Jak pochopit muže?

Ze všech stran slyším, zkus se seznámit přes internet, tam najdeš nejvíc možností, tisíce chlapů a šance na to potkat toho pravého vysoká.  I psychologové radí pro zahnání samoty a stesku, ženy a muži seznamujte se. Pak slyším od kamarádek, jak jim to funguje a kolik už je uzavřených sňatků a spokojených vztahů, kolik přibylo nových miminek. Půjdu tedy  a zkusím i já své štěstí, už pro tu zkušenost a možnost napsat těchto pár řádků. Vždyť jsem dříve byla zvyklá si domlouvat  dva pracovní termíny na jeden čas,  proč tedy nejít i stejnou cestou u osobních schůzek.

Vyčlenila jsem si na tento pokus jeden den a měla sjednané čtyři termíny, jak vysoká je šance na zajímavé setkání? Už prvotní výběr dle fotografie byl vytříděn, vyloučila jsem i textově nezajímavé odpovědi a šla středem k dalším setkáním. Ze čtyř domluvených zůstali jenom tři, i tak si říkám dost vysoká pravděpodobnost.

A jak se vyvíjel onen den magický opředený jedničkami. První jednička se mi nedovolala, někde selhalo spojení mezi mým mobilem a přístrojem pana Lubomíra, prostě se mi nedovolal, jaká smůla. Jak by vypadal takový poměr do budoucna? Stálé výmluvy, že přece volal a já jsem nebrala telefony, nebo se prostě nedovolat, zkoušel to snad desetkrát a tak raději zůstal v teple svého domova. Děkuji, taková varianta se mi nezdá.

Druhá jednička byla zajímavější, její profil byl velmi slibný už fotografií slibující sportovního ducha a podnikatelského rozhledu. Muže prezentujícího se jako úspěšného člověka s dostatkem všeho i prostředků. Jeden den slíbí a druhý přijde zajímavá nabídka za miliony, že zapomene na slušnost a už nedá o sobě ani vědět. Jo, SMS –„ mám jednání Franta“. Toť vše. Co čeká ženu s takovým partnerem? On je svobodný a podniká, vydělává a potřebuje svoji volnost, a žena čeká na telefonu, že se někdy ozve? Kam se poděla normální lidská slušnost, že se omluvím, promiň jsem zaneprázdněn nebo dnes nemohu, je mi to líto…

V kartách poslední bere vše, uvidím, jak to bude v tomto případě. Několik příjemných vnadících SMS slibovalo zajímavý začátek setkání. Pak někde zapracoval vesmír a dotyčnému Pepíkovi přišla zajímavější nabídka, prostě schůzku ráno zrušil. Během dne a hnuly planety a najednou byl volný.  Že se prý sejde, ale chce mít jistotu, že z toho setkání bude „něco pravidelného“. Do jazyka srozumitelného, prostě si užije každý týden pořádný sex se vším všudy. A to očekával po výměně fotografie a smluveném termínu!

Půjčila jsem si u kamarádky knihu Jak pochopit muže a začala v ní číst, abych lépe pochopila včerejší den a jednání mužů. Po přečtení pár stránek jsem knihu odložila, nebyla to ta pravá literatura pro ženu mých zkušeností a představ o druhé a silnější polovině lidstva. Autor knihy byl muž a polovinu knihy popisoval jasnou formou jako pro blondýny, už konečně pochopte, že nám mužům jde jenom a jenom o jedno. Prostě přemýšlíme a myslíme jenom na jedno a to každou minutu svého života.

Už mi začínalo být jasné, proč jsem očekávala setkání a dělala si sama pro sebe pěkný obrázek ze svých tří jedniček. Vidím Lubomíra jako osobu, která sedí doma a možná by se i setkal se ženou, jenže v poslední chvíli dostane strach. Rád by změnil svůj život, chytá se příležitostí, je silný ve slovním projevu, má přehled, ale chybí mu odvaha. Svůj krunýř neprolomí a stále bude ve svém světě čekat na krásnou neznámou. Vždyť se může vždy vymluvit, že volal a zazvonilo to dvakrát. Ach ti operátoři.

Franta je jasný, honí si triko v posilovně, je za vodou. Může si dovolit vše, má prachy, je úspěšný, ale není šťastný. Chová se tak jak se mu zachce, možná se někdy podiví, že ti ostatní jsou nevděční a nejdou mu na ruku. Možná by se měl podívat nejdřív sám na sebe a pak by zjistil, kde je ta muška zlatá jeho štěstíčko.

A čumáček Pepíček, který je v zajetí sexuálního pudu, prostě to potřebuje každý den a nestačí mu jedna partnerka a tak se seznamuje a seznamuje, už platí za telefony horentní sumu a stále ho bolí ruka a není doukojený. Na každý den v týdnu jedno děvče je jeho tajné přání a třeba se mu jednou splní. Možná by měl navštěvovat veřejný dům. Jo, tam se vlastně musí za služby platit.

Jako tři králové jsou pánové, s kterými jsem se neměla setkat. Jaké štěstí, že jsem si ušetřila čas povídáním o své minulosti a představách do budoucna zrovna s vámi. Rozhodně bude lepší se příště věnovat jiným aktivitám, zkusím třeba pomoci v Klubu odložených žen, než očekávat od seznámení před inzerát nějaký zdárný úspěch. Zase mě odborníci napálili, nebo si mysleli, že každý den absolvuji jedno rande a za pět let, již znavená neustálým setkáváním podlehnu zrovna tomu jednomu. Ale co ti chudáci muži, když si to řekne každá žena a vykašleme se my všechny na randění, co oni budou dělat? Možná oni vyhledají rady odborníka a vyřeší svoje rány, aby pak na nás nepřenášely své bolesti z minulých rozchodů.

Optimisticky závěrem, s muži je mi dobře, s některými dokonce i lépe a bez určitých typů se obejdu určitě.  Jenom ten jeden pravý a jediný,  kterýsi ke mně klestí cestu jako k Šípkové Růžence, má moji ruku směřující k jeho srdci.

Autor: Vlasta Puklová | čtvrtek 3.11.2011 14:05 | karma článku: 32,15 | přečteno: 7689x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98