Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další světová prvenství

Čeští politici jsou posedlí dohnat české sportovce a tak se snaží o jeden rekord za druhým. Zatímco sportovci vybojovávají svá vítězství po stovkách hodin dřiny a postupného zlepšování, politici střílí od boku a říkají tomu

POLITICKÝ PŘÍSTUP.

Pojďme se tedy podívat, co politický přístup dokáže. Bohužel s ohledem na objem, jaký svými rekordy politici své občany zavalují, bude se jednat jen o několik málo ukázek.

Začnu nejčerstvější zprávou. Také se divíte, jak je možné, že jsou političtí asistenti, asistentky a další lidé, jejichž náplní je být politikům nablízku, svým nadřízením tak bezmezně oddaní. Ministr financí se rozhodl celou záležitost objasnit na svém účtu na sociální síti TWITTER a to ve čtvrtek 9.6.2016, Zde je důkaz.

Tajemstvím úspěchu je vypěstování poddaných z vlastního sekretu.

Je pak jasné, že mnozí vzešlí, nejenom, že necítí zápach, který politik a politika vydávají, ale ani jim není cizí, jít proti proudu.

I přesto, že se jich to netýká, rozhodli se politici, dát svým voličům dárek - odbourat jejich stres. Aby si někdo nemyslel, že je to jen vtip,  rozhodli se připravit konec stresu rovnou v Zákoníku práce

A jsem si jist, že po jeho zavedení, stejně jako po zavedení zákazu kouření v restauracích a na zastávkách a na pracovištích, budou lidé tento zákon respektovat. Stejně jako jejich tvář bude zdobit úsměv nejenom cestou do a z práce, ale i během celé pracovní doby.

Přiznám se, že doufám, že tento zákon bude platit i pro roboty, a již dnes bych proto doporučoval rozšířit původní TŘI ZÁKONY ROBOTIKY, o další - Milé vystupování. Přeci jen DIGITALIZACE JE PRIORITOU, říká na vládě jakýsi pan Prouza, který s ní nemá nic do činění, až na to, že ho živí.

Pro ty, kterým by úsměv na tváři mohl sejít únavu, či by se museli kabonit z důvodu přetrvávající bolesti, či smutku nad tím, že nemají co do úst ani pro sebe a ani pro své rodiny, dobrá zpráva. Nebudou nové léky. Co je na tom dobrého? No přeci to, že ty, na které nás náš medicinský aparát již navykl, často zbytečně předepisovanými dávkami včetně antibiotik, nám zůstanou. Je sice pravda, že větší část bude již vyráběna bez funkčních látek v Číně, ale v Čechách dojde k certifikaci a posvěcení vstupu do ostatních států Evropy, ale názvy zůstanou a to je přeci dobře.

Když jsme u léků, mám dobrou zprávu. Jeden z nejrozšířenějších nejen, že zůstane, ale budeme ho moci brát i před, případně během jízdy na kole. Pomůže tak k bezpečnějším cestám nejen na cyklostezkách, ale i na silnicích a na chodnících měst, kde posilněni dávkou chmelových antibiotik, budou jezdci předvádět nejen další rychlostní rekordy, ale i překonávat snadno zákony gravitace. Věřím, že mnozí zvládnou během jízdy i další disciplínu, kterou je házení šavlí.

Osobně se přimlouvám, i pro stanovení minimální hladiny alkoholu v krvi řidičů. Přeci jen věci, které předvádějí na silnicích abstinenti, hraničí s mírou politického přístupu poslanců.

Před samotným koncem se vraťme k ministrovi financí. Ten dokázal jeden z nejfantastičtějších kousků, kvůli kterým sám pan Coperfield, žádá o stáž na ministerstvu. Zatímco jeho společnosti vygenerovaly v loňském roce rekordní zisk, snížil objem zaplacených daní natolik, že ty samé společnosti vypadly z žebříčku největších plátců DPH. Jsem přesvědčen, že na vině jsou bilboardy, které občanům po celé zemi zvyšují gramotnost a ukazují, kolik nul má číslo, které nikde jinde neuvidí.

Na závěr pak drobničku, nebo-li drobnou perličku ze života státního zaměstnance. Náměstek Českých Drah, si totiž dokázal přesluhou 13 dní, vydělat 13 milionů korun a to jen proto, že si dobře napsal a před-podepsal zákon, který mu to umožnil. 

No uznejte sami, o prvoplánovaném poškozování státu, přeci nemůže být řeč.

Přeji Vám krásný pracovní týden v zemi zázraků a kouzel, v níž brzy první písmeno názvu země, změní majitele.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Rada | úterý 14.6.2016 7:00 | karma článku: 8,46 | přečteno: 82x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik