, která odpovídá 50 násobku ceny běžné balené vody. Při vývozu na zahraniční trhy, je rozdíl dokonce 100 násobný

Dobra však stejní lidé páchají v okupované zemi mnohem více, jak je dobře vidět i v souhrnu schovaném pod tímto linkem.

V prvním odstavci však slibuji srovnání přístupu čínské strany a Taiwanu a proto je nyní vhodné věnovat se druhé straně a to konkrétně výrobku, který namísto plýtvání, dokáže ušetřit až 70% spotřeby vody při mytí rukou. Jedná se zařízení kombinující několik technologií a co je hlavní, zařízení instalovatelné svépomocí na kterýkoli kohoutek v zaměstnání, či domácnosti.

Jedná se o produkt nazvaný WATERSAVER, který vyvinula před několika lety právě Taiwanská společnost. Výrobek, který vzbudil tolik odporu mezi všemi "vodohospodáři", že se jim dařilo několik let úspěšně blokovat vstup na trh a zajistit si tak miliardy zisku z dalšího nesmyslného plýtvání.

Tento produkt v sobě kombinuje jak perlátor, umožňující úsporu vody přidáním vzduchových bublin, tak zařízení zabraňující ukapávání kohoutku a spolu s nimi infračervený senzor spouštějící a zastavující vodní proud.

S ohledem na tyto vlastnosti například plně splňuje i nejnovější novely zákona pro hygienu na pracovištích s vyšší mírou hygienické ochrany, jakými jsou nemocnice, restaurace, potravinářské provozy, laboratoře a další.

Zajímavý je výpočet návratnosti v těchto provozech, kde není výjimkou, že se investice vrátí do 2 měsíců od pořízení a to je pro každého majitele, či vlastníka již téma k zvážení.

Výrobce tohoto výrobku zaujal náš cíl VYTVOŘIT SVĚT BEZ ODPADU a oslovil nás.

On sám svou činnost zaměřit na minimalizaci odpadu vznikající z nedostatečně kontrolovaného průtoku vzácné komodity, kterou voda je.

Zjistili jsme navíc, že hovoříme stejnou řečí a to řečí efektivity a proto věříme, že budeme naše projekty schopni podpořit nejen v Čechách a Evropě, ale i na Taiwanu a z něj v Asii a to je cesta, jak cílů podobného globálního rozsahu dosahovat.

Na konci tohoto článku se můžete se mnou podívat, co v Čechách pro úsporu vody nabízí "VODOHOSPODÁŘI"

1. KALKULAČKU (výpočet platný pro tří člennou rodinu v bytě, bez zahrady a auta)

2. NÁVRH ÚSPOR - na možnost znovu využití již použité vody ani nemyslete

P.S. ono sprchování s ohledem na to, že voda 3x proteče namísto jednou napuštěné vany, je super trik jak vypadat ekologičtěji a vydělat na každé radě ještě více.

P.P.S. při číslech uvedených výše je návratnost pro rodinu se třemi členy v řádu 6ti měsíců a rychlejší. Záleží jen na počtu kohoutků, kde by se instalovalo.

Autor: Michael Rada | pátek 27.11.2015 7:00 | karma článku: 10,54 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Michael Rada

Namalujte život. Živte obrazy.

Vždy, když začínám psát nový příspěvek, mám již hrubou představu, o čem bude. To není problém. Problémem většinou bývá s tím, jak jej uvést. Tento je mimo jiné o zakázané technice, tak nevím, zda-li to uvést, či nikoli.

1.9.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Týden bez odpadu - již za týden

Prázdniny uběhly jako voda. Každý den práce v továrnách a na pracovištích klientů, kombinovaná s přednáškami, učením a tvorbou mi přinesla to, co jsem čekal, absenci nutnosti brát si dovolenou, svůj čas totiž trávím tím, co mne

31.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Kdo chce kam, pomozme mu tam, neboli politická migrace

Konečně to nastalo, v první zemi na světě se politici rozhodli emigrovat a ponechat stát lidem, jejich voličům. Možná, že Vám nejde na rozum, jak jsme na to přišel, nevadí, rád Vám to osvětlím. Nedělám totiž nic jiného,

30.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 59x | Diskuse| Politika

Michael Rada

ČIstá mobilita - po deváté a naposledy o prázdninách

V Olympijském parku Plzeň bylo a je každý den vidět, jak čistá mobilita láká. Jak ukazuje článek z minulého týdne, stává se jezdec nejen HUSTÝM, ale i žádaným zbožím a nejen ženy ptají se "můžu taky", dnes další novinky.

29.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 32x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Maiku - haiku

Po včerejším úspěchu, nezůstane na suchu ani nitka. Celý jsem zborcený potem básníkovým, který tryská ze všech otevřených ran mého já. Jsem cedníkem a marně se snaží kritici ucpat otvory, některý vždy zůstane otevřen a já žiji.

28.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 16x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik