Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

APETIT FESTIVAL PLZEN 2015 - otevřený dopis pořadatelům a radním města Plzně

Ve včerejším příspěvku jsem psal o kultuře města a obyvatel v souvislosti s konáním další z "kulturních" akcí města kultury 2015. Abych byl zcela v obraze rozhodl jsem se navštívit tuto akci v sobotu, výsledkem je nechuť

Tento blog píši jako otevřený dopis organizátorům, kteří ani po opakované vyslovené žádosti, možná s ohledem na množství vypitého alkoholu, nebyli v sobotu odpoledne schopni vyslovit své jméno. 

Vážení organizátoři X a Y,

v sobotu 23.5.2015 jsem se rozhodl navštívit Vámi konanou akci, kvůli které je již několik dní zavřen prostor za OC PLAZA a s ním i všechny standardní přístupové cesty. Mezi účastníky bylo několik známých společností, jejichž výrobky jsem chtěl ochutnat, či pozdravit majitele a kuchaře.

Na celou akci jsem přijel, jak to již dělám v poslední době standardně, na osobní elektrické jednokolce s gyroskopem, značky NINEBOT, která je již 20 dní majoritním vlastníkem společnosti SEGWAY (jméno jste zajisté již slyšeli). Jezdím na ní proto, abych neznečišťoval vzduch a ulice emisemi a nemusel hledat místo na parkování a následně blokovat některou z ulic, jak je to v Plzni běžné.

I přesto, že jsem se na dotaz u pokladny dozvěděl, že vstup není nijak omezen, a to ani tomuto dopravnímu prostředku (jak mi bylo sděleno, jezdí tam i lidé s koly, kočárky a dokonce invalidními vozíky), byl jsem Vámi samotnými vykázán.

Důvodem měla být nebezpečnost mého pohybu.

Jaksi jste však zapomněli, že jste mi jen několik minut předtím, než jste mi tento důvod sdělili řekli, že nechcete, abych se na akci bavil s lidmi, či jim dokonce dával vizitky, když o ně požádají.  

Když jsem opakovaně chtěl Vaše jména, abych je mohl uvést do textu, odmítli jste mi je říci s odkazem, že vše je na internetu a tam, když jsme se podíval, již jsem jednání pochopil. Zvolený název Vaší společnosti, totiž mluví za vše.

V závěru našeho rozhovoru jste mi dokonce zakázali nejen pobyt ale i další jízdu s tím, že si mohu jednokolku odnést do auta.

Váš zákaz totiž s výše uvedenou ochranou bezpečnosti návštěvníků neměl vůbec nic do činění, jak jste i ukázali, když jsem se zmínil o studii BOZP kterou mám zhotovenou a jejichž pravidly se i řídím, ale nezájmem nechat na festivalu se pohybovat a komunikovat někoho, kdo zaplatil "jen" 100,-Kč vstupného.

Někoho, kdo namísto agresivní reklamy z vlastní strany a otravování kolemjdoucích, jak například někteří prodejci činili, jen odpovídal na dotazy návštěvníků a vycházel jim vstříc v případě, že si sami řekli o vizitku, či kontakt. To Vy totiž nechcete, protože

TO VŠE JSEM SI DOVOLIL BEZ TOHO, ABYCH VÁM ZAPLATIL 24.000,-Kč ZA JEDNODENNÍ PRONÁJEM MÍSTA

Jednoduchým propočtem lze totiž dojít k zajímavým číslům, které ukazují, že více než KULTURA a to včetně té stravovací, Vás zajímá, jak vytáhnout z lidí při jedné akci zastřešované tolika mediálními partnery že Vás její pořádání nestálo nic, co největší zisk a to vše bez toho, abyste sami museli investovat, více než krabicí od vína.

Zkusím za Vás udělat malou kalkulaci:

Příjem, z dvouapůldenní akce, kterou se prokazuje a zajisté ji i silně financuje Město KULTURY 2015

  • 2.544.000,-Kč = 53 vystavujících x 2 dny (ve skutečnosti šlo však o 2,5 dne a částka byla jistě vyšší)
  • 5.000.000,-Kč = odhadovaný zisk, či hodnota poskytnutých služeb 52 partnerů, kteří byli "tvářemi" akce
  • 3.000.000,-Kč = vstupné při průměrné návštěvnosti (i zde myslím, že jsem dalek skutečné výši, příjmu)

Příjem 10.544.000,-Kč za 2,5 dny

S ohledem na skutečnost, že jako pořadatelé, jste se úspěšně dostali pod hlavičku PLZEN 2015, věřím, že náklady na účinkující jste si nechali zaplatit právě od města.

Předpokládám, že za Vaši kulturnost, si necháte zisk všechen a nebo jeho většinu, protože se přeci nebudete dělit a proto si Vám, ale i odpovědným pracovníkům vedení města Plzně a vedení PLZEN 2015 dovoluji touto cestou vzkázat, následovné.

Slovo KULTURA  NENÍ SYNONYMEM SLOVA ZISK

Kulturní město je takové, které svým obyvatelům nenabízí jen možnost jejich ekonomického vykořisťování přerůstajícího v okrádání, ale nabízí možnosti svobodného kulturního vyžití a to bez ohledu na výši prostředků, které mohou vynaložit.

Kulturní město je svobodné město, kde obyvatelé nejsou šikanování skupinou ziskuchtivých jedinců, kteří hájí jen zájmy své a ne města, či dokonce obyvatel samotných, kteří je zajímají jen před dalšími volbami.

Díky Vašemu agresivnímu přístupu, si z celého APETIT FESTIVALU, odnáším jen nechuť. Nejenom že, jsem neměl možnost navštívit ani jeden ze stánků, ale ani ochutnat nabízené pokrmy a to ani přesto, že jsem uhradil, jak prokazuje fotografie níže, sobotní vstupné ve výši 100,-Kč.

AKce typu APETIT FESTIVAL, které jsou v ostatních městech budovány jako značka kvality, tak v EVROPSKÉM MĚSTĚ KULTURY 2015, ztratil svůj punc během jediného okamžiku a nemyslím, že placené mediální hvězdy, ochotné za peníze vystavovat svá těla a hlasivky kdekoli a kdykoli, na výše uvedeném cokoliv změní.

Bude-li se ještě APETIT FESTIVAL někdy opakovat, věřím, že jej dostanou pod záštitu lidé, kteří na rozdíl od stávajících nechtějí jen vydělat za každou cenu, ale myslí to s kulturou, včetně té stravovací, vážně.

Michael Rada

Jehož cílem je VYBUDOVAT SVĚT BEZ ODPADU

P.S. V sobotu se konaly v Plzni ještě 2 akce, s podstatně menší mediální podporou. Jednou byla BAMBIRIÁDA a tou druhou ZÁVOD HORSKÝCH KOL. Obě svou kulturností daleko převyšovaly zmíněný APETIT FESTIVAL a to hlavně proto, že jak organizátoři, tak i účastníci byly na místě z lásky k tomu co dělají, ne z důvodů finančních. To že namísto zákazu, si raději svezli, je jen ukázkou jejich otevřenosti a kultury chování, která je např. ve Walfsdorfské škole, která zde měla stánek, základem rozvoje každého jedince za i před katedrou.

 

Autor: Michael Rada | čtvrtek 28.5.2015 7:00 | karma článku: 10,69 | přečteno: 491x
  • Další články autora

Michael Rada

Čistá mobilita po osmé o prázninách

Jak pravidelní čtenáři vědí, věnuji se tématům čisté mobility již od loňského roku a v roce tomto, jsem se rozhodl jí věnovat každý pondělní blog s cílem seznámit čtenáře s různými pohledy na toto téma. V minulém blogu jsem

22.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Networking neboli síťování

Dnešní děti a často už i jejich rodiče jsou dětmi věku síťového. Co skrývá se v knize, nehledají v obsahu, ale na googlu a nejlepší jsou Pokemoni. Důležitá je však dobrá síť. Úplně se však zapomělo, že pavouci už dávno ví ..

21.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Maiku - Haiku

Sobota patří slovu vázanému, i když se nás jeden ze dvou televizních programů minulosti, snažil přesvědčit, že tomu tak není a poezii, patří chvilka nedělní. Jsem začten do vlastních slov starých 20 let a přemýšlím, proč.

20.8.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 15x | Diskuse| Poezie a próza

Michael Rada

Císařství plzeňské

V rámci předvolebního boje se Plzeňští radní rozhodli zvolit na Českou republiku poměrně neobvyklý nástroj a to "osamostatnění", Vytvoření Plzeňského státu však nepovažují za dostatečné a proto po koaliční dohodě vyhrála forma

19.8.2016 v 7:00 | Karma: 10,16 | Přečteno: 91x | Diskuse| Plzeň

Michael Rada

Měl jsem v rukách tisíce žen a všechny chtěly jen jedno

Nejsem slavný Don Juan, ani Casanova, nejsem ani Jarda Jágr, či Brad Pitt, jsem Michael Rada. Za pár měsíců dostanu pod vánoční stromeček pětačtyřicátiny, a přesto si troufám říci, že jsem měl v rukách více žen, než všichni

18.8.2016 v 7:00 | Karma: 15,14 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik