Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kozel

6. 2. 2008 19:45
o volbě presidenta

Víte , já si pamatuji hesla kdo nejde s námi , jde proti nám . Další pradou je , že zloděj vždy křičí chyťte zlodějě . Myslím si ,  že tajná volba je spravedlivější a odstraňuje všechny nesrovnalost .

0 0
možnosti

Vladimír

6. 2. 2008 18:19
veřejná nebo tajná

Pro slušné a morální poslance a senátory to může být úplně jedno jak se volí. V obouch případech mohou volit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ti co to svědomí nemají ti mohou mít problém. A ještě jednu velkou hloupost jste ve svém blogu napsal. Vaše babička i dědeček při volbách za bolševika mohli klidně za plentu jít, protože v každé volební místnosti byla, pravda byla vždy, mimo volební urnu. Navíc i za bolševika byly volby  právem každého občana a ne povinností, jak dnes ta mlčící věčina, která podle pana Klause porazila bolševiky, ráda tvrdí. Pravda souhlasím s Vámi , že výběr nebyl žádný. Byla tu ale další možnost k volbám nejít, protože svého práva nemusím využít.Jestli jste tak mladý, že si situaci nepamatujete, tak Vám vaši prarodiče neříkají pravdu a jen zastírají svou slabost, kterou tenkrát trpěli.

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

6. 2. 2008 19:13
Re: veřejná nebo tajná

Vladimíre, vám bude buď maximálně 20, nebo máte silnou sklerózu. Jinak byste věděl, jaké důsledky mělo jít za plentu. A co se týče nepovinnosti voleb, to už může říct jen skutečný blázen. Zas tak mladý, abych si to nepamatoval skutečně nejsem.

0 0
možnosti
MN

lunak

6. 2. 2008 18:14
Tak nějak to je

ale zastával byste se tajné volby, kdyby ODS chtěla veřejnou?

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

6. 2. 2008 19:14
Re: Tak nějak to je

Já jsem zastáncem toho, že mám-li někoho volit, mám právo nebýt za svůj názor postihován. Takže ano - byl bych pro taqjnou volbu.

0 0
možnosti

Saltos Alim

6. 2. 2008 16:58
Jediná naděje.

Jsme na tom hůř než špatně když vadí tajná volba.  Extra  známka důvěryhodnosti a věrohodnosti. Jeden nevěří druhému!  Pěkně se to dopracovalo do diktatury partajního vedení,  krásný  příklad  návratu před Listopad. Jedině tajná volba,  podle vědomí a svědomí,  dává jakoustakous naději  to  současné bahno a Kocourkov  pročistit. 8-o

0 0
možnosti

Dan

6. 2. 2008 16:56
Článek je pěkná hloupost,

a autor naivka, když si myslí, že jediným důvodem pro veřejnou volbu je snaha zajistit, aby poslanci a senátoři volili toho, koho jim nadiktovaly stranické sekretariáty. Mnohem důležitějším důvodem (který nějak opomněl) je snaha zabránit korupci - Melčák s Pohankou by mohli vyprávět, proč tak najednou obrátili. A po schůzce Šloufa s Weiglem si jen úplný naivka může myslet, že se nikdo nesnaží koupit zastupitele, aby zvedli ruku pro Klause...

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

6. 2. 2008 17:06
Re: Článek je pěkná hloupost,

Hmmm, toho jsem se bál. Jen mi vysvětlete, jak zabrání veřejná volba korupci hlavních aparátčíků, kteří pak nařídí ostatním jak volit?

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

6. 2. 2008 16:32
link

Neznáte někdo adresu na ten web Švejnarova fan klubu ?

0 0
možnosti

Bohumil

6. 2. 2008 16:31
Vystizny clanek.

Clanek se mi velmi libil je strucny a vystihuje ze soudruhum z CSSD a ODS nejde o politiku ale o politikareni jak za dob komunismu. Jedna strana jeden lid jeden fuehrer.

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

6. 2. 2008 16:48
Re: Vystizny clanek.

Možná by bylo korektní napsat, že politikaření není jen v ČSSD a ODS, ale KDU-ČSL se svou historicky prověřenou kolaborační politikou to mají snad i ve znaku a SZ se k tomu ochotně přidala. O KSČM nemluvím, ti do parlamentu nepatří vůbec.

0 0
možnosti
IV

georgino

6. 2. 2008 16:31
O volbě presidenta

Souhlasím s Vámi, možná bych doplnil, že to, co prezentujeme vně našeho státu musí působit zoufale. Je to mediální masáž, jako kdyby každý z nás mohl něco udělat. Jenom se na nás valí zase spousta špíny, pomluv a intrik, že to zdravý rozum nebere. Těším se na ty kecy, že se změní způsob volby presidenta, jen co se začne blbnout s volbami.

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

6. 2. 2008 16:34
Re: O volbě presidenta

Nebojte se. Námi se nikdo zas tak moc nezabývá.:-)

0 0
možnosti

Dalibor

6. 2. 2008 16:20
docela dobry nazor,

ja to citim take tak podobne. Zajimave je, ze pri poslednich parlamentnich volbach nepadla ani zminka o volbe prezidenta. i kdyz bylo jasne ze to bude v legislativni periode po volbach. Takze na co ted ta hysterie. Je docela usmevne, ze mame pravici a levici, ale 2 pravicove kandidaty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Milující manžel, pyšný otec, hrdý motorkář, špatný hokejista, tloustnoucí chlap po třicítce.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám