Rada odbornice, kdože to vlastně nemůže konzumovat betakarotén

Není odborník jako odborník, chápu, že každý si potřebuje uživit. Mnohdy je rada myšlená až velmi dobře, proto přímo stanoví zákaz konzumace. Kuřáci jsou dnes snad už v menšině, ale to ještě neznamená, že nám většině nevadí cigaretové aróma. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého a tak to platí i o čistém ovzduší, vzájemné občanské toleranci.

Ve specializované prodejně si prohlížím zboží a ptám se, ráda se ptám, protože se pak dozvídám zajímavé informace. Ty se mi buď mohou hodit nebo prostě zjistím, jak je na tom tenkterý odborník s odborností, přístupem k lidem, práci.

Jarní sluníčko a vitamíny mi rozjasnily pleť, proto se mě obsluha ptá, zda podporuji svoje opálení nějakým vhodným doplňkem. Zbystřím, protože chemie a já se vážně nemáme rádi, tedy já ji. Ona se pokouší dostat se ke mně, nemá šanci. Chápu, prostě také potřebuje vydělávat korunky svým majitelům, pokud se neprosadí, nemá budoucnost.

Betakarotén dokáže podpořit zhnědnutí pokožky, ale jsem upozorněná, že skupina, která ho nemůže používat, jsou kuřáci.  Ani přírodní? Ve formě syrové, šťáviček či lisovaný? Prý ani ten.?? Jde přece o přírodní ovoce a zeleninu, čím více je červená nebo oranžová, tím více obsahuje právě betakarotén, kromě jiných složek. Chybička se vloudila, možná se prodavačce nepovedlo mě dostat, protože jsem ji připadala moc chytrá. Chytrá = tedy nekoupím její pseudochemiosračky (jiné slovo mě nenapadlo J).

A vy kuřáci, máte na výběr;  vždy máme my všichni na výběr,  hlavně neposlouchat hloupé řeči a dát na svůj „selský rozum“.

Každý den něco nebo někdo mile překvapí, podnítí k zamyšlení, napsání pár řádek, díky za nekonečnou inspiraci. Dobrou chuť k odpolední kávě.

Autor: Vlasta Puklová | neděle 12.5.2013 13:18 | karma článku: 10,62 | přečteno: 755x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98