Dobré zprávy

Dobrých zpráv je všude menšina, převažují samá negativa, co už snad ani nikdo nechce ani slyšet, a vůbec už číst. Chci změnit nevyrovnané skóre. Můžete se těšit proto i vy z toho, že kolem lidé jsou šťastní a daří se jim plnit svoje záměry. Já z toho mám vždycky velkou radost, stejně tak jako by se to stalo mě.

První zpráva je od kamarádky z „matičky“, s kterou jsem mluvila někdy před pár měsíci. Náhoda tomu chtěla, že jsem vytočila její číslo. To co slyším, mě jednak překvapuje, protože znám její situaci před nějakou dobou, řeší problémy a obloha je pro ni zakaboněná. O to víc se raduji, že se jí mění celý život. Manžel dostal zajímavou nabídku na práci mimo republiku a stěhují se s ním na pár let mimo kontinent. Život vzal úplně jiné obrátky, najednou jakoby vyšlo slunce a přišla nová doba.

Druhá zpráva a radost je od mé dcery, která při svém onemocnění dýchacích cest, zároveň posílila odhodlání přestat kouřit. V této situaci jsem sehrála malou roli i já, prostě takového prostředníka posílení vůle. Důležité byla připravenost ke změně a správný záměr, pak už to šlo samo. Tedy skoro, trochu času nám to zabralo.  Běžný model tam, kde jsou rodiče kuřáci a děti to berou jako samozřejmost, normální je kouřit. Dnes nekouřím ani já, tak je pro nás obě normální nekouřit.

Třetí zpráva je, že ubyl jeden kuřák. Vím, že z toho celkového počtu to moc není, ale kapka ke kapce…. Další nekuřák už nevykouří žádnou cigaretu a tím pádem bude čistější vzduch pro nás všechny ostatní.

Mám radost a to je teprve pondělí, uvidím, co mě dnes čeká.

Autor: Vlasta Puklová | pondělí 1.10.2012 10:01 | karma článku: 7,60 | přečteno: 585x
  • Další články autora

Vlasta Puklová

První kapitola prodává

14.2.2014 v 9:36 | Karma: 5,36

Vlasta Puklová

Vánoce, singl a kouzla

21.12.2013 v 10:49 | Karma: 8,98