Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak myslí milionáři

Titul této knihy se mi na první pohled zalíbil, protože jsem se při své práci setkávala s nedostatkem peněz a také problémy spojenými s nezdary, ráda pomáhám a přesto jsem nemohla, chyběl mi kouzelný prsten Arabely. Viděla jsem na všech, že chtějí na sobě pracovat, překonávat překážky, jenže někde byl zádrhel. Tato situace mě nenechávala klidnou, hledala jsem a přicházela s novými nápady,  jak najít řešení z takového východiska.

Proto jsem uvítala  knihu Jak myslí milionáři, T. Harv Eker. Odpovídala na mé časté otázy, proč nás tolik ovlivňuje naše rodina a prostředí v kterém vyrůstáme?  Jak se nám výroky, které slýcháme od dětství zarývají pod kůží a neseme si je celý život? Jeden z mnohých programů, které si vytváříme od útlého věku. Peníze a úspěch ovlivňují náš život dnes vice než dříve.

Jak můžu být úspěšný, když doma léta slyším: „ty nic nedokážeš a nedotáhneš do konce“. Mohu se léta snažit a dělat třeba i za dva, přesto mám někde v sobě, že to nezvládnu. A když se blížím k cílové metě, ozve se známý hlas a selžu. Každý z nás má vzpomínky z dětství, které někde hluboko v sobě odložil nebo uzamkl a nechce se k nim vracet, protože ho bolí nebo oslabují. Jenže jsou momenty, kdy přesně naše uložené obavy, hlas rodičů nebo vlastní strach, vkročí do našeho života. A je všechno jinak, mince se nám objeví z druhé strany. Ne tu nezdar, neúspěch a smutek. Zase se mi nedaří, … „ty nic nedokážeš…“

Pojmenování problému a vyléčení hlubokého bolu je pro samotného takřka nemožné, protože se máme rádi a vidíme se sami lépe.  U počítače je oprava chyby jednoduchá, zlobí-li program, stačí udělat restart a vymazat nepotřebné programy, ty co už nepotřebujeme. Lidská mysl takto nefunguje, vyžaduje větší péči a správné uchopení, aby se bolesti zahojily a mohli jsme kráčet po schodech osobního růstu.

Nemůžeme zazlívat našim rodičům, že nás častovali takovými výroky, vždyť jako teď my i oni se učili být rodiči, nikdo jim neporadil. Jak správně vést dítě k většímu sebevědomí a proč často chválit. Když malé holčičce budete říkat, že má velký zadek, vybuduje si jenom mindrák a v dospělosti jakákoliv poznámka k jejímu pozadí ji pěkně rozparádí.

Hledala jsem spojitosti, proč mě zrovna tato kniha tak oslovila a po delší době se mi spojují potřebné nitky a vidím smysl. Co jsem nevěděla, už vím, co jsem neuměla, dnes mohu použít jak pro sebe, tak pro své okolí. Měla jsem oči otevřené a do cesty mi přišla odpověď.

Víra v sebe, ego a přehnaná touha po uznání nás často vede k vyššímu výkonu a sebezapření, přesto máme různé výsledky v cíli. Prostě pocházíme každý z nás z různého prostředí, které nás formovalo. Můžeme změnit svoji budoucnost, někdo říká karmu? Můžeme odpustit, že nám kladly překážky pod nohy, posmívali se nám za naše nedostatky a nepochválili každý den? Máme možnost volby, buď v sobě poneseme křivdy a budeme si ubližovat sami, nebo se srovnáme s minulými křivdami a bolestmi a půjdeme do podzimních dní lehčeji a srovnaní sami pro sebe.

Se slovem růst a rozvoj se dnes setkáváme na každém kroku, na rozvoj a růst osobnosti je kladen velký důraz zvláště u velkých společností.  Vyrůst můžeme, pokud se srovnáme s malým dítětem v sobě, uzavřeme kapitolu dětství a vzpomínky budou pouze krásné. Ano, pěkně krok za krokem, přeskakování nic neurychlí. Někdy jeden krok vpřed vyžaduje pět krůčků zpět.

Pak si krok vpřed vychutnám a užiju naplno, směřuji přece ke hvězdám nebo alespoň na Měsíc.

Autor: Vlasta Puklová | pondělí 19.9.2011 15:47 | karma článku: 10,48 | přečteno: 1214x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

Jsem pružná a snadno se přizpůsobuji?

Slyším tuto větu a hlavou mi běží můj život, kdy jsem nebyla schopná ve svých třiceti letech rychle reagovat na životní situace. Je tomu dnes jinak? Jsem jiná a nepoznávám tu mladou ženu v sobě, která se tak bála změn, žila v obavách a nového.

29.10.2014 v 9:26 | Karma: 5,70 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Otázka: Kde mohu koupit dobrý čaj?

Odpověď. Milá kamarádko, Krásná otázka a moje odpověď bude tedy odpovídající. Chceš rychlou nebo správnou odpověď? Dobrý čaj. Co je to dobrý čaj a jak si ho představuješ? Mohu napsat pouze svůj, subjektivní názor na čaje, které používám sama.

1.3.2014 v 12:59 | Karma: 6,56 | Přečteno: 761x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

Nová kniha Marka Dzirasy vznikala delší dobu než nám čtenářům bylo milé, přesto počkat se vyplatilo. Byla jsem u křtu a o to víc jsem se těšila na první řádky a slova muže, který inspiruje nejen český národ a obohatit i můj život.

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36 | Přečteno: 181x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Pravidla obchodního partnerství

Dostávám zprávu s termínem schůzky na skypu v 10,30. OK, potvrzuji termín. Čas plyne a druhý účastník hovoru není na příjmui, nekoná se. Žádná omluva ani zpráva, kdy se dostaví. Nejsem zvyklá na nedochvilnost ani na nedodržení termínů. Něco není v pořádku.

10.2.2014 v 21:11 | Karma: 6,21 | Přečteno: 436x | Diskuse| Ostatní

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

Pro singl jedince každoroční písnička, která má stejný text a každý rok je smutnější a více uplakanější. Singl ještě neznamená, že člověk nikoho nemá, je jenom bez partnera a přitom má rodinu, děti, rodiče, kamarády. Jsou lidé, kteří už nikoho nemají a jsou sami. Smutný, proto je dobrý mít skvělé přátele a udržovat s nimi vřelé vztahy i o vánocích.

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98 | Přečteno: 493x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 886x
www.puklova.cz

Seznam rubrik