Dva rádci, kteří spolu velí a rozhodují o našem životě

Jsou dva, jeden ovládá rozum a druhý pocity. První jde na všechno systematicky a logicky, druhý nechává plynout své emoce, promlouvat naše srdce. Máme dvě volby a je na nás, na koho dát? Silnější vyhrává, i on je v danou chvíli ovládán, strachem či láskou. Stojím před důležitým rozhodnutím a zvažuji, brát nebo ne.

Je tu zajímavá nabídka, taková co nechodí často, rozum po ní hned skočil. Je to jistý měsíční příjem, práce, kterou znáš a ovládáš, navíc dobře placená. Druhý rádce mlčí, možná nemá dost prostoru pro vyjádření, nebo jeho chvíle měla teprve přijít.

Má intuice mlčí, je v útlumu, nic nenaznačuje. Ticho.

Proces spolupráce se zdárně rozjíždí, jsou vystřílené všechny logické argumenty, pravidla nastavená, a můžeme to spustit. Jde to samo, přípravy, podklady a hned první akce.

Všechno vypadá dobře, v tom se dostaví se únava, možná podzimní, možná dušičková, únava těla i duše.

Rozmotávám celou situaci, padá na mě šedá mlha, pocity mlčí. Nečitelno. Co se to děje?

Slíbila jsem, tedy pokračuji v dohodnutém.

Jako pára nad hrncem se objeví rychlé rozhodnutí, které mělo přijít hned na začátku, jenomže něco nezafungovalo správně. Je mi to jasné, toto není můj projekt, na kterém se mám podílet.

Rozhodnutí je rychlé, prostě to vím, že nemám pokračovat. To je mi jasné. Jenom mi nejde na rozum, proč jsem to všechno musela podstoupit a pak to takto končí. To přece není můj styl? Nevzdávám to, dokončuji, dodržuji pravidla.

K životu se probouzí mé pocity, potlačené silnějším rozumem. Teď přebírají ony vládu, už  vím, kde je mé místo, vnímám ho.

Tentokrát mě nechaly pocity na holičkách a převládl rozum, zřejmě to byl starý známý STRACH, co ho vedl k rozhodnutí, protože jistota je tak lákavá a potřebná.

Až tobě přijde do cesty zajímavá nabídka a budeš zvažovat její realizaci, poslouchej své dva rádce, nech je soupeřit a silnějšího zvítězit. Bude to rozum nebo srdce?

Největší odměnou za správnou volbu bude radost a užívat si života naplno.

 

Autor: Vlasta Puklová | sobota 3.11.2012 6:48 | karma článku: 8,30 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98