Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

orca1

18. 12. 2007 12:50
trochu světla

Dovolím si vznést trocha světla do té "kouzelné zančky" co zaručuje VIP parkování. Svého času jsem využíval značku ZTP-P pro syna a z návodu jsem pochopil jak to funguje. To že někdo má za okýnkem tuto značku ještě neznamená že sám je majitelem zmíněného vozu. ta cedulka pouze informuje že ve voze je někdo s postiženým. Čili v praxi to vypadá tak že se sežene značka pro babičku (co má oprávnění to využít) a dá se za okýnko. V návodu na použití zmíněné značky je též uvedeno že ji lze uplatnit a vystavovat pouze za předpokladu že ve voze někdo takový je.

A tak problém není ve značkách jako takových ale v soudnosti mnohých co to zneužívají a policajtů že občas neprověří oprávněnost parkování na vyhrazených místech.

Osobně když jsem vjížděl do areálu nemocnice tak dokonce nestačilo místnímu vrátnému tato kouzelná kartička ale přímo chtěl vidět i průkazku ZTP.

Takže asi takhle. Možná mě někdo doplníte...

0 0
možnosti

Pavel Pučelík

18. 12. 2007 14:48
Re: trochu světla

Máte samozřejmě recht. Je to o soudnosti a slušnosti. Zneužití takové značky je podle mě hyenizmus.

Znám ale i pár opačných případů, kteří ač s protézou namísto  končetiny by si na takové místo nikdy nestoupli. Oni si totiž ještě pamatují, jaké to je být na vozíku a nemít kde zaparkovat. tak, aby se šlo na vozík přemístit. Před nimi klobouk dolů.

0 0
možnosti

Maru

18. 12. 2007 10:12
tak se jich zeptejte

Take jsem se setkala s tim, ze z auta zaparkovaneho na tom vyhrazenem stani pro invalidy vystoupil nekdo, kdo zcela urcite nebyl invalidni. Znama se tak do vetru zeptala jak ze se to dela, aby ziskal tohle misto. A verte nebo ne, on ji to zacal vysvetlovat. Kam na ktery urad, komu a kolik...

Kamarad dokonce dostal od jednoho takoveho "invalidy" vizitku. Ze pry tam mu to zaridi.

0 0
možnosti

buxus

18. 12. 2007 10:29
Re: tak se jich zeptejte

Tipnu si, že tahlke připomínka je smutně pravdivá. Sobečtí lidé tohoto typu si ani nepřipouští, že se chovají nějak špatně - oni jsou prostě ti šikovní, co si to umí zařídit a někteří mají i tak "dobré srdce", že poradí ostatním.

Domnívám se, že tahle móda se v Praze rozšířilla po povodních, kdy byly některé ulice uzavřeny a vjezd byl pouuze na propustky; ty pak měli za chvíli všichni, kdo se o to jen trochu snažili a zaplatili malý bakšiš.

0 0
možnosti

Jarda

18. 12. 2007 9:31
Proč si myslíte, že invalida musí být chudák?

Ty značky a vyhrazená parkoviště se nezřizují proto, že by snad invalidé museli být chudáci, co nemají na chleba.

Zřizuje se to pro ty, kteří jsou natolik bohatí, že si mohou pořídit auto.

Problémem invalidity není chudoba, ale invalidita.

Ani protéze ze slitiny titanu a platiny a stříbrné berle se zlatým kováním vám nezajistí schopnost ujít rychle a bez únavy 300 metrů, když nemáte nohu.

Značky s vozíčkem slouží lidem imobilním, nikoli chudým!

0 0
možnosti

buxus

18. 12. 2007 9:43
Re: Proč si myslíte, že invalida musí být chudák?

Dopouštíte se chyby, která je obvyklá v těchto diskuzích. Nejdříve zkreslíte něčí výrok a pak ho hned zkritizujete.

Jistě neplatí, že každy invalida musí být chudý. Jistě nikdo neříká, že neexistují velmi zámožní invalidé (se zlatými berlemi). To tady nikdo netvrdí. Ale v průměru platí, že většina (tedy ne všichni) invalidů má skromnější příjmy než ostatní populace  a musí se více rozmýšlet, než vyhodí peníze za vyložené blbosti. Na tom nevidím nic proti ničemu.

0 0
možnosti

buxus

18. 12. 2007 9:00
Kdo má zájem o "personalised plate"

.. tak si tady může vybrat. Při směnném kurzu CZK:GBP jsou ty ceny skoro lidové:

http://www.newreg.co.uk/search/search_results/0/0/listing/none/none/B-O-55-A-Any-Any/1/currentAdv.html

0 0
možnosti
MK

mart8

18. 12. 2007 8:43
premium znacka

vsude na světe i v ČR se da "premium" značka LEGALNĚ koupit... když ma někdo 3mega na káru, připlatí si třicku za značku... když někdo kupuje Fabii Junior HTP asi si sotva bude připlácet za SPZ... je to klasický tržní systém a nevidím na tom nic nic špatného. Cedulky invalidů na luxusních autech na 100% odsuzuji, to je pohrdání a těm lidem se to jednou vrátí

0 0
možnosti

van Kat

18. 12. 2007 8:52
Ale co nám to tu povídáš

v některých státech se dá "premium" značka koupit, leč nikoliv v ČR.

0 0
možnosti

pavel

18. 12. 2007 8:41
Já se spíš divím, že to naši zákonodárci

nezlegalizují. Má to ale svoje opodstatnění. Oni ti úředníci mají malé platy. Kdyby se to zlegalizovalo, tak by ti chudáci přišli o přilepšení, které mají bokem.

0 0
možnosti

pavel

18. 12. 2007 8:42
Re: Já se spíš divím, že to naši zákonodárci

omlouvám se, IE si ze mě zase dělá srandu.

0 0
možnosti

pavel

18. 12. 2007 8:39
Já se spíš divím, že to naši zákonodárci

nezlegalizují. Ale ono to má nějaké opodstatnění. Oni ti úředníci mají malé platy. Kdyby se to zlegalizovalo, tak by ti chudáci přišli o přilepšení, které mají bokem.

0 0
možnosti

milionář

18. 12. 2007 8:15
to se nekupuje!

Pane Pučelíku, dranděte si na své motorce a nepřemýšlejte o tom, co je zcela jinak. Vy nevíte, že se nemusí vše jen kupovat a uplácet a že také existuje řada služeb a výhod, které fungují jen díky přátelství a kamarádství? Prostě ten má známé támhle a ten je kámoš tohodle atk to jde dále... Všichni jsme švagři.[>-]

0 0
možnosti
MB

buxus

18. 12. 2007 8:14
V Anglii je tenhle snobismus

... podchycen a za takovéhle značky se platí. Např. jedna fima má pro své nejvyšší šéfy značky jako XYZ 1, XYZ 2, atd., podle důležitosti toho kterého šéfíka ve firmě. Když se pak sejdnou na nějaké party, manželky těch šéfů si na pakovišti hlídají kdo je kdo, aby se čtyřka náhodou nezahazovala a nebavila se s dvanáctkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Milující manžel, pyšný otec, hrdý motorkář, špatný hokejista, tloustnoucí chlap po třicítce.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám