Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všechno to vím, jenom to prostě nedělám

K životu potřebujeme kolem sebe servis, neobejdeme se bez profesí, které usnadňují náš den, od kadeřníka, zubaře, po kuchaře v restauraci. A mnozí další dělají naše bytí příjemné, jak by to vypadalo obráceně, si těžko dokážeme už představit. Profesí, které využíváme je stále více, vznikají nové obory, které za dob našich babiček nebyly.

V době vlády otce vlasti Karla IV. bylo běžné mít svůj dvůr, nepostradatelný personál na k vládnutí i doprovod na cesty. Velkou roli zde hrál šašek, obveseloval, mnohdy vnášel své rady a přinášet rozptýlení od těžkého vladařského břímě. Nejdůležitější role však byla v nastavování zrcadla situace u dvora, ne pro krásu, ale pro realitu a hledání správného rozhodnutí. Šašek byl chytrý, přesto dělal legrácky, pro pobavení a ve srandě mu vladař mnohé odpouštěl. Víc nám historie nedochovala, možná to všechno bylo i jinak.

Dnešní doba si žádá nové techniky a přístupy. V knihkupectví je pěkná řádka knih o tom, jak správně rozhodnout a žít šťastný život.  Na internetu nacházíme nabídky na semináře, jak být bohatší a úspěšnější, mít štěstí a najít správného partnera.  Vznikají nová a nová díla, která se kupují a čtou, tituly získávají ocenění za jejich prodávanost.  Milióny knih prodaných, přečtených a přesto vznikají nová a nová. Sama jsem slouskla a studovala pěknou hromádku, dělala si poznámky, přemýšlela nad zajímavými myšlenkami. Zajímavé postřehy uvedla v praxi. Další knihy už snad ani nepotřebuji, přestože obsahují vždy alespoň jednu novou myšlenku, která stojí za to.

Chodím a poslouchám, co si lidé říkají a tak slyším „nic si nekupuj, všechny nápady ti přijdou sami shůry“ nebo „všechny ty metody a pomůcky znám, jenže to nedělám“, časté je „potřeboval bych někoho, s kým bych to řešil a nebyl na to sám“.

Jsme společenství družné a samotným nám je smutno, ve skupině nám jde všechno lépe. Asi to bude tím, že máme málo vytrvalosti nebo potřebujeme energii druhého, která nás posílí v odhodlání. Mnohý geniální nápad, odhodlání a vize vznikly právě v skupinové aktivitě. Náš dnešní „dvůr“ se proto skládá, kromě profesí potřebných k dennímu životu, i z odborníků na život, osobní růst a osobních trenérů.

Sama na sobě jsem si vyzkoušela, že ve dvou či více se to lépe táhne, společné aktivity přinášejí větší potěšení a podněty k naší činorodosti a aktivitám. Zjistila jsem, že mě číst nestačí, že konáním se teprve začíná proces změn.

Zajímají mě také metody na rozvoj pravé hemisféry a možnosti, jak si pravidelnými technikami posílit mojí „myslivnu“. Mysl nepřetěžovaná pouze logickou částí, ale podpořena kreativitou, je pak okysličená, novátorská, plná nových nápadů a originálních řešení, to je sen každého BOSSe, manažera nebo umělce.

Oslovila jsem s nabídkou na každodenní praktikování a cvičení kamarádku Ivanku a každé ráno po skypu provozujeme ranní rituály. Takto se vítáme do nového dne už několik měsíců a stále přidávám nové a nové techniky, které děláme. Každý den a pravidelně.

Je dokázáno, že pejsek uposlechne povelu, když ho slyší 200 x. Lišíme se od zvířat a nám lidem prý stačí 21 x realizovat a už z toho máme návyk. I to někdy je dřina, protože nám chybí ten trenér, který nás k tomu dokope a drží nad námi pomyslný bič, my se sami máme moc rádi a je jednodušší to nechat při starém.

 

Proto se budou i nadále prodávat všechny ty knihy, protože to pak Procházíme obdobím změn a vývoje, je na každém z nás, co si vybere a kterou variantu zvolí ke svému štěstí a radosti. Často je samo konání motorem k velkému přerodu a vzniku toho nového lepšího v nás.

 

Autor: Vlasta Puklová | pondělí 7.5.2012 9:23 | karma článku: 7,34 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

Jsem pružná a snadno se přizpůsobuji?

Slyším tuto větu a hlavou mi běží můj život, kdy jsem nebyla schopná ve svých třiceti letech rychle reagovat na životní situace. Je tomu dnes jinak? Jsem jiná a nepoznávám tu mladou ženu v sobě, která se tak bála změn, žila v obavách a nového.

29.10.2014 v 9:26 | Karma: 5,70 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Otázka: Kde mohu koupit dobrý čaj?

Odpověď. Milá kamarádko, Krásná otázka a moje odpověď bude tedy odpovídající. Chceš rychlou nebo správnou odpověď? Dobrý čaj. Co je to dobrý čaj a jak si ho představuješ? Mohu napsat pouze svůj, subjektivní názor na čaje, které používám sama.

1.3.2014 v 12:59 | Karma: 6,56 | Přečteno: 761x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

Nová kniha Marka Dzirasy vznikala delší dobu než nám čtenářům bylo milé, přesto počkat se vyplatilo. Byla jsem u křtu a o to víc jsem se těšila na první řádky a slova muže, který inspiruje nejen český národ a obohatit i můj život.

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36 | Přečteno: 181x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Pravidla obchodního partnerství

Dostávám zprávu s termínem schůzky na skypu v 10,30. OK, potvrzuji termín. Čas plyne a druhý účastník hovoru není na příjmui, nekoná se. Žádná omluva ani zpráva, kdy se dostaví. Nejsem zvyklá na nedochvilnost ani na nedodržení termínů. Něco není v pořádku.

10.2.2014 v 21:11 | Karma: 6,21 | Přečteno: 436x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

Pro singl jedince každoroční písnička, která má stejný text a každý rok je smutnější a více uplakanější. Singl ještě neznamená, že člověk nikoho nemá, je jenom bez partnera a přitom má rodinu, děti, rodiče, kamarády. Jsou lidé, kteří už nikoho nemají a jsou sami. Smutný, proto je dobrý mít skvělé přátele a udržovat s nimi vřelé vztahy i o vánocích.

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98 | Přečteno: 493x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 886x
www.puklova.cz

Seznam rubrik