Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Biologický čístič - příroda si poradí

28.8.2015 jsem si dovolil v blogu vydat článek týkající se biologických čisticích prostředků, které mohou postavit současné "SNAHY" o sanaci na vedlejší kolej. Zatímco první prostředek jsem představil v plné šíři, druhý čekal.

Důvodem čekání, nebyla snaha zabránit vstupu výrobku na trh, či snaha o jeho zpoždění, či dokonce eliminace dříve, než na trh vstoupí, ale očekávání informací a vzorků od výrobce, tak abych mohl sám otestovat, zda-li se sdílené informace zakládají na pravdě, či jde jen o marketingovou omáčku. 

Tento čas byl nesmírně důležitý a cenný, protože nám umožnil se lépe navzájem poznat. V minulosti totiž snahy etablovaných výrobců chemických prostředků, ani zdaleka nemajících takový čistící účinek, ale majících účinky vedlejší, prodej přírodních prostředků na mnoha trzích zpozdili a to až o pět let.

Možná, že se ptáte, kdo by mohl mít snahu na tom, aby se ropnými látkami znečištěná voda, zasažená příroda a zvířata nevyčistily během měsíce, ale trvalo to například 5 či 50 let a déle. Odpověď je prostá.

Kdokoli, kdo namísto jednoho roku, může těžit ze stavu pět, či oněch udávaných 50 let:

  • ti, kdo daný prostor spravují
  • ti kdo jej čistí na základě dlouhodobé smlouvy s garantovaným krytím měsíčních nákladů
  • ti, kdo obdobné kontrakty schvalují a profitují z krásy a moci svého podpisu pod kulatým razítkem.

Ale zpět k novému a plně přírodnímu čisticímu prostředku. Tento se jmenuje BIOSATIVA a zadáte-li tento název do prohlížeče GOOGLE 15.100 odkazů. A i když je část odkazů irelevantní a odkazuje například na olivový olej mající podobný výraz v názvu, zbytek směřuje k tomuto prostředku a to zpětně až do roku 2010, kdy byl poprvé v Rakousku představen. Jeho původce se namísto propagace zaměřil na další zlepšování vlastností, tak aby následně prodal celý patent německému zájemci, který jej vlastní do dneška.

Již krátce po této transakci, byl výrobek přihlášen do mezinárodní soutěže nazvané GREEN APPLE AWARD, která si již řadu let dává za úkol najít a odměnit nejpokrokovější technologie a výrobky, jež namísto toho, aby při svém vzniku přírodu ničili, tak z ní vychází a následně se do ní, bez vedlejších účinků vrací.

Zlatá medaile a první místo roku 2012 ve své kategorii ukazuje, že výrobek, svými účinky porotu oslovil.

Není třeba se divit, v rámci našich vlastních testů totiž několikrát překvapil i nás samotné. Podívejte se a posuďte sami na některé z následujících fotografií, či videí.

První ukazuje vyčištění skla trouby od připečených zbytků.

Porovnání reakce olejem zašpiněného jeřabového vazáku s vodou a biosativou. Namočen byl po dobu 14 dní, bez jakékoli manipulace s ním. Co je zajímavé, je skutečnost, že z vody byl olej cítit, z biosativy zápach absolutně zmizel.

Jako poslední jsem se rozhodl použít tento prostředek v testu na motoru mého vozu. Výsledek posuďte sami.

BIOSATIVA reaguje přesně tak, jak popisovali někteří diskutující v minulém článku. „Příroda si vždy poradí“.  Tento fakt jen potvrzuje, že by se využívání přírodních prostředků, namísto jejich chemických vzdálených příbuzných, měla dávat přednost.

Právě s ohledem na razanci s jakou výrobek reaguje a ne zcela jednoduchý proces výroby, se BIOSATIVA neřadí mezi výrobky, kterých za korunu pořídíte kilo, či litr. Při nákupu se však nesmí zapomínat, že aktivace látek probíhá právě naředěním koncentrátu v příslušném poměru a toto může (v některých případech) dosahovat poměru až 1:100. V praxi to znamená, že jeden litr, může například při úklidu podlahy znamenat 100 litrů čistící látky a promítneme-li toto zpět do ceny, pak tato je více než konkurence schopná i vůči cenám běžně prodejných chemických činidel, u nichž se ředění nedoporučuje.

Musím podotknout, že první, kdo začal reagovat, byl průmysl, kde je údržba čistoty a strojů nejenom v kovoobráběcím, ale ve všech odvětvích je velice nákladná a často bohužel nedostatečně účinná. Testy přímo u klientů, prokázaly, že účinnost není daná délkou řetězce chemické sloučeniny, ale obsahem účinných látek a v tom jsou ty přírodní, neporazitelné.

Zajímavou aplikací pak může být i propojení prostředku BBMPi a BIOSATIVA například při automobilových nehodách s únikem oleje. Zatímco v současné době požárníci zasypou místo na silnici VAPEXEM, který sice naftu, benzín, či další uniklá látky nasákne, ale následně jej musí likvidovat jako nebezpečný odpad.

Namísto toho je možné na místě rozprášit BBMPi a téměř obratem vzniklou směs na místě odklidit například do příkopu, protože je již v ten okamžik neškodná a následně rovnou po odstranění stačí přestříkat postiženou plochu prostředkem BIOSATIVA a odjet. BIOSATIVA totiž na sebe naváže a rozloží vyteklé ropné látky, čímž je eliminuje a na místě zůstane jen neškodný roztok, který může smýt déšť, č prostě vyschne jako voda.

Vynikající jsou i aplikace v medicíně, kde je schopná daná verze výrobku udržet hygienicky čisté prostředí až po dobu jednoho týdne a to se, jak jsem zjistil při analýze dostupných zdrojů, zatím žádnému prostředku nedaří, ty totiž dokáží to samé maximálně po dobu 24 hodin a výjimečně pak dvojnásobek.

Velice se mi líbí postup výrobce, který nejenže byl schopen odpovídat na všechny mé dotěrné dotazy, ale navíc v případě potřeby zaslal odborné pracovníky na místo, aby určili a doporučili optimální variantu produktu pro ten, či onen vzniklý problém. Odpovědní pracovníci v nejkratší možné době na místě udělají rozvor a doporučí nejlepší aplikaci a zároveň aplikují prostředky, aby předešli širokopásmovému následnému poškození.

Takto například byla úspěšně odstraněna havárie v Berlíně, kdy při stavbě nové budovy došlo k úniku několika tisíc litrů nafty do kanalizace. Díky včasnému zásahu a použití obou prostředků, ani tento jednorázový únik, neměl trvalé následky a dokázalo se předejít i nutnosti dlouhodobé sanace. Celý proces proběhl bez vrtů, staveb bránících toku, norných stěn apod.

Věřím, že podobných zajímavých výrobků bude možné představit více, tak aby i čeští uživatelé, měli možnost vědět, že existuje i jiná alternativa.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Rada | čtvrtek 7.4.2016 7:00 | karma článku: 13,29 | přečteno: 291x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 408x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik